Regisztráció
Francia csokoládés macaron főfotó

Francia csokoládés macaron

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1463

Hozzávalók

25
macaronra

A korongokhoz

A krémhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy eredeti francia recept alapján készülő macaron. Nálunk mindenkinek nagyon ízlett. Idővel elég könnyen elkészíthető, de elsőre biztos hogy nem lesz egyszerű.


Elkészítés

1
Először a krémet ajánlatos megcsinálni, mert annak egy ideig hűlnie kell. A tejszínt felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd beletesszük a keserű csokit, ami a meleg miatt belefog olvadni(közben kevergessük).
2
Utána mehet bele a vaj és a kávépor. Ezt betesszük a hűtőbe, és addig hűtjük míg egy elég kemény krémet nem kapunk. Közben elkészítjük a korongokat.
3
A porcukrot, a darált mandulát és a kakaóport simára összekeverjük. Az így kapott száraz, csokoládés port átszűrjük egy szűrő segítségével, hogy teljesen egyenletes legyen a por.
4
Ezután a két tojásfehérjét elkezdjük felverni, míg egy kicsit keményebb állagú nem lesz,(nem kell teljes keményedésig verni) ekkor beletesszük a kristálycukor felét,(30-35 g) majd folytatjuk a felverést. Egy kis idő után mehet bele a maradék kristálycukor és még verjük egy kicsit. Olyan állagúnak kell lennie, hogy mikor kivesszük a habverőt, a habverőről leeső fehérje rajta maradjon a többi fehérje tetején, ne folyjon el.
5
Ekkor hozzáadjuk a száraz, csokoládés por egy részét és egy szilikonos lapáttal simára elkeverjük. Annyi port kell hozzáadni, hogy a massza kicsit ragadósabb legyen, ne folyjon túlzottan, illetve megfelelően csokis legyen.
6
Ezt a masszát bele tesszük egy kinyomó zsákba, aminek 10 mm a kinyomó része. Sütőpapírra* apró korongokat nyomunk, egészen addig, amíg el nem fogy az összes massza.
7
A korongokat 20-30 percig pihentetjük, addig légkeveréssel 180 C-ra előmelegítjük a sütőt. A korongok akkor mennek a sütőbe, mikor enyhe hártyát érzünk a korongokon; ujjal finoman megérintjük és ha már nem ragad, akkor mehet a sütőbe. 10-15 percen keresztül sütjük. Nem baj, ha az alja még kicsit ragad, az majd megszárad.
Francia csokoládés macaron 1. fázisfotó
8
Mindegyik korongnak párt keresünk, majd az egyik felének a közepébe nyomunk a krémből egy keveset. Végül ráhelyezzük a tetőt, úgy, hogy a krém kijöjjön a macaron oldaláig.
Francia csokoládés macaron 2. fázisfotó
9
*Sütőpapír helyett használhatunk szilikon macaron sütőt, amit akár internetről, akár egyszerű boltból is beszerezhetünk. Így sokkal pontosabb, formásabb macaronokat kapunk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-04 11:17
ami engem illet, a krémet felhasználtam belőle és az isteni finom volt! :-) csak én galád módon linzerbe tettem :-)
42853
2016-12-04 18:27
Akkor valamit nem jól csináltál... :(
41076
2016-12-04 18:08
nekem nem sikerült.
41074
2016-11-21 22:37
Igen, mindenkinek figyelembe kell vennie a saját sütője teljesítményét. A belsejének ragadósnak kell lennie, ezért figyelni kell, nehogy kiszáradjon. Ki kell tapasztalni, hogy mennyi időt kell sütni. Nálam ezzel a sütési idővel sikerült, de minden sütő más. :) A csokoládé krémben én azt szeretem, hogy erősen csokoládés. Persze, van akinek ez nem jön be, annak javaslom, hogy a kávét hagyja ki belőle, mert az tud adni neki egy erős, kesernyés ízt.
40553
2016-11-21 21:09
Elsôre is egész jól sikerült. A csoki tényleg ne legyen túl keserû, és nekem elég lesz 8-10 perc a sütôben. Elôször ropogós volt, de másnapra megpuhulnak.
40547
2016-11-13 21:21
Nekem 25 db körül, de kicsit nagyobbakat csináltam mint kéne. Ha kisebbek, akkor 35 biztos.
40103
2016-11-13 21:19
Az baj...nem szabadna. Mennyi időt volt hűtőben?
40102
2016-11-13 19:10
nagyon jo lett nekem csak az nem baj hogy ki fojt a csoki??De igy is gini
40094
2016-11-13 18:45
kb hány db jön ki ebből az anyagból?
40086

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 15:49
Így igaz, aki még nem csinált ilyet, nem tudhatja, hogy mit mivel keverjen össze. Kicsit részletesebben kellett volna a...
43673
2017-01-16 15:11
43672
2017-01-16 15:09
Telleg egyszerű és jó az összeállítása igaz sok a szénhidrát benne majd keveset eszünk belőle különben jó megállja...
43671
2017-01-16 14:58
Javítva piskótás és szuper Kati
43670
made by zwoelf