Regisztráció
Elefántkönnycsepp recept főfotó

Elefántkönnycsepp recept

5 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!2221

Hozzávalók

10
szeletre

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

  • 100 g étcsokoládé (60%-os)
  • 50 g vaj

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

30 perc az előkészület, 20 perc a sütés, 20 perc a hűlés, 30 perc az összeállítás

Leírás

Az elefántkönnycsepp egy nagyon finom desszert, amit akár egy hétköznapon is elkészíthetünk, de egy ünnepi ebéd vagy vacsora lezárására is jó választás lehet. Ez az elefántkönnycsepp recept egy régi családi darab. Próbáld ki te is! ;)


Elkészítés

1
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
Elefántkönnycsepp recept 1. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 2. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 3. fázisfotó
2
A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
Elefántkönnycsepp recept 4. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 5. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 6. fázisfotó
3
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
Elefántkönnycsepp recept 7. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 8. fázisfotó
4
A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.
Elefántkönnycsepp recept 9. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 10. fázisfotó
5
Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.
Elefántkönnycsepp recept 11. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 12. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 13. fázisfotó
6
A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elefántkönnycsepp recept 14. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 15. fázisfotó
7
Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
Elefántkönnycsepp recept 16. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 17. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 18. fázisfotó
8
A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
Elefántkönnycsepp recept 19. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 20. fázisfotó
9
A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
Elefántkönnycsepp recept 21. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 22. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 23. fázisfotó
10
A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
Elefántkönnycsepp recept 24. fázisfotó
11
Óvatosan feltekerjük.
Elefántkönnycsepp recept 25. fázisfotó
12
A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.
Elefántkönnycsepp recept 26. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 27. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 28. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 29. fázisfotó
13
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.
Elefántkönnycsepp recept 30. fázisfotó
Elefántkönnycsepp recept 31. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-18 18:55
Túl vastagra sikeredett a piskóta igy nen tudtam teljesen feltekerni.
36417
2016-08-17 14:34
Csak fehêr csokival diszitettem )
36366
2016-03-30 21:08
Az enyém borzasztó lett :(
30906
2016-03-23 17:13
nagyon finom lett :3
30460
2016-03-18 08:27
Imádom :) Nálunk békésben elefántszem. Pesten pedig sehol nem láttam még. Biztosan megcsinálom. Köszönöm :)
30131
2016-03-17 21:41
Sziasztok :-) Mi is imádjuk ezt a sütit :-) de mi páva szemkent ismertük meg :-D
30122
de
2016-03-17 17:08
Nagyon jól néz ki, én is kipróbálom. Köszönöm szépen a receptet!
30106
2016-03-17 16:53
Már régóta szemezek ezzel a sütivel. A te recepted olvasva azt hiszem eljött az idő megcsinálni.
30105
2016-03-17 16:41
én eszt bagolyszemként ismerem de nagyon finom :)
30103

Legfrissebb hozzászólások

2016-10-01 20:27
Nagyon finom,köszönőm a receptet! :)
38047
2016-10-01 20:18
Libazsírt nem kaptam, vajon kacsazsírt vagy disznózsírt érdemes használnom inkább? Holnapra ezt szeretném ebédre...
38046
2016-10-01 20:14
Nem kell bele tojás?
38045
2016-10-01 20:02
Darálj le kókuszreszeléket kávédarálon.
38044
made by zwoelf