Regisztráció
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) főfotó

Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus)

4.8 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!3833

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Kiváló magyar klasszikus. Nagyon egyszerű elkészíteni és egyszerűen mennyei az íze. Ez a gombapaprikás nokedlivel! :)


Elkészítés

1
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 1. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 2. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 3. fázisfotó
2
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 4. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 5. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 6. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 7. fázisfotó
3
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 8. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 9. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 10. fázisfotó
4
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 11. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 12. fázisfotó
5
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 13. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 14. fázisfotó
6
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 15. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 16. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 17. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 18. fázisfotó
7
Nokedlivel, esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 19. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 20. fázisfotó
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus) 21. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-13 13:51
Klassz a recipe,épp most rotyog nálam... a paprikás étkek attól is paprikásak,hogy nem csak pirosat hintünk bele,hanem nyugodtan vágjunk bele termesztett egész paprikát is...más az ízvilág is! :) ... a pari sem rontja el
43465
2017-01-13 13:43
a termesztett championt nem kell "bőrteleníteni",csak jól megsurolni,az erdei gombáknál is változó melyiket érdemes :)
43464
2016-12-31 14:26
Nagyon finom, én paprikát egy kanálba étolajban össze keverem így feloldva teszem a gombára, és vizet nem kell önteni hozzá.ő Nagyon finom és szaftos lesz.
42631
2016-11-29 23:09
nagyon finom volt köszönöm a receptet
40871
2016-10-28 22:22
Nagyon-nagyon fincsi lett!! Köszi a receptet!!
39212
2016-10-28 20:42
finom lett )
39209
2016-10-27 19:52
En meghamozom de a csiperke hamozatlanul is jo es a szára is.
39169
2016-10-25 21:05
Tejföl helyett nagyon finom joghurt + tejszín keverékével, + a sűrű szójaszószból is egy keveset. Isteni, próbáljátok ki !
39111
2016-10-23 21:30
Nagyon finom lett! Annyira vágytam már erre az ízre, hogy muszáj volt megcsinálom. Csak az a baj, hogy kb. a 10. boltban kaptam tejfölt, mert itt (Portugália) nem nagyon használják, ezért alig tartják a boltok. Sose gondoltam volna, hogy egyszer pont a tejföl lesz kuriózum. :) A recept nagyon király! Köszönöm!
39053
2016-10-22 13:00
és nem hàmozzátok meg a gombát ?
38960
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
made by zwoelf