Grissini recept

Grissini recept

Hozzávalók

grammhoz500 grammhoz:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A Grissini (ejtsd:grisszini) egy olasz különlegesség. Előételként, bor mellé, vagy salátákhoz egyaránt fogyasztható. Egyéni ízlés szerint köménymaggal, rozmaringgal, vagy más fűszerrel is ízesíthetjük, akár pármai sonkába is tekerhetjük.


Elkészítés

1
Kiolajozunk egy tepsit.
2
A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni - kb 10 perc.
3
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
4
Majd a többi lisztből kevéssel betakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük kb negyed óra alatt.
5
Hozzáadjuk a sót, az olajat, és a vizet, majd jól elkeverjük. A tésztát simára gyúrjuk, cipót csinálunk belőle, és letakarva egy óra hosszát pihentetjük. FIGYELEM! A sót úgy adjuk hozzá, hogy az a kovásszal közvetlenül ne érintkezzen, mert a só megöli az élesztőgombákat!
6
Maximum fél centi vastag hurkácskákat sodrunk belőlük és további 20 percig kelesztjük őket.
7
A pálcikákat a maradék tejjel vékonyan megkenjük és kiolajozott tepsiben forró sütőben szép pirosra sütjük kb. 15 perc alatt, 190 C-os, előmelegített sütőben.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.15 17:08
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!Én rozmaringgal ízesítettem!
2013.01.21 20:59
Én már készítettem grissinit.
2013.01.01 12:56
Magokkal és fűszerekkel is nagyon jó. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Hasonló receptek

Legfrissebb hozzászólások

az első adag :)
Elkeszult!! finom nagyon!!
nekem nem.sikerült, nagy sz...lett, de a többieknek grat.
Jah, es a lenyeg le maradt! :D
A mai nap el keszitettem ezt a receptet... :) Nagy sikert aratott egybol elfogyott mind! :) igaz elsonek egy kissebb tepsiben csinaltam, hatha nem izlene de aztan kellett meg egy Nagy tepsivel csinalnom.. itt a kep, a k...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.