Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

Hozzávalók

db 650 g-os kenyérre1 db 650 g-os kenyérre:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1429.7 kcal
Fehérje: 49.645 g
Szénhidrát: 279.51 g
Zsír: 18.51 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.27 08:46
SZia! Igen-igen, kézi dagasztás, aztán 30-60 perc alatt keleszd a duplájára. Az idő attól függ, mennyire van meleg. :)
2014.04.27 06:59
Kedves Gábor!

Nekem nincs kenyérsütő gépem. Akkor gondolom csak simán dagasszam a tésztát, és mennyi ideig hagyjam kelni (meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva)? Köszi!
2014.01.03 09:00
Most megy be a kenyérsütő gépbe! Minden nap ezt a receptet sütjük. :)
2013.10.08 19:23
Ettől a recepttől senki ne féljen, mert tökéletes. Csodás kenyeret lehet sütni. Mindenkinek merem ajánlani, nem fog csalódni senki. Köszi Gábor a receptet.
2012.12.06 08:34
Köszönöm a gyors választ! Mindenképp ki fogom próbálni ;)
2012.12.05 14:20
Szia! Hát biztos, hogy laposabb lesz, de az szerintem nem probléma. :) Igazság szerint ki kell próbálni. ;)

GÁbor
2012.12.05 09:17
Ha csak sima tepsiben sütöm, akkor ellaposodik? Nekem nincs formám, viszont szeretném kipróbálni ezt a receptet. Remélem, kapok választ... :)
2012.02.25 19:18
Nagyon szuper ez a recept, gyönyörű lett a kenyér, kívül ropogós, belül puha! Köszi!!! :)
2011.11.03 13:59
Én az 1 kg-os formába szoktam sütni 1 db 650g-osat ebből. Zsenilálisan működik! :)
2011.03.18 11:49
Megsütöttem... Ízre tökéletes, csak nekem kemény a héja és meg is repedt sülés közben. Mit csinálhattam rosszul? Mekkora a formád?
2010.02.05 19:43
Az első kenyér a gépben sült,jól sikerült.Második kenyerem a villanysütőben sült 2 db-ban,az is jó lett.
Utóbbihoz csak 1 dkg cukrot tettem .
Valamiért én jobban szeretem a sütőben sült kenyeret.De ha nem lesz kedvem és időm,hagyom a kenyérsütőben meg is sülni.
Maradok ennél a receptnél!
Milyen élesztőre vonatkozik a 3 dkg?
Köszönöm!
2010.02.03 17:33
köszi nagyon jó agázmiatt kel 1-óra
2010.01.31 15:15
Szia!
A Te módszereddel kipróbálom a kenyeret!
Mindenképp jelzem milyen lett!
Anyuska
2010.01.01 15:46
Köszönöm a receptet! Nagyon fincsi kenyér lett belőle!
2009.06.23 20:49
Hmmm, nagyon finom kenyér lett belőle. Én a sütő középső rácsán sütöttem.
Puha, omlós belsljű, ropogós külsejű.

ui.: tejpor nélkül készítettem, és kb 1 órát sült nálam.
2009.06.16 15:50
Azt szeretném kérdezni, hogy a sütő melyik sínállásában kell sütni a kenyereket? Mert én alulról a második helyen szoktam sütni és az alja sohasem sül meg rendesen, mindig meg kell fordítanom a kenyeret, hogy átsüljön rendesen. Köszönöm előre is a választ!
2009.05.21 09:12
Szervusz Zizzi!

Én is tejporral készítettem. Hogy az hideg, vagy sem, semmi jelentősége nincs. Ami számíthat, az üst aljába tedd a folyadékot, cukrot sót, rá a lisztet, tejport, és a legvégén, a legtetejére az élesztőt, hogy ne érintkezzen a sóval!

Üdv!
Gábor
2009.05.21 07:24
Szia Gabor
Koszi, igen, szerintem jol mertem ki mindent, most vettem
nemreg egy kijelzos merleget. :-)
En tejport is tettem bele, amit hutoben taroltam, lehet
tul hideg volt a tejpor?
Kiprobalom majd ujra a receptet.
Udv
Zizzi
2009.05.19 11:56
Sziasztok!

Én ezt a receptet egyszerűen csak belemértem a kenyérsütő gépbe, beállítottam 1,5 kg-ra, sötét héjra, és a gép gyönyörű, ízletes kenyeret sütött belőle!
A bélzete ISTENI!!!! Nagyon jól tartja magát, nem szárad ki, nem esik össze! Bármelyik bolti kenyeret kenterbe veri! Én ezt fogom sütni a jövőben!

Köszönöm szépen a receptet!
2009.05.17 23:19
Szia Zizzi!

Sütöttem egy tesztet, és finom, tökéletes kenyér lett belőle! Jól mértél ki mindent?

Üdv!
Gábor
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

fini
Nagyon jó recept, ajánlom mindenkinek. :-)
Teszteltük! Remek! ;)
Olyan finom, hogy csak na! :) Jobb, mint a cukiban... ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.