Regisztráció
Grissini recept főfotó

Grissini recept

4 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!428

Hozzávalók

500
grammhoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1651.6
kcal
Fehérje
58.76
gramm
Szénhidr.
324.16
gramm
Zsír
19.48
gramm

Leírás

A Grissini (ejtsd:grisszini) egy olasz különlegesség. Előételként, bor mellé, vagy salátákhoz egyaránt fogyasztható. Egyéni ízlés szerint köménymaggal, rozmaringgal, vagy más fűszerrel is ízesíthetjük, akár pármai sonkába is tekerhetjük.


Elkészítés

1
Kiolajozunk egy tepsit.
Grissini recept 1. fázisfotó
2
A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni - kb 10 perc.
Grissini recept 2. fázisfotó
3
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
Grissini recept 3. fázisfotó
Grissini recept 4. fázisfotó
Grissini recept 5. fázisfotó
4
Majd a többi lisztből kevéssel betakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük kb negyed óra alatt.
Grissini recept 6. fázisfotó
5
Hozzáadjuk a sót, az olajat, és a vizet, majd jól elkeverjük. A tésztát simára gyúrjuk, cipót csinálunk belőle, és letakarva egy óra hosszát pihentetjük. FIGYELEM! A sót úgy adjuk hozzá, hogy az a kovásszal közvetlenül ne érintkezzen, mert a só megöli az élesztőgombákat!
Grissini recept 7. fázisfotó
Grissini recept 8. fázisfotó
Grissini recept 9. fázisfotó
Grissini recept 10. fázisfotó
6
Maximum fél centi vastag hurkácskákat sodrunk belőlük és további 20 percig kelesztjük őket.
Grissini recept 11. fázisfotó
Grissini recept 12. fázisfotó
7
A pálcikákat a maradék tejjel vékonyan megkenjük és kiolajozott tepsiben forró sütőben szép pirosra sütjük kb. 15 perc alatt, 190 C-os, előmelegített sütőben.
Grissini recept 13. fázisfotó
Grissini recept 14. fázisfotó
Grissini recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-21 13:59
sós vagy édes lesz?
31730
2016-02-17 15:00
Valamit elmértél. :( 10ml=0,1dl 100ml=1dl
28789
2016-02-17 14:58
Hát nekem valami nagyon nem jól sikerült!!! pontosan úgy csináltam mindent,ahogyan le van írva,de mégis egy masszát kaptam gyúrható tészta helyett. Hol ronthattam el???
28788
2015-11-27 22:55
Nagyon jól sikerült! Egy-kettőre elfogyott :)
25696
2015-09-15 18:00
Jól sikerült, finom ropogtatnivaló. :)
22786
2013-03-15 17:08
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!Én rozmaringgal ízesítettem!
10171
2013-01-21 20:59
Én már készítettem grissinit.
9813
2013-01-01 12:56
Magokkal és fűszerekkel is nagyon jó. :)
9712
2012-03-13 15:50
SZia! Ezt értelem szerűnek gondoltam, de jogos! :) Korrigáltam a sorrendiséget. :D ÜDv! G
6942
2012-03-13 15:07
...nem elég akkor előmelegíteni a sütőt amikor a hurkácskákat gyúrjuk? Soknak tartom 1,5 órás előmelegítést! :)
6941

Legfrissebb hozzászólások

2016-04-30 21:09
Én kihagytam a szalonnát, vöröshagymát, a lecsóalapot. A húst jó fűszeresen zsírjára pirítottam és a burgonyát előfőzés...
32122
2016-04-30 20:04
Nagyon jó lett Köszönöm a receptet :)
32121
2016-04-30 19:48
imádjuk!! egyszerű de nagyszerű :)
32120
2321
4.86207
17
50
made by zwoelf