Gesztenyepüré recept

Gesztenyepüré recept

Hozzávalók

dkg gesztenyepüréhez65 dkg gesztenyepüréhez:

A gesztenyés püréalaphoz:

  • 375 g gesztenye (párolt, pucolt)
  • 300 ml tej (2,8%-os)
  • 225 ml víz

A cukorsziruphoz:

A kész püréhez:

Teljes elkészülési idő:

+ hűtés
5
Értékelés
52

Leírás

Ki ne szeretné a jó öreg gesztenyepürét! Azonban a bolti mirelit püré az igazi ínyenceknek nem lehet elég! Készítse el saját gesztenyepüréjét, nem fog csalódni!


Elkészítés

1
A gesztenyék héját egy éles késsel X alakban bevágjuk, úgy hogy ne vágjunk bele a gesztenyék húsába. Kb. 500 gramm héjas gesztenyéből lesz 375 gramm pucolt, párolt gesztenye!
2
Tepsibe tesszük a gesztenyéket, köréjük vizet öntünk, és légkeverés nélkül kb. 40 percig sütjük előmelegített 120 C-os sütőben.
3
A kisült gesztenyékről még meleg állapotukban eltávolítjuk mindkét héjat.
4
A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, és a vizet, majd fedő alatt puhára főzzük a gesztenyét a vaníliarúd kikapart magjaival, és magával a magházzal együtt. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, kb 50 perc, közepes hőfokon.
5
Ha megfőtt a gesztenye cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből.
6
Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Turmixgépben pürésítjük a gesztenyét.
7
Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1853.45 kcal
Fehérje: 33.31 g
Szénhidrát: 181.67 g
Zsír: 110.485 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.12.23 14:23
Isteni! A csalad mar melegen odaig volt erte, joforman el kellett dugnom a ferjem es a lanyom elol, hogy a holnapi sutiig maradjon belole valami. :D

Koszonom a receptet :)
2011.10.14 19:35
Bocsánat, még 1 kérdésem lenne: nekem már nem friss a gesztenyém, bár idei, de nem a napokban lett szedve. Nem kell sütés előtt esetleg előző nap beáztatni?
2011.10.14 19:30
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ez az elkészített massza ebben a formában fagyasztható-e, hogy karácsonykor beiglit tudjak belőle csinálni?
Köszönöm
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ez nem is video
Kislány koromat idézted elő ezzel az isteni kakaóval. Köszönöm neked!
Hamarosan én is elkészítem, így gluténmentesen
Én sajtszeletekkel is beborítom.
Örülök, hogy ízlik, egészségetekre! ;) Kedves Betti91! Én eléggé száraznak találtam a csirkemellet, habár együtt sütöttem a combbal, aminek ugye hosszabb a sütési ideje, ezért annyira nem is lep meg, h...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.