Eszterházy torta recept (házias)

Eszterházy torta recept (házias)

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A krémhez:

A tetejére:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ezt a tortát gimnáziumi évzáró bulira készítettem, és hatalmas sikert aratott! Remélem másoknak is ízleni fog, készítse el Ön is!


Elkészítés

1
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor már kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük.
2
A már kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, és a darált diót.
3
5 db – 20-22 cm átmérőjű - lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb 10 percig sütünk előmelegített, 220 C-os sütőben.
4
A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
5
Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat, és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta. Figyelni kell, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej!
6
Ezután hűlni hagyjuk a krémet, majd mikor már langyos, hozzákeverjük a zselatin fixet. (Ha sima étkezési zselatinból készítjük, előtte az 5 g zselatint be kell áztatni 50 ml hideg vízbe, és forró krémhez adjuk.) Valamint belekeverjük a pörkölt darált diót.
7
Míg hűl a krém, előkészíthetjük a vajas részt. Én egy kicsit mikróban legalacsonyabb fokozaton megolvasztom, de csak annyira hogy éppen csak olvadjon (300 W, kb 1 perc). Ezután kihabosítjuk egy kis porcukorral vagy vaníliás cukorral.
8
A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk. Így keverjük ki a krémet habosra.
9
Utána a lapokat a krém 80 %-ával betöltjük, a torta tetejére pedig fehér csokoládét olvasztunk, majd körkörösen étcsokoládét csurgatunk rá, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, Így belülről kifelé haladva megkaphatjuk az Eszterházy torta mintáját. A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát, megszórhatjuk durvára tört dióval, a tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.16 14:10
Egy kicsit sűrű lett, de így is ízlett mindenkinek, köszönjük a receptet
2013.06.05 18:13
Köszönöm ezt a remek receptet! Édesanyám 84. születésnapjára készítettem el, nagy sikert arattam vele. A díszítést még gyakorolnom kell. A tésztát laponként kevertem, pont annyi idő alatt készült el egy adag tészta, amíg az előző lap megsült.
2013.03.26 15:22
Nagyon jó recept, kezdőként is majdnem sikerült elsőre. A tojássárgás krémet sajnos elrontottam, ezért improvizáltam egy pudingos-vajas-diós változatot. Így is nagy sikere lett, és hamar elfogyott:)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)
Nagyon finom lett! Egy bonyolult, könyvben látott szalagos fánk-recept helyett kerestem alternativát és nem csalódtam :-) Csokimázzal vontam be a fánkok tetejét mert nem igazán szeretem a baracklekvárt. Legnag...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.