Görög saláta recept (Horiatiki)

Görög saláta recept (Horiatiki)

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

A salátához:

Az öntethez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A görög saláta (Horiatiki) a legnépszerűbb saláták egyike. Ízvilága jellegzetes, és nagyon gazdag. Egyediségét a fetasajt és az oregánó kölcsönzi. Elkészítése bár jóval időigényesebb, mint a többi salátáé, de egyszerű, és garantáltan megéri a fáradozást!


Elkészítés

1
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
2
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.
3
Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
4
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.01 20:45
Nagyon finom,érdemes elkésziteni!
2013.04.19 16:07
Én fogyasztás előtt kb fél órával szoktam elkészíteni, mert frissen szeretem, amikor még ropogós benne minden zöldség.
2011.09.07 12:12
sziasztok! Igen tökéletes recept de én görögországban nőttem fel és nem oreganot használnak hozzá hanem bazsalikomot. az eredeti görög saláta bazsalikommal készül. oreganot inkább az olaszok használnak. amúgy biztos igy is finom de bazsalikommal próbáljátok meg.üdv
2011.04.19 12:06
Tökéletes recept!!!
Pontosan így készül, anyósom, férjem nagymamája szintén így készíti...görögök Görögországban...:-)
2010.12.11 19:27
Ez a salata szuperul nez ki,biztos finom is ,rovidesen elkeszitem.Minden recept leirasa nagyon ertheto,koszonom.
2010.01.07 18:48
Nagyon örülök a sikerednek :) És köszönjük a dicséretet. Pont ez a célunk. Nem csak recepteket szeretnénk közölni hanem segíteni is akarunk az elkészítés folyamatában :)
Üdvözlettel:
Alpár
2010.01.07 16:20
Nemcsak finomnak néz ki, de az is! Szilveszterkor leptem meg vele a vendégeimet, de azóta újra elkészítettem. Fantasztikus ez a honlap, minden tökéletesen sikerül, amit a leírások alapján készítettem el. További sok sikert a szerkesztőknek!
2009.06.30 16:13
Nagyon finomnak néz ki :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon finom! Bár kicsit változtattam rajta , teljes kiörlésű lisztel készítettem el
Almás zabkása banánnal ;)
Szio, en csak kenyerkent probaltam eddig es nekem a folia magasabban volt a kenyertol igy nem ert bele :( nem tudom mi lehet a baj, lehet zsominel masok az aranyok mert azert az egy nagyobb mennyiseg :(
nem a legjobb mert nem volt teflon sûtöm :-(
Életem első levese. 4 lànyt sikerült elkápráztatnom főzőtudományommal.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.