Gesztenyepüré recept

Gesztenyepüré recept

Hozzávalók

dkg gesztenyepüréhez65 dkg gesztenyepüréhez:

A gesztenyés püréalaphoz:

  • 375 g gesztenye (párolt, pucolt)
  • 300 ml tej (2,8%-os)
  • 225 ml víz

A cukorsziruphoz:

A kész püréhez:

Teljes elkészülési idő:

+ hűtés
5
Értékelés
52

Leírás

Ki ne szeretné a jó öreg gesztenyepürét! Azonban a bolti mirelit püré az igazi ínyenceknek nem lehet elég! Készítse el saját gesztenyepüréjét, nem fog csalódni!


Elkészítés

1
A gesztenyék héját egy éles késsel X alakban bevágjuk, úgy hogy ne vágjunk bele a gesztenyék húsába. Kb. 500 gramm héjas gesztenyéből lesz 375 gramm pucolt, párolt gesztenye!
2
Tepsibe tesszük a gesztenyéket, köréjük vizet öntünk, és légkeverés nélkül kb. 40 percig sütjük előmelegített 120 C-os sütőben.
3
A kisült gesztenyékről még meleg állapotukban eltávolítjuk mindkét héjat.
4
A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, és a vizet, majd fedő alatt puhára főzzük a gesztenyét a vaníliarúd kikapart magjaival, és magával a magházzal együtt. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, kb 50 perc, közepes hőfokon.
5
Ha megfőtt a gesztenye cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből.
6
Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Turmixgépben pürésítjük a gesztenyét.
7
Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1853.45 kcal
Fehérje: 33.31 g
Szénhidrát: 181.67 g
Zsír: 110.485 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.12.23 14:23
Isteni! A csalad mar melegen odaig volt erte, joforman el kellett dugnom a ferjem es a lanyom elol, hogy a holnapi sutiig maradjon belole valami. :D

Koszonom a receptet :)
2011.10.14 19:35
Bocsánat, még 1 kérdésem lenne: nekem már nem friss a gesztenyém, bár idei, de nem a napokban lett szedve. Nem kell sütés előtt esetleg előző nap beáztatni?
2011.10.14 19:30
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ez az elkészített massza ebben a formában fagyasztható-e, hogy karácsonykor beiglit tudjak belőle csinálni?
Köszönöm
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.