Főmenü

Regisztráció

Eszterházy torta recept (házias)

Eszterházy torta recept (házias)

Eszterházy torta recept (házias)

5
52
Kedvencek közé teszem!133

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ezt a tortát gimnáziumi évzáró bulira készítettem, és hatalmas sikert aratott! Remélem másoknak is ízleni fog, készítse el Ön is!


Elkészítés

1
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor már kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük.
2
A már kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, és a darált diót.
3
5 db – 20-22 cm átmérőjű - lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb 10 percig sütünk előmelegített, 220 C-os sütőben.
4
A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
5
Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat, és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta. Figyelni kell, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej!
6
Ezután hűlni hagyjuk a krémet, majd mikor már langyos, hozzákeverjük a zselatin fixet. (Ha sima étkezési zselatinból készítjük, előtte az 5 g zselatint be kell áztatni 50 ml hideg vízbe, és forró krémhez adjuk.) Valamint belekeverjük a pörkölt darált diót.
7
Míg hűl a krém, előkészíthetjük a vajas részt. Én egy kicsit mikróban legalacsonyabb fokozaton megolvasztom, de csak annyira hogy éppen csak olvadjon (300 W, kb 1 perc). Ezután kihabosítjuk egy kis porcukorral vagy vaníliás cukorral.
8
A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk. Így keverjük ki a krémet habosra.
9
Utána a lapokat a krém 80 %-ával betöltjük, a torta tetejére pedig fehér csokoládét olvasztunk, majd körkörösen étcsokoládét csurgatunk rá, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, Így belülről kifelé haladva megkaphatjuk az Eszterházy torta mintáját. A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát, megszórhatjuk durvára tört dióval, a tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-08-09 15:23
Kipróbáltam a receptet, nagyon jól sikerült az arányok és a hozzávalók is pontosan elegendőek. Valószínű máskor is megsütöm, de én most nem tortát hanem szeletet készítettem.
12741
2014-06-16 14:10
Egy kicsit sűrű lett, de így is ízlett mindenkinek, köszönjük a receptet
12317
2013-06-05 18:13
Köszönöm ezt a remek receptet! Édesanyám 84. születésnapjára készítettem el, nagy sikert arattam vele. A díszítést még gyakorolnom kell. A tésztát laponként kevertem, pont annyi idő alatt készült el egy adag tészta, amíg az előző lap megsült.
10460
Bo
2013-03-26 15:22
Nagyon jó recept, kezdőként is majdnem sikerült elsőre. A tojássárgás krémet sajnos elrontottam, ezért improvizáltam egy pudingos-vajas-diós változatot. Így is nagy sikere lett, és hamar elfogyott:)
10237
2013-03-20 16:39
És még egy fotó,ami már a felvágás után készült.
10200
2013-03-20 16:38
Szia! Nagyon jó a recept. A sógornőm szülinapjára sütöttem meg a tortát. Én külön kevertem ki a lapokat és úgy sütöttem meg egyesével. Rétesliszt helyett meg süteményport tettem bele mert lisztérzékeny. A végén beborítottam pillecukor fondant-nal és saját készítésű rózsákat is tettem bele.
10199
2013-01-25 08:23
Szuper, köszönöm. Sül az első lap:)
9830
2013-01-19 22:22
Szia! Rum a krémbe, lekvár forrón, a fehér bevonat alá, azaz a kész torta tetejére kell kenni, majd arra megy a dísz bevonat.
9799
2013-01-19 17:51
Sziasztok! Anyu 60. szülinapjára akarom készíteni a tortát. Kérdésem, hogy hova lett a sárgabarack leki és a rum? Mármint belekerült a tésztába, csak a fázisfelsorolásban nincs benne? :)
9797
2012-10-13 21:18
Hahó! Többször elkészítettem már és bevallom, hogy észre se vettem, hogy réteslisztből kéne csinálni. Eddig mindig jól sikerült, szóval, ha egyszer eszembe jut, akkor majd kipróbálom rétesliszttel is. :) Egyébiránt le a kalappal a recept beküldője előtt, nincs az a sietség, hogy másfél óra alatt ezzel elkészüljek... Más kérdés, hogy én laponként keverem ki a tésztát, mert amikor egybe készítettem az utolsó lapokra való már túlságosan összeesett és így elvékonyodott tészta lett az eredmény. Mindenesetre a kész tortáért megéri rászánni az időt :)
7674

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf