Főmenü

Regisztráció

Gesztenyepüré recept

Gesztenyepüré recept

Gesztenyepüré recept

5
52
Kedvencek közé teszem!37

Hozzávalók

dkg gesztenyepüréhez65 dkg gesztenyepüréhez:

A gesztenyés püréalaphoz

  • 375 g gesztenye (párolt, pucolt)
  • 300 ml 2,8%-os tej
  • 225 ml víz

A cukorsziruphoz

A kész püréhez

Teljes elkészülési idő

+ hűtés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1853.45
kcal
Fehérje
33.31
gramm
Szénhidr.
181.67
gramm
Zsír
110.485
gramm

Leírás

Ki ne szeretné a jó öreg gesztenyepürét! Azonban a bolti mirelit püré az igazi ínyenceknek nem lehet elég! Készítse el saját gesztenyepüréjét, nem fog csalódni!


Elkészítés

1
A gesztenyék héját egy éles késsel X alakban bevágjuk, úgy hogy ne vágjunk bele a gesztenyék húsába. Kb. 500 gramm héjas gesztenyéből lesz 375 gramm pucolt, párolt gesztenye!
2
Tepsibe tesszük a gesztenyéket, köréjük vizet öntünk, és légkeverés nélkül kb. 40 percig sütjük előmelegített 120 C-os sütőben.
3
A kisült gesztenyékről még meleg állapotukban eltávolítjuk mindkét héjat.
4
A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, és a vizet, majd fedő alatt puhára főzzük a gesztenyét a vaníliarúd kikapart magjaival, és magával a magházzal együtt. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, kb 50 perc, közepes hőfokon.
5
Ha megfőtt a gesztenye cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből.
6
Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Turmixgépben pürésítjük a gesztenyét.
7
Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2012-12-23 14:23
Isteni! A csalad mar melegen odaig volt erte, joforman el kellett dugnom a ferjem es a lanyom elol, hogy a holnapi sutiig maradjon belole valami. :D Koszonom a receptet :)
9658
2011-10-14 19:35
Bocsánat, még 1 kérdésem lenne: nekem már nem friss a gesztenyém, bár idei, de nem a napokban lett szedve. Nem kell sütés előtt esetleg előző nap beáztatni?
6183
2011-10-14 19:30
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ez az elkészített massza ebben a formában fagyasztható-e, hogy karácsonykor beiglit tudjak belőle csinálni? Köszönöm
6182
2010-04-19 20:35
Szia! Bocsánat, felületes voltam, az első lépéseket túl görgettem, még jó, hogy nem estem neki az elkészítésnek. Imádjuk a gesztenyét, én eddig csak főztem, most ki fogom így is próbálni. Köszönöm: Edit
4112
2010-04-10 17:13
Szervusz! Milyen recept szerint főzném, és miért, mikor sütni kell? Nem igazán értem a felvetésed... :-) Üdv! Gábor
4038
2010-04-10 16:37
40 perc alatt, lehet, hogy "totál megsül", mi lenne, ha főznéd a recept szerint?
4037
2010-03-10 14:44
szerintem a gesztenyekrém házilag a tipikus megvalósulatlan álom. most élem gesztenyekorszakomat, de a geztenye -drága (irreálisan, volt gesztenyefánk, nem termett nagyot, csak klasszisokkal finomabbat, mint az olasz/kínai import -macerás hámozni -én elöbb megeszem ráadásul nekem 40 perc alatt totál megsül, szóval fura. a frank júliás befőtt-krém sokkal szimpatikusabb.
3833
2009-01-20 20:02
Volt szerencsém megízlelni amikor Gábor elkészítette. Higgyétek el megéri az árát és a rá fordított időt. Aki elkészíti, soha többé nem fog mirelit gesztenyét vásárolni. Sőt javaslom Gábornak, írjon majd ki egy versenyt amely arról szóljon, hogy a házi gesztenyekrémet, hogyan lehet ételekbe, süteményekbe variálni. PL:
1534

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf