Regisztráció
Karácsonyi habkarika recept főfotó

Karácsonyi habkarika recept

5 csillag / 11 szavazat
Kedvencek közé teszem!1913

Hozzávalók

13
darabhoz

Teljes elkészülési idő

ebből 2 óra a sütőben szárítás

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1015.44
kcal
Fehérje
8.92
gramm
Szénhidr.
243.996
gramm
Zsír
0.164
gramm

Leírás

A habkarika a karácsony jellegzetes készítménye. A gyerekek imádják a könnyű és édes rágcsálnivalót, de tartósságának köszönhetően ehető karácsonyi dekorációként is alkalmazhatjuk. Még kiszárítás előtt színezhető, ízesíthető. Ez egy atombiztos recept, elronthatatlan, a siker garantált!


Videó

Elkészítés

1
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
2
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
Karácsonyi habkarika recept 1. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 2. fázisfotó
3
Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Karácsonyi habkarika recept 3. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 4. fázisfotó
4
Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Karácsonyi habkarika recept 5. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 6. fázisfotó
5
Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
Karácsonyi habkarika recept 7. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 8. fázisfotó
6
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
Karácsonyi habkarika recept 9. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 10. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 11. fázisfotó
7
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra 70 C-ra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Karácsonyi habkarika recept 12. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 13. fázisfotó
Karácsonyi habkarika recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-23 20:15
Működő recept! Finom! Köszönöm!
42130
2016-12-23 19:51
Naggyon jó lett =) keményítő helyett puding ment bele,de tökéletes =)
42129
2016-12-22 18:07
Apróséf Főnököm ! :) /Varga Gábor / Hallgattam rád, és csoda ! A xillittel 4. napra kiszáradt. Mellékelek róla képet . A vizsgamunkám , ..ebből :) Köszönöm a jó tanácsod . Kellemes Karácsonyt Kívánok Apróséf csapatának , itt posztoló kollégáknak !
42007
2016-12-19 15:56
Szervusz Ellák! Nos, sohasem próbáltuk még xillittel, így erről nincs semmilyen tapasztalatunk. :( De alapvetően a habkarika, csak kiszárítva van, és ennyi. Így azt gondolom, az idő neked dolgozik. :) Régen a cukrászdában mi a 40 C-os száraz kelesztőben egy egész éjszakán át szárítottuk őket. Szerintem további pár óra után kapcsold le a sütőt, csak hogy ne fogyassz túl sok áramot, és hagyd ott ahol van a meleg sütőben száradni egy éjszakát. Persze résnyire nyitott ajtónál. Előbb-utóbb ki fog száradni, és akkor jó lesz, reméljük. :)
41807
2016-12-19 15:52
Szia "apróséf" A recepted alapján készítettem el a habkarikát. A porcukor helyett szilitet használtam, mivel van cukorbetegünk. A sütőbe 12 órakor tettem be , de most 16 órakor is ragadós. Mit hibáztam ? A karikák most is szépek , valószínű az étkezési keményítő miatt , de az állaguk ragadós , képlékeny ha hozzáérek. Kösz a szakértelmed , miben látod a hibát ? Üdv.
41806
2016-06-10 21:40
Gázsütőn kb. hányas fokozat
33463
2016-05-16 13:31
Az oldal tetején van egy zöld gomb ,,recept feltöltés", ha arra kattintasz úgy lehet.
32619
2016-02-07 11:55
hogy kell receptet feltölteni?
28467
2016-01-01 14:18
jo kis recept már helyet kapott a recepteskönyvemben. Hogy kell receptet telepíteni?
27037
2016-01-01 14:07
nagyon finom én mindig leeszem a karácsonyfánkról
27033
3581
4.958335
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 11:01
Kedves Hirig Ferdinand, örülünk, hogy tetszik a recept. Sikerült elkészíteni? Szilvi és Judit (Youdiet)
43658
2017-01-16 10:59
Nagyon örülünk, hogy ennyire tetszik. :D Próbáld ki a többi receptünket is. Jó étvágyat hozzájuk! :)
43657
2017-01-16 10:58
Kedves Istvánné Vaskó, örülünk, hogy tetszik a recept. Köszönjük, hogy ajánlja ;) Szilvi és Judit
43656
2017-01-16 10:53
Tokeletes! :))
43655
made by zwoelf