Regisztráció
Elzászi lepény (Tarte flambée) főfotó

Elzászi lepény (Tarte flambée)

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1102

Hozzávalók

2
adagra

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Tradicionális francia lepény, mely nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A feltétnél a mennyiségek egyéni ízlésre vannak bízva. Császárszalonna helyett bacont is használhatunk és a sajt is elhagyható.


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit robotgépben egy nagy gombóccá dolgozzuk össze.
Elzászi lepény (Tarte flambée) 1. fázisfotó
2
A tésztát kinyújtjuk egy sütőpapíron téglalap alakúra kb. fél cm vastagságúra.
Elzászi lepény (Tarte flambée) 2. fázisfotó
3
Megkenjük a tejföl és a fokhagymapor keverékével, teljesen a széléig. Megszórjuk a nagyon vékonyra szelt hagymával és a felcsíkozott szalonnával. Sajttal megszórjuk.
Elzászi lepény (Tarte flambée) 3. fázisfotó
4
Papírral együtt sütőlapra tesszük és előmelegített 220 C fokos sütőben 15 percig sütjük.
Elzászi lepény (Tarte flambée) 4. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-05 14:57
Jól néz ki és biztosan nagyon finom. Nálunk ezt nem langallónak vagy kenyérlángosnak nevezik?
39624

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-04 10:37
A családomnak nagyon ízlett! :)
41038
2016-12-04 10:36
Nagyon finom volt! :)
41037
2016-12-04 09:58
én ma fogom ki probálni remélem jól fog sikerülni
41036
2016-12-04 09:56
Nagyon hálás vagyok a receptért, szeretjük a mákot és ez egy igazán jó aprósütemény lett!
41035
2925
4.75
1
10
1965
4.866665
6
17
made by zwoelf