Főmenü

Regisztráció

Francia briós recept

Francia briós recept

Francia briós recept

5
52
Kedvencek közé teszem!100

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2657.7
kcal
Fehérje
88.963
gramm
Szénhidr.
448.164
gramm
Zsír
64.592
gramm

Leírás

Reggelire vagy tízóraira nincs is jobb, mint egy kis kelt tésztából készült házi briós teavajjal és eperdzsemmel. Próbálja ki!


Elkészítés

1
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.
2
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval és a cukorral sem. Ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ha a dagasztás kétharmadánál azt látjuk, hogy a tésztának nem tudunk sima felületet adni, mert foszlik, szakad, kevés tejet dagasszunk még a tésztába!
3
Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük.
4
Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 10 egyenlő részre - 8 darab briós esetén. Az így kapott darabokat gömbölyítsük ki.
5
A kigömbölyített tésztákból 8 darabot tegyünk a kivajazott briósformákba, és pihentessük őket fél órán át nedves ronggyal letakarva.
6
A meghagyott 2 db tésztát az előbbi módon sodorjuk hengerré, majd osszuk 4 egyenlő részre mindegyiket. Ezzel 8 db kis tésztát kaptunk. Ezeket is gömbölyítsük ki, majd takarjuk le őket, és pihentessük.
7
Ha a formába tett tészták eleget pihentek, vegyük elő a 8 db kicsi tésztagolyót, és formázzunk belőlük hosszú szárú cseppeket.
8
Mártsuk lisztbe mutatóujjunkat, majd a formába tett tészták közepébe fúrjunk mély, széles lyukakat.
9
A csepp alakú tésztákat száruknál fogva egy ujjal tömködjük bele a kivájt lyukakba.
10
Az így kapott briósokat ismét nedves konyharuha alatt pihentetjük 30 percen át.
11
Ha kellően megkeltek a briósok, tojással lekenjük őket, ollóval 3 helyen becsipkedjük a peremüket, és az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
12
Vegyük ki a formából a briósokat, és teavajjal, dzsemmel, tejjel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-10-07 13:07
Isteni finom!
10730
2012-02-29 13:17
kalácsot is lehet sütni belöle
6838
2011-12-15 17:38
Köszönöm szépen !
6436
2011-12-15 02:31
Nem tudom hol kell , lehet , receptet kérni! De szeretnék pitát sütni! Valakinek van hozzá receptje? köszönöm
6430
2011-11-04 11:11
jó lett :)
6249
2011-02-04 11:26
Én is elkészítettem, bár több cukorral mi jobban szeretjük és néhányat darált dióval is megszórtunk, mert a diót is nagyon szeretjük! =) Első próbálkozásra egészen briós formája lett, másodjára kicsit zsömleformára váltott, de így is nagyon finom volt! Mindenkinek ajánlom ezt a receptet (édesszájúaknak több cukorral)! :)
5268
2010-12-29 15:22
Sokadszorra megcsináltam a napokban. Most ugyan nem készült kép, de mellékelek egy korábbit. Ebben aszalt sárgabarack is volt. Nem sokáig szomorkodtak akkor sem a tányéron. :)
5117
2010-06-29 21:20
Sziasztok! én is megsütöttem, ilyen lett :)! Köszönöm a receptet!
4358
2010-03-08 20:17
Kedves Gábor! Lehet nagyon laikus a kérdés, de hogyhogy nem kell előtte felfuttatni az élesztőt?
3808
2008-11-21 12:21
Kedves Gábor! Muffin sütő formában készítettem el a francia brióst. Nagyon szépen megkelt és nagyon nagy sikert aratott. Egy pohárka kakaóval isteni reggeli volt. Üdv.
974

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf