Francia csokitorta recept

Francia csokitorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A tortához:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ez egy igazi csokoládékülönlegesség. Méltó desszert egy menüsor végén. Finom és elegáns. Kiváló recept!


Elkészítés

1
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
2
Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk bele a keretbe, majd a keretet kívülről alufóliába csomagoljuk úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz.
3
A csokoládét, a vajat és az átszitált porcukrot vízgőzön felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a Grand Marnier likőrt. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről.
4
Hosszan, magas fordulaton kemény habbá verjük a tojásokat.
5
Majd a kemény tojáshabot hozzákeverjük a vajas-csokoládés részhez, és alaposan elkeverjük.
6
Az így kapott tésztát az előkészített sütőformába öntjük. A tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk köré, majd 30 percig sütjük 180 C-on.
7
Ha kisült, a tortaformát kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.
8
Ha kihűlt, kiörbevágjuk, és kivesszük a csatos formából a tortát. Szeletelés után tejszínhabgaluskával, csokiöntettel, vagy friss gyümölccsel tálalhatjuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 4005 kcal
Fehérje: 49.375 g
Szénhidrát: 264.75 g
Zsír: 309.25 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.23 17:41
Nem tudom hol olvastad. Ebben a receptben nincs liszt. - Ohh, már látom! :) Nem tudom miért írta.... :)
2014.07.23 17:40
Valaki az írta, hogy a recept lisztet tartalmaz. Én nem látom a lisztet a felsorolt hozzávalók között.
2014.02.13 21:56
Finom lett :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

elkészítettem és nagyon finom lett :3 párom nagyon szereti :3

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

Még nekem is sikerült, pedig csak 12 vagyok.
A tejport ki lehet valtani valami massal? Vagy ha a víz helyett ugyanannyi tejet teszek bele, jo lesz?
sima keserű kakao jo? vagy cukrozott kell?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.