Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

Hozzávalók

db 650 g-os kenyérre1 db 650 g-os kenyérre:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1429.7 kcal
Fehérje: 49.645 g
Szénhidrát: 279.51 g
Zsír: 18.51 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.03 09:00
Most megy be a kenyérsütő gépbe! Minden nap ezt a receptet sütjük. :)
2013.10.08 19:23
Ettől a recepttől senki ne féljen, mert tökéletes. Csodás kenyeret lehet sütni. Mindenkinek merem ajánlani, nem fog csalódni senki. Köszi Gábor a receptet.
2012.12.06 08:34
Köszönöm a gyors választ! Mindenképp ki fogom próbálni ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.