Gombakrémleves recept

Gombakrémleves recept

Hozzávalók

adaghoz3 adaghoz:

A leveshez:

A díszítéshez:

  • petrezselyemzöld

Teljes elkészülési idő:

4.75
Értékelés
4.754

Leírás

Ez egy kiváló krémleves recept. Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk
2
A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
3
A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.
4
A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
5
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
7
A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.07.22 12:00
ez valami isteni! :) Bár a hozzávalókon kicsit módosítottam (kevesebb vaj és tejszín), de így is nagyon ízletes lett, és tényleg nagyon hamar megvan! :)
Köszönöm szépen a tippet!
2012.05.19 14:52
Most fogyasztottuk el az utolsó tányérral :)
Isteni recept, nagyon szépen köszönönjük.
Mi 50g vajat használtunk, hogy ne legyen túl zsíros, mivel a tejszín is eléggé az, de az eredmény így is kifogástalan lett.
2011.11.21 18:44
Üdv!

Tegnap főztük meg a párommal próbaképpen fél adagot :) el is rontottuk ezzel mert nagyon kevés lett sajnos.Gyorsan elkészíthető tényleg intenzív gombás egyszerűen remek recept,nagyon ajánlom mindenkinek!
Köszönjük szépen!

Robesh
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.