Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné)

Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné)

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A tálaláshoz:

  • cipó

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!


Elkészítés

1
A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2
Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5
Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6
Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.09 12:31
Nálam is elkészült, vasárnapi menüként, bár Én az adagot felemeltem 12 személyre :) Nagyon finom lett, bár következőleg már tudom, hogy nem teszek hozzá annyi bort, mert a bor kicsit túlságosan sok volt nekem, csak nekem, de Én nem szeretem a bort :)
2013.03.07 17:48
Hagymácska: én simán vízzel szoktam főzni a francia hagymalevest, úgy is nagyon finom. :)
2012.07.13 10:59
Én is szeretek módosítani itt ott a receptekben, de ez úgy tökéletes, ahogy van :)

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon jó a recept :) Én is ez alapján csináltam és nagyon finom lett.
Nagyon finom lett, én joghurt híján tejföllel és egy kicsi tejjel készítettem, nem lett tőle nehéz a tészta. :) Köszi a receptet!
Még egy negyed óra! :)
Szervusz, Mert a recept feltöltő jogosultságot kérni kell és neked még nem volt meg. De most bekapcsoltuk. Már tudsz receptet feltölteni! Üdv, ApróSéf.hu
nagyon finom

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.