Regisztráció
Erzsébet királyné tortája recept főfotó

Erzsébet királyné tortája recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!1204

Hozzávalók

1
tortára

A piskótához

A krémhez

A morzsa réteg

  • 25 dkg kakaós omlós keksz

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Leírás

Amikor évekkel ezelőtt terveztem, hogy elindítom egyszer ezt a blogot, megfogadtam, hogy ezt a receptet fogom a legelső bejegyzésemben közzé tenni. Egyrészt, mert ez az egyik olyan receptem, amit eddig sehol máshol nem láttam közzétéve, se magyar, se nemzetközi fórumon, másrészt, mert hihetetlenül isteni ezt a torta és ezért méltatlannak tartom, hogy nem kapta meg eddig a neki járó figyelmet és helyet a sütemények világában. Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretni fogja, aki kipróbálja és remélem, nemsokára úgy lesz ismert ez a torta, mint hogy "tudod, a Baklavaria-féle Erzsébet királyné torta"... álmodozni csak lehet :)


Elkészítés

1
A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab,ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával.
2
Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos aranybarnára sül a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
3
A krém elkészítése: A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint.
4
A torta összeállítása: A krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a kakaós keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
5
Tejszín elkészítése: A tejszínt én elkészítés előtt kb. 30 percre mindig beteszem a fagyasztóba, így most is így tettem. Higgyétek el sokkal könnyebb lesz vele így dolgozni és biztos, hogy a habfixálóval tökéletesen kemény tejszínt kapunk.
6
A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és a hűtőbe tesszük. Célszerű legalább fél nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-09 13:19
Nagyon finomra sikerült :)
38383
2016-06-08 20:22
Nagyon nagyon finom lett :)
33376
2016-04-26 07:18
Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy a piskótát mekkora tepsiben sütötted? :)
31947
2015-12-21 15:59
Én Győri Édest használtam.
26624
2015-12-13 16:08
Nekem keksszel kapcsolatban van gondom.Milyen fajta kakaós kekszet kel hozzá használni? Köszönöm a választ! Nagyon guszta!
26261
2015-12-09 17:09
Ismét elkészítettem, csak most tortaformában (és féladagban)...mutatós és fincsi lett! )
26083
2015-09-20 19:05
Megcsináltam...:) Küllemre nem lett a legszebb, de az íze mennyei! Nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta! ;)
23011
2015-05-10 22:13
Kedves Baklavaria! Szerinted a krém elbír egy piskótaréteget a tetején? Köszönöm válaszod! Adrienn
19641
2015-04-22 15:07
Most lettem kész vele! Nagyon szuper recept! Köszönjük szépen! Legközelebb én annyit változtatok majd rajta, hogy kapcsos tortaformába csinálom az egészet, bele értve a krémezést is. Az össze is tartja egy picit.
19125
2014-12-30 19:53
a kisfiam 18 szülinapjára kèszitettem ell csoda finom lett
16052
6399
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 19:26
Ez lett a nagy kedvenc :-D
44156
2017-01-22 19:26
Úgy meg még jobb lehet, biztos vagyok benne!!! Nagyon szép lett, köszönöm a képet, örülök hogy ízlett :)
44155
2017-01-22 19:25
Na ezt a szeletet úgy ahogy van meg is enném :) Köszönöm én is a képet!!!
44154
2017-01-22 19:23
44153
made by zwoelf