Regisztráció
Fehér kenyér recept főfotó

Fehér kenyér recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!246

Hozzávalók

1
db 650 g-os kenyérre

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1429.7
kcal
Fehérje
49.645
gramm
Szénhidr.
279.51
gramm
Zsír
18.51
gramm

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
Fehér kenyér recept 1. fázisfotó
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
Fehér kenyér recept 2. fázisfotó
Fehér kenyér recept 3. fázisfotó
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Fehér kenyér recept 4. fázisfotó
Fehér kenyér recept 5. fázisfotó
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
Fehér kenyér recept 6. fázisfotó
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
Fehér kenyér recept 7. fázisfotó
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Fehér kenyér recept 8. fázisfotó
Fehér kenyér recept 9. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-03-22 13:38
Nagyon finom lett, igaz én tettem bele egy kis pirított hagymát.
30388
2016-03-14 22:33
Biztosan finom lehet ez a kenyér recept,csak sajnos már ma ez a második Apróséf-recept,aminél nemtalálom a hozzávalók felsorolásában hogy milyen liszttel készült???Ennél is van a felsorolásban, egyszer 50 g, és 300 g.!!! De ez milyen liszt????
29970
2016-02-18 13:45
Patakib tálban hogyan lehet sütni?
28814
2016-01-26 12:20
Két kenyeret látok két formában. A recept csak egy 650 gr-osra vonatkozik ugye. Hol lehet ilyen sütőformákat kapni, Ehhez a kenyérhez mekkora kell ?
27918
2016-01-26 10:32
Tejpororom nem volt,kihagytam így is nagyon jó lett a belseje.Tetejét még szépítgetnem kell.Kézzel is dagasztottam,gépem közben megadta magát :-(
27914
2015-08-25 13:03
A tejport el lehet hanyagolni?
22166
2015-01-13 13:15
Az én kérdésem az lenne, hogy a képen látható kenyér milyen mennyiségű alapanyagból készült? Ez is 650 g-os kenyér? Előre is köszönöm a választ! Timi
16322
2014-11-05 13:07
Sajnálattal olvassuk. Nem tudjuk, min lehetett a hiba, hoszen a kommentelőknek is sikerült, és mi hetente sütjük otthon évek óta. Ez a kedvenc kenyér receptünk. Elrontani sincs mit benne. CSak arra tudok gondolni, hogy valami el lett mérve...
14613
2014-11-05 13:04
Nekem se sikerült. Kenyérsütő gépben sütöttem. Viszont a rétesliszt nem volt, ezért kukorica lisztet tettem bele. Valamennyire megkelt, de nem lett szép piros a teteje, hanem teljesen nyers tészta színe lett, pedig vagy 3 órát volt a gépben.
14612
2014-04-27 08:46
SZia! Igen-igen, kézi dagasztás, aztán 30-60 perc alatt keleszd a duplájára. Az idő attól függ, mennyire van meleg. :)
11934

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-29 17:11
A nyírfacukor helyettesíthető kristálycukorral?
35667
2016-07-29 15:38
Jó lett!
35666
2016-07-29 15:33
Rögtön dupla adagot sütöttem,az egyik felére kentem ketchupot és szezámmaggal szórtam meg,a másik fele mustáros lett...
35664
2564
4.90909
25
59
3202
4.85
29
127
made by zwoelf