Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

Hozzávalók

db 650 g-os kenyérre1 db 650 g-os kenyérre:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1429.7 kcal
Fehérje: 49.645 g
Szénhidrát: 279.51 g
Zsír: 18.51 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.27 08:46
SZia! Igen-igen, kézi dagasztás, aztán 30-60 perc alatt keleszd a duplájára. Az idő attól függ, mennyire van meleg. :)
2014.04.27 06:59
Kedves Gábor!

Nekem nincs kenyérsütő gépem. Akkor gondolom csak simán dagasszam a tésztát, és mennyi ideig hagyjam kelni (meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva)? Köszi!
2014.01.03 09:00
Most megy be a kenyérsütő gépbe! Minden nap ezt a receptet sütjük. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

elkészítettem és nagyon finom lett :3 párom nagyon szereti :3

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

Még nekem is sikerült, pedig csak 12 vagyok.
A tejport ki lehet valtani valami massal? Vagy ha a víz helyett ugyanannyi tejet teszek bele, jo lesz?
sima keserű kakao jo? vagy cukrozott kell?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.