Görög saláta recept (Horiatiki)

Görög saláta recept (Horiatiki)

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

A salátához:

Az öntethez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A görög saláta (Horiatiki) a legnépszerűbb saláták egyike. Ízvilága jellegzetes, és nagyon gazdag. Egyediségét a fetasajt és az oregánó kölcsönzi. Elkészítése bár jóval időigényesebb, mint a többi salátáé, de egyszerű, és garantáltan megéri a fáradozást!


Elkészítés

1
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
2
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.
3
Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
4
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.01 20:45
Nagyon finom,érdemes elkésziteni!
2013.04.19 16:07
Én fogyasztás előtt kb fél órával szoktam elkészíteni, mert frissen szeretem, amikor még ropogós benne minden zöldség.
2011.09.07 12:12
sziasztok! Igen tökéletes recept de én görögországban nőttem fel és nem oreganot használnak hozzá hanem bazsalikomot. az eredeti görög saláta bazsalikommal készül. oreganot inkább az olaszok használnak. amúgy biztos igy is finom de bazsalikommal próbáljátok meg.üdv
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ilyen lett :-)
fincsi lett ,köszönöm a receptet !
Nagyon fini lett! Köszi a receptet!
Isteni lett! Köszi a receptet ;)
Udv. Ma elkeszitettem ezt az isteni etelt. Egyetlen problemam volt... Ha korbe is sutom, a szelei nyersek maradtak, pedig jo vekonyra csipkedtem a szelet is. :-( Ki, hogyan oldotta meg ezt a dolgot? Egyebkent tenyleg is...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.