Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné)

Francia hagymaleves recept (Soupe á l'oignon gratiné)

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A tálaláshoz:

  • cipó

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!


Elkészítés

1
A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2
Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5
Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6
Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.09 12:31
Nálam is elkészült, vasárnapi menüként, bár Én az adagot felemeltem 12 személyre :) Nagyon finom lett, bár következőleg már tudom, hogy nem teszek hozzá annyi bort, mert a bor kicsit túlságosan sok volt nekem, csak nekem, de Én nem szeretem a bort :)
2013.03.07 17:48
Hagymácska: én simán vízzel szoktam főzni a francia hagymalevest, úgy is nagyon finom. :)
2012.07.13 10:59
Én is szeretek módosítani itt ott a receptekben, de ez úgy tökéletes, ahogy van :)

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Fantasztikusan néz ki! Ki fogom próbálni! A sütés elején nem kell fólia alatt párolni? Előre is köszi a választ!Szép napot!
nagyon jo
Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.