Gombakrémleves recept

Gombakrémleves recept

Hozzávalók

adaghoz3 adaghoz:

A leveshez:

A díszítéshez:

  • petrezselyemzöld

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.85

Leírás

Ez egy kiváló krémleves recept. Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk
2
A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
3
A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.
4
A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
5
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
7
A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.17 20:38
2014.06.05 20:49
Én is elkészítettem. Én nem módosítottam a recepten, de legközelebb, talán felezném a vaj mennyiségét.A recept tényleg isteni, mi felvettük a listánkra!Ajánlom mindenkinek, nagyon finom és gyorsan elkészíthető!
2014.06.03 15:00
Egyszerüen MENNYEI :) !!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá. Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a ...
Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Arra gondoltam, hogy most ebédszünetben hazaugrom és, ha kell tovább sütöm, aztán hűtőbe teszem...ez jó gondolat? Van benne rizikó így elfogyasztani?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.