Regisztráció
Francia krémes recept főfotó

Francia krémes recept

5 csillag / 7 szavazat
Kedvencek közé teszem!2091

Hozzávalók

8
darabra

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Teljes elkészülési idő

75 perc az elkészítés, 240 perc a hűlés

Leírás

A francia krémes egy igazi cukrászdai sütemény, de minek mennénk cukrászdába, ha otthon is el tudjuk készíteni saját francia krémesünket ez alapján a recept alapján? ;) Én egy 28x19 cm-es, 7 cm magas csatos formában készítettem el ezt a receptet.


Elkészítés

1
A leveles tésztát félbe vágjuk, majd kinyújtjuk. A nyújtást úgy végezzük, hogy kb 1 centivel nagyobb téglalapot kapjunk annak a tepsinek a méreténél, amiben majd a süteményt szeretnénk összeállítani. Erre azért van szükség, mert a leveles tészta kicsit összeugrik sütés közben. Most én kapcsos formában készítettem a süteményt, mert a végén sokkal egyszerűbb szeletelni. Akinek nincs, nyugodtan készítheti hagyományos tepsiben is. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, majd 200 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Francia krémes recept 1. fázisfotó
Francia krémes recept 2. fázisfotó
Francia krémes recept 3. fázisfotó
2
A megsült tészta lapokat hagyjuk kihűlni, majd a süteményes tepsi méretére vágjuk. A szebbik lapot hagyjuk meg a sütemény tetejének, a másikat óvatosan a tepsibe helyezzük.
Francia krémes recept 4. fázisfotó
3
A krémhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a tej 1/3 részét, a pudingport, a cukor felét, a vaníliás cukrot, majd egy habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Francia krémes recept 5. fázisfotó
Francia krémes recept 6. fázisfotó
Francia krémes recept 7. fázisfotó
Francia krémes recept 8. fázisfotó
4
A maradék tejet közepes lángon elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a tojássárgás keveréket. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről.
Francia krémes recept 9. fázisfotó
Francia krémes recept 10. fázisfotó
5
A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra keverjük, majd apránként a még forró, pudingos krémhez adjuk.
Francia krémes recept 11. fázisfotó
Francia krémes recept 12. fázisfotó
Francia krémes recept 13. fázisfotó
Francia krémes recept 14. fázisfotó
6
Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett még egy keveset melegítünk rajta (2-3 percet csak). Nem kell forralni, de melegítsük jól át, hogy a tojásfehérje se maradjon nyers.
Francia krémes recept 15. fázisfotó
7
A krémet ráöntjük a 28x19 cm-es, 7 cm magas tepsibe helyezett tésztalapra, majd szépen elsimítjuk rajta. Ha kissé kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe kb. 4 órára. Ennyi idő kell, hogy a krém teljesen kihűljön, és szeletelhetővé váljon.
Francia krémes recept 16. fázisfotó
Francia krémes recept 17. fázisfotó
8
A tetején lévő mázhoz egy edénybe tesszük a tejet, a kakaóport és a porcukrot, majd folyamatosan kevergetve addig hevítjük, amíg egynemű nem lesz. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a vajat és megvárjuk amíg beleolvad.
Francia krémes recept 18. fázisfotó
Francia krémes recept 19. fázisfotó
Francia krémes recept 20. fázisfotó
9
Az elkészült mázat a félretett tésztalap simább oldalára öntjük, majd gyors mozdulatokkal elsimítjuk rajta. Dolgozzunk gyorsan, mert elég hamar megköt!
Francia krémes recept 21. fázisfotó
Francia krémes recept 22. fázisfotó
10
Egy éles késsel annyi részre vágjuk a tésztát, ahány darab süteményt szeretnénk. Amíg nem használjuk fel, ezt is a hűtőbe tesszük.
Francia krémes recept 23. fázisfotó
11
Amikor minden alaposan lehűlt, elkészíthetjük a tejszínhabot. A habtejszínhez adjuk a porcukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük.
Francia krémes recept 24. fázisfotó
Francia krémes recept 25. fázisfotó
Francia krémes recept 26. fázisfotó
12
Az elkészült tejszínhabot a pudingos krém tetejére simítjuk, ráhelyezzük a mázas tészta tetőket.
Francia krémes recept 27. fázisfotó
Francia krémes recept 28. fázisfotó
13
A tetők mentén szeleteljük fel a süteményt.
Francia krémes recept 29. fázisfotó
14
Jó étvágyat kívánok az elkészült francia krémeshez! :)
Francia krémes recept 30. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-09 15:31
38394
2016-08-17 10:37
nekem valamiért fojosmarat a krém pedig ugy fősztem a pudigat ahogy kel beis sürüsdt valamenyir de nem sziládult meg mindent bele raktam és hagytam 4órát hülni milehet a baj?
36357
2016-07-16 01:30
Elkészítettem a recept alapjàn és mondhatom hogy tökéletes!A tetején a cukormàzba kicsit több kakaópor került de attól függetlenül nagyon finom lett!!!Köszönöm a receptet!!!
35011
2016-05-10 08:40
Csilla! Én is dupla krémmel csináltam mert tartottam tőle hogy az egy kevés lesz de két adaggal tökéletes.
32372
2016-04-29 10:52
Sziasztok! Ha a vaníliás krémet duplázom akkor azzal nem rontok rajta ugye? Szeretném, hogy szèp magas legyen, olyan mint a cukrászdai.
32043
2016-04-03 09:12
31033
2016-03-25 13:29
Kedves Melinda Szombathelyi! Elvileg elhagyható, mert fel lehet verni a tejszínt nélküle is. Mivel ez egy olyan sütemény, aminek nem árt ha van egy kis tartása, így én biztosra mentem és habfixálóval készítettem.
30567
2016-03-25 13:01
habfixàló elhagyható?
30564
2016-02-27 21:12
Én sima krémest csináltam a receptből de isteni lett csak kicsit lapos :D
29270
2016-01-30 21:31
Igen, két lap.
28114
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
made by zwoelf