Gombakrémleves recept

Gombakrémleves recept

Hozzávalók

adaghoz3 adaghoz:

A leveshez:

A díszítéshez:

  • petrezselyemzöld

Teljes elkészülési idő:

4.833335
Értékelés
4.8333356

Leírás

Ez egy kiváló krémleves recept. Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk
2
A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
3
A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.
4
A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
5
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
7
A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.15 04:13
galamb gomba kalapját kell megpucolni a magas celulóz tartalma miatt!
2014.09.05 12:32
Az első poontban nem irja hogy megpucoljuk. Csak annyit, hogy

1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk.

A gombák elég kicsik, hogy megpucolja. Termesztett gomba. Nem muszálj. Ha erdei gomba lenne, akkor igen.
2014.09.05 11:33
sziasztok. nem nagyon értek a gombákhoz de van aki azt mondja puculjam meg, most akkor megkel vagy nem?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

galamb gomba kalapját kell megpucolni a magas celulóz tartalma miatt!
elkészítettem sütésàlló lekvàrból! kivàló
Mandula tej, kókusztej az még jobb lenne
Ajánlanám helyette a kókuszvirág cukrot!
Sajnos a nádcukor is ugyan úgy hizlal mint a répacukor.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.