Regisztráció
Gyümölcsös panna cotta pite főfotó

Gyümölcsös panna cotta pite

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!767

Hozzávalók

8
szeletre

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ha az ember pitét készít, csak a fantáziáján múlik, mivel tölti meg a omlós tésztát. Mi lenne, ha ezúttal a könnyed panna cotta krémjét hívnánk segítségül? Szerintem nagyon kreatív, érdekes recept, mely feltárja egy igazán különleges sütemény elkészítésének titkait. Nyáron friss gyümölcsből, télen nyugodtan mirelitből is készíthető! :)


Elkészítés

1
Először elkészítjük a pite alapját, a linzertésztát. A lisztet egy nagy tálba öntjük, és gyorsan belemorzsoljuk az apróra kockázott, hideg vajat. A cukor, só, tojás, és víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk, és fóliába bugyolálva fél órára hűtőbe tesszük.
2
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett deszkán egészen vékonyra nyújtjuk a tésztát, és egy kivajazott piteformába egyengetjük. Hogy ne púposodjon fel sütés közben, nehezéket helyezünk rá. Egy réteg alufólia, és egy nagy maréknyi bab pont megfelel erre a célra.
3
A tésztát 180 C fokos sütőbe rakjuk kb. 15 percre. Ezután megszabadítjuk a nehezéktől, lekenjük vízzel felvert tojással, és még 10 percig hagyjuk pirulni.
4
A panna cottás töltelékhez öt percig áztatjuk a zselatinlapokat hideg vízben. A kókusztejet kissé felhígítjuk a vízzel, majd beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot is. A keveréket csaknem teljesen felforraljuk, kb. 80 C fokosra hevítjük. Ezután hozzákeverjük a kifacsart zselatinlapocskákat is, és a kész krémet az elősütött pitére öntjük.
5
Rögtön le is kell hűtenünk, így 15 percre fagyasztóba tesszük, hogy hirtelen megdermedhessen, ezután pedig hűtőben is jól érzi magát. Bogyós gyümölcsökkel díszítve különlegesen finom desszertté varázsolhatjuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-09 16:57
Igazán különleges pite de megeri megcsinalni épp ezért mert oly különleges az összeállítása megcsinalom köszönöm katalin
43231
1083
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
2017-01-16 20:35
43690
made by zwoelf