Főmenü

Regisztráció

Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

5
51
Kedvencek közé teszem!80

Hozzávalók

db 650 g-os kenyérre1 db 650 g-os kenyérre:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1429.7
kcal
Fehérje
49.645
gramm
Szénhidr.
279.51
gramm
Zsír
18.51
gramm

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-05 13:07
Sajnálattal olvassuk. Nem tudjuk, min lehetett a hiba, hoszen a kommentelőknek is sikerült, és mi hetente sütjük otthon évek óta. Ez a kedvenc kenyér receptünk. Elrontani sincs mit benne. CSak arra tudok gondolni, hogy valami el lett mérve...
14613
2014-11-05 13:04
Nekem se sikerült. Kenyérsütő gépben sütöttem. Viszont a rétesliszt nem volt, ezért kukorica lisztet tettem bele. Valamennyire megkelt, de nem lett szép piros a teteje, hanem teljesen nyers tészta színe lett, pedig vagy 3 órát volt a gépben.
14612
2014-04-27 08:46
SZia! Igen-igen, kézi dagasztás, aztán 30-60 perc alatt keleszd a duplájára. Az idő attól függ, mennyire van meleg. :)
11934
2014-04-27 06:59
Kedves Gábor! Nekem nincs kenyérsütő gépem. Akkor gondolom csak simán dagasszam a tésztát, és mennyi ideig hagyjam kelni (meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva)? Köszi!
11931
2014-01-03 09:00
Most megy be a kenyérsütő gépbe! Minden nap ezt a receptet sütjük. :)
11075
2013-10-08 19:23
Ettől a recepttől senki ne féljen, mert tökéletes. Csodás kenyeret lehet sütni. Mindenkinek merem ajánlani, nem fog csalódni senki. Köszi Gábor a receptet.
10732
2012-12-06 08:34
Köszönöm a gyors választ! Mindenképp ki fogom próbálni ;)
9467
2012-12-05 14:20
Szia! Hát biztos, hogy laposabb lesz, de az szerintem nem probléma. :) Igazság szerint ki kell próbálni. ;) GÁbor
9459
2012-12-05 09:17
Ha csak sima tepsiben sütöm, akkor ellaposodik? Nekem nincs formám, viszont szeretném kipróbálni ezt a receptet. Remélem, kapok választ... :)
9454
2012-02-25 19:18
Nagyon szuper ez a recept, gyönyörű lett a kenyér, kívül ropogós, belül puha! Köszi!!! :)
6816

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
575
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf