Gluténmentes feketeerdő torta Zila tortaformában

Gluténmentes feketeerdő torta Zila tortaformában

Hozzávalók

Zila tortaformára1 Zila tortaformára:

A piskótához:

A krémhez:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

0
Értékelés
00

Leírás

Ajánlom mindenkinek./ nem csak lisztérzékenyeknek./Könnyű, ízletes torta.


Elkészítés

1
Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Majd a két masszát és a gluténmentes lisztet a kakaóport óvatosan összekeverjük. Egy 1 cm magas formában, előmelegített 180 C fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
2
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. Míg meleg a csokoládét belekeverjük, majd kihűtjük.
3
A zselatint a vízben beáztatjuk. A tejszínt felverjük. A zselatint felmelegítjük és ha már langyos akkor a pudingos masszába keverjük majd a tejszínt is belekeverjük.
4
Megtöltjük a szilikon tortaformát/Zila/a krémmel.
5
Ráhelyezzük a piskótát és 1 éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
6
Másnap óvatosa levesszük róla a formát és kiolvasztjuk. Közben a meggyet felmelegítjük a cukorral. A keményítőt elkeverjük fél dl vízzel és a meggyhez öntjük és 1-2 percig forraljuk.Ha kihűlt megtöltjük vele a formát ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.05 09:37
heló! bocsánat, meg szeretnêm kêrdezni hogy konkrétan melyik lisztkeverék mert nálunk mindenki lisztérzékeny az egész család meg minden és nagyon szretik ezt a tortát és gondoltam elkészítem nekik :)
2013.02.27 18:29
Gluténmentes lisztnek neve is van, de melyik, mert több fajt liszt is kapható, de pld. kukorica liszt az biztos nem jó. Két lapot kell sütni a tetejére és az aljára, és a formát az aljára tesszük és megtöltjük krémmel, majd jön a tetejére egy másik piskóta. A részletes képeknél nem látszik jól igazán, hogy is készült.
Én már sok tortát készítettem gluténmentesen. Pld. citrom torta.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.