Regisztráció
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) főfotó

Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné)

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!838

Hozzávalók

3
adagra

A tálaláshoz

  • cipó

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!


Elkészítés

1
A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 1. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 2. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 3. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 4. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 5. fázisfotó
2
Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 6. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 7. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 8. fázisfotó
3
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 9. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 10. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 11. fázisfotó
4
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 12. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 13. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 14. fázisfotó
5
Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 15. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 16. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 17. fázisfotó
6
Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 18. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 19. fázisfotó
Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné) 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-26 20:03
jó lehet majd kipróbálom
36729
2014-01-09 12:31
Nálam is elkészült, vasárnapi menüként, bár Én az adagot felemeltem 12 személyre :) Nagyon finom lett, bár következőleg már tudom, hogy nem teszek hozzá annyi bort, mert a bor kicsit túlságosan sok volt nekem, csak nekem, de Én nem szeretem a bort :)
11122
2013-03-07 17:48
Hagymácska: én simán vízzel szoktam főzni a francia hagymalevest, úgy is nagyon finom. :)
10116
2012-07-13 10:59
Én is szeretek módosítani itt ott a receptekben, de ez úgy tökéletes, ahogy van :)
7469
2011-08-16 19:42
Érdekes ez a megjegyzés a tejszínről. Életemben elöször tejszínesen ettem étteremben "francia" hagymalevest. Azt gondoltam, hogy ez teljesen autentikus, hiszen a franciák sokat használják a tejszínt. Aztán egyszer egy másik étteremben az étlap alapján ezt kértem, és legnagyobb meglepetésemre nem tejszínesen hozták, hanem pontosan így elkészítve, ezzel az ízvilággal. Nos, én azt gondolom, hogy mindkét módon rendkívül finom, bár ha tejszínes variációt csinálunk, akkor nem tennék bele bort, hanem inkább citromot vagy citromlét. A bor és a tejszín nem igazán szereti egymást. Én a boros, húsléalapos, lisztszórásos variációnál maradtam, ez a recept egyszerűen tökéletes. Ennek ellenére természetesen meg tudom érteni a tejszínes variácót kedvelőket is :-).
5986
2011-06-29 21:31
Ez igen finom. De en meg tejszinnel be habartam "a csaladomnak igy jobban izlik". Probaljatok ki. Ja es piritos kenyeret amin reszelt salt van adok mellé.
5788
2011-06-29 21:31
Ez igen finom. De en meg tejszinnel be habartam "a csaladomnak igy jobban izlik". Probaljatok ki. Ja es piritos kenyeret amin reszelt salt van adok mellé.
5787
2011-06-11 13:00
Ez isteni finom ! Sokadjára készítem el,de a bor kihagyhatatlan és be kell vallanom nekem tejszín is dukál bele!!! Nyami, már alig várom,hoyg hűljön kicsit! ... és hozzá a ropogós cipó kalap... hmm...MENNYEI!
5751
2011-02-03 06:01
Nagyon finom lett a leves! Évekkel ezelőtt (10 is van az) ettem ilyet étteremben, azóta se mertem csinálni, pedig raktam el pár receptet, féltem, hogy elrontom vele az ízemléket :) Viszont off témában kiegészíteném ezt a dolgot, bár régi, de sose késő tanulni: SOHA ne adjunk a madaraknak kenyeret! SOHA! A kenyér átnedvesedik az őszi/téli levegőn, és a kismadaraknál bélhurutot okoz, amibe bele is halhatnak.
5266
2010-05-30 14:39
Jaj, nagyon köszönöm, kedvesek vagytok ! Biztos, hogy előbb-utóbb ki fogom próbálni ! Ismerem a pórét, hasznélom is, ha pl. majonézes salit kutyulok. Szolíd, kellemes íze van, nyersen. A tervezett hagyma levesemből akartam "kispórolni", gondoltam "hogyan érvényesül a brutál vöröshagyma mellett majd, a póré a maga szolíd ízével ?" Imádunk különben mindenféle hagymát, lila hagymát, új hagymát, fokhagymát, stb.. nyersen fogyasztani. Saliba, kenyérhez, bármihez. Alig van olyan leves, amit ne bolondítanék meg egy kis vörössel, vagy fokival, de csak mértékkel.Olvastam már olyan hagyma leves recit is, amelyikben szinte mind szerepelt. Mostmár "csak nektek" hiszek :-))), no meg alább is olvashatók a kedvező kommentek, ennyi ember nem hibázhat ! Mégegyszer köszönöm a válaszokat, eszerint fogom elkészíteni ! További sok sikert kívánok !
4277

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf