Fehér kenyér recept II.

Fehér kenyér recept II.

Hozzávalók

db 650 g-os kenyérre1 db 650 g-os kenyérre:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle).


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Lisztes asztalra borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, kigömbölyítjük.
3
Egy éles késsel bemetsszük a tetejét, majd a formába helyezzük. A formát előzőleg kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
4
Megkenjük hideg vízzel és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
5
Ismét megkenjük a tetejét hideg vízzel, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával.
6
Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1429.7 kcal
Fehérje: 49.645 g
Szénhidrát: 279.51 g
Zsír: 18.51 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.27 08:46
SZia! Igen-igen, kézi dagasztás, aztán 30-60 perc alatt keleszd a duplájára. Az idő attól függ, mennyire van meleg. :)
2014.04.27 06:59
Kedves Gábor!

Nekem nincs kenyérsütő gépem. Akkor gondolom csak simán dagasszam a tésztát, és mennyi ideig hagyjam kelni (meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva)? Köszi!
2014.01.03 09:00
Most megy be a kenyérsütő gépbe! Minden nap ezt a receptet sütjük. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia.Én így készítem .Hagyma alapra feldarabolt paprika és paradicsom.Ízlés szerinti só.Készre sütöm,üvegekbe töltöm és szárazdunsztba teszem.Tartósító nélkül is eláll.
köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.