Regisztráció
Gerbeaud Golyó (Zserbó Golyó) Karácsonyra főfotó

Gerbeaud Golyó (Zserbó Golyó) Karácsonyra

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1350

Hozzávalók

24
golyó
  • 150 g keksz - háztartási (darált)
  • 100 g dió (darált)
  • 120 g baracklekvár
  • 150 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
  • 1 teáskanál mandula aroma
  • 2 teáskanál rum - barna

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ha szereted a zserbót szeletet akkor imádni fogod ezeket a kis bonbon falatkákat. Az egyetlen probléma velük, hogy soha nem tudsz eleget készíteni.


Elkészítés

1
Helyezd a darált kekszet és diót egy tálba, majd add hozzá a lekvárt, rumot és mandula aromát. Dolgozd össze amíg egyenletesen elkeveredett.
2
Enyhén nedves kézzel formálj tojássárgája nagyságú golyókat; helyezd egy tepsire, vagy vágódeszkára (legjobb az üveg vagy műanyag) és tedd a hűtőbe kb. 1 órára.
3
Helyezz kb. ½ pohár vizet egy kis fazékba, gyorsan forrald fel a vizet majd tekerd le a legalacsonyabbra, majd helyezz rá egy hőálló üvegtálat melybe beleteszed a tördelt vagy darabolt csokoládét és kevergetés közben megolvasztod.
4
Vedd ki a golyókat a hűtőből és egy kanál segítségével forgasd meg a csokoládéban,és helyezd a golyócskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megszórhatod színes cukorral majd tedd hűtőbe kb. 1 órára.
5
Egy óra múlva helyezd a golyócskákat bonbon papírba és tálald vagy pedig helyezd ajándék dobozkákba. Én szeretem hűtőben tartani. Nagyszerű ajándék az ünnepekre.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-25 19:07
Szia kedves Helen! Elkészítettem Karácsonyra a golyókat, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Üdv: Gabica
42266
2016-12-22 20:02
nagyon finom !!!!
42034
2016-12-21 20:24
Zseniális, köszönöm!
41939
2016-12-21 17:19
Ez a kis bonbon desszert édes kis ajándék érdemes elkészíteni köszike katalin
41922

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 17:35
Szuper ilyet olvasni!! Kedves egészségetekre!!!! :)
43680
2017-01-16 17:21
miert kell a fructose, megfelel tobb cukrot adni hozza helyette?
43679
2017-01-16 17:19
Küldenèk képet, ha lett volna miről... mert amint langyos lett!! elfogyott! Kihülni sem volt ideje, pedig dupla adaggal...
43678
2017-01-16 17:09
idehaza is a tejszínes változat a nyerő. Előtte még sosem készítettem kelbimbó levest, köszönöm a recepted. Újra nagyon...
43677
made by zwoelf