Regisztráció
Gombakrémleves recept főfotó

Gombakrémleves recept

4.3 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!734

Hozzávalók

3
adaghoz

A leveshez

A díszítéshez

  • petrezselyemzöld

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy kiváló gombakrémleves recept! Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is! Zseniális recept!


Elkészítés

1
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk.
Gombakrémleves recept 1. fázisfotó
Gombakrémleves recept 2. fázisfotó
2
A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
Gombakrémleves recept 3. fázisfotó
Gombakrémleves recept 4. fázisfotó
3
A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.
Gombakrémleves recept 5. fázisfotó
4
A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
Gombakrémleves recept 6. fázisfotó
5
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Gombakrémleves recept 7. fázisfotó
6
A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
Gombakrémleves recept 8. fázisfotó
Gombakrémleves recept 9. fázisfotó
7
A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a gombakrémleves tetejére szórjuk őket.
Gombakrémleves recept 10. fázisfotó
Gombakrémleves recept 11. fázisfotó
Gombakrémleves recept 12. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-17 19:15
koszonjuk!
27664
2016-01-10 09:49
Ma ez volt az ebéd. Finom lett. :)
27356
2015-09-24 18:21
Ma csináltam meg es egyszerű, de nagyszerű :) köszönöm szépen a receptet!
23121
2015-05-16 16:05
megcsinaltuk, nagyon finom lett! :)
19779
2015-04-03 18:43
Nagyon finom lett,hamar elfogyott! Köszönjük a recepttet!
18517
2015-04-01 16:16
Víz helyett megmaradt husleveslében főztem, ízesíteni se kellett. :) Illetve betétnek megspékeltem pirított baconnal.
18414
2014-10-17 18:41
14038
2014-09-17 15:39
nagyon finom lett!!!csak ajanlani tudom mindenkinek!!!!
13346
2014-09-15 04:13
galamb gomba kalapját kell megpucolni a magas celulóz tartalma miatt!
13299
2014-09-05 12:32
Az első poontban nem irja hogy megpucoljuk. Csak annyit, hogy 1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A gombák elég kicsik, hogy megpucolja. Termesztett gomba. Nem muszálj. Ha erdei gomba lenne, akkor igen.
13103
2456
4.842105
81
132
1742
4.588235
15
59
1570
4.916665
14
45
1513
4.833335
20
32

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-11 22:12
Nekünk két ilyen tányér jött ki a receptből, szóval keveselltük. Pláne, hogy nagyon finom volt! :)
28592
2016-02-11 20:08
Tökéletes recept isteni finom :*
28590
2016-02-11 19:37
A csalad kedvence! Nagyon jo recept. Koszonjuk neked Ildiko ezt a sok fincsi receptet amit felteszel az Aprosef...
28589
2016-02-11 18:56
Amikor készen lett...
28588
made by zwoelf