Regisztráció
Karácsonyi habkarika recept főfotó

Karácsonyi habkarika recept

5 csillag / 7 szavazat
Kedvencek közé teszem!1084

Hozzávalók

13
darabhoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

ebből 2 óra a sütőben szárítás

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1015.44
kcal
Fehérje
8.92
gramm
Szénhidr.
243.996
gramm
Zsír
0.164
gramm

Leírás

A habkarika a karácsony jellegzetes készítménye. A gyerekek imádják a könnyű és édes rágcsálnivalót, de tartósságának köszönhetően ehető karácsonyi dekorációként is alkalmazhatjuk. Még kiszárítás előtt színezhető, ízesíthető. Ez egy atombiztos recept, elronthatatlan, a siker garantált!


Videó

Elkészítés

1
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
2
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
Karácsonyi habkarika recept 1. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 2. fázisfotó
3
Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Karácsonyi habkarika recept 3. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 4. fázisfotó
4
Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Karácsonyi habkarika recept 5. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 6. fázisfotó
5
Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
Karácsonyi habkarika recept 7. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 8. fázisfotó
6
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
Karácsonyi habkarika recept 9. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 10. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 11. fázisfotó
7
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra 70 C-ra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Karácsonyi habkarika recept 12. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 13. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-06-10 21:40
Gázsütőn kb. hányas fokozat
33463
2016-05-16 13:31
Az oldal tetején van egy zöld gomb ,,recept feltöltés", ha arra kattintasz úgy lehet.
32619
2016-02-07 11:55
hogy kell receptet feltölteni?
28467
2016-01-01 14:18
jo kis recept már helyet kapott a recepteskönyvemben. Hogy kell receptet telepíteni?
27037
2016-01-01 14:07
nagyon finom én mindig leeszem a karácsonyfánkról
27033
2015-12-22 16:52
Szia, Valószínűleg tojássárga kerülhetett bele, vagy zsíros volt valamelyik eszköz. Olyankor nem verődik fel.
26679
2015-12-22 16:42
Hello! Nekem szétfolyt, pedig 20 percen keresztül vertem fel. A kérdésem az lenne, hogy ennek lehet az az oka, hogy nádcukorból készítettem? Köszi a választ! Üdv
26676
2015-12-21 21:42
Najó, nagy-nagy erőfeszítés, hogy ne fogyjon el azonnal, de megpróbálom:D No meg távol tartani ettől a gyerekeket;) Viszont egy kérdés: miért repedt meg a nemkarikám? Én elsőnek a festékre gondoltam (folyékony), de a fehérek is olyanok, így gőzöm sincs a miértről:s Ezt leszámítva elsőnek király lett, olyan, amilyennek lennie kell (szerintem) :D
26641
2015-12-19 20:02
Nagyon köszönöm ezt a tökéletes receptet. Olyan lett amilyennek lenni kell. Sok örömöt fogok okozni a gyerekeknek ha együtt csináljuk majd a karácsony elötti készülödés közepette :)
26512
2015-12-15 17:00
Sikerült,de sajnos nagyobb csillag csövem nem volt.Finom lett.
26349

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-28 23:04
mintha tömény porcukrot ennék.. ez sajnos nem túl jó recept
35638
2016-07-28 22:59
Szia! Ez kb. meddig áll el?
35637
2016-07-28 22:47
35636
2016-07-28 22:45
Én is elkészítettem a receptet mielőtt itt olvastam volna a receptet,és még kivitel is készítettem,isteni lett,el is...
35635
1271
4.5
4
9
3193
4.85
29
127
made by zwoelf