Grissini recept

Grissini recept

Hozzávalók

grammhoz500 grammhoz:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A Grissini (ejtsd:grisszini) egy olasz különlegesség. Előételként, bor mellé, vagy salátákhoz egyaránt fogyasztható. Egyéni ízlés szerint köménymaggal, rozmaringgal, vagy más fűszerrel is ízesíthetjük, akár pármai sonkába is tekerhetjük.


Elkészítés

1
Kiolajozunk egy tepsit.
2
A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni - kb 10 perc.
3
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
4
Majd a többi lisztből kevéssel betakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük kb negyed óra alatt.
5
Hozzáadjuk a sót, az olajat, és a vizet, majd jól elkeverjük. A tésztát simára gyúrjuk, cipót csinálunk belőle, és letakarva egy óra hosszát pihentetjük. FIGYELEM! A sót úgy adjuk hozzá, hogy az a kovásszal közvetlenül ne érintkezzen, mert a só megöli az élesztőgombákat!
6
Maximum fél centi vastag hurkácskákat sodrunk belőlük és további 20 percig kelesztjük őket.
7
A pálcikákat a maradék tejjel vékonyan megkenjük és kiolajozott tepsiben forró sütőben szép pirosra sütjük kb. 15 perc alatt, 190 C-os, előmelegített sütőben.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.15 17:08
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!Én rozmaringgal ízesítettem!
2013.01.21 20:59
Én már készítettem grissinit.
2013.01.01 12:56
Magokkal és fűszerekkel is nagyon jó. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Hasonló receptek

Legfrissebb hozzászólások

Sziasztok! A pergő rizs receptje. Nagyon alapos mosás, 3x4x, hogy már ne legyen fehér a víz. Bármilyen zsiradékon,(nem kell spórolni vele) én kókuszolajat használok, megpirítom, hogy kapjon egy fehéres kérg...

Tisztelt ApróSéf!

Már tegnap délután feltöltöttem egy receptet, le is járt az egy nap, de még mindig nincs fent. Valamivel megsértettem a szabályzatot? Még egy kérdés, a facebook profilommal lépt...

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.