Francia csokitorta recept

Francia csokitorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A tortához:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

Ez egy igazi csokoládékülönlegesség. Méltó desszert egy menüsor végén. Finom és elegáns. Kiváló recept!


Elkészítés

1
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
2
Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk bele a keretbe, majd a keretet kívülről alufóliába csomagoljuk úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz.
3
A csokoládét, a vajat és az átszitált porcukrot vízgőzön felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a Grand Marnier likőrt. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről.
4
Hosszan, magas fordulaton kemény habbá verjük a tojásokat.
5
Majd a kemény tojáshabot hozzákeverjük a vajas-csokoládés részhez, és alaposan elkeverjük.
6
Az így kapott tésztát az előkészített sütőformába öntjük. A tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk köré, majd 30 percig sütjük 180 C-on.
7
Ha kisült, a tortaformát kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.
8
Ha kihűlt, kiörbevágjuk, és kivesszük a csatos formából a tortát. Szeletelés után tejszínhabgaluskával, csokiöntettel, vagy friss gyümölccsel tálalhatjuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 4005 kcal
Fehérje: 49.375 g
Szénhidrát: 264.75 g
Zsír: 309.25 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.23 17:41
Nem tudom hol olvastad. Ebben a receptben nincs liszt. - Ohh, már látom! :) Nem tudom miért írta.... :)
2014.07.23 17:40
Valaki az írta, hogy a recept lisztet tartalmaz. Én nem látom a lisztet a felsorolt hozzávalók között.
2014.02.13 21:56
Finom lett :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom :-)
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
És a vízbe só?
Èn a krumplit nyersen készitem.Ugyan annyi idő alatt sül meg viszont finomabb lesz az étel.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.