Regisztráció
Habos citromos pite főfotó

Habos citromos pite

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1284

Hozzávalók

12
szeletre

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ami nálunk alma, az Amerikában-úgy tűnik-citrom. Itthon mindenki örök kedvence marad a finom, omlós almás pite, míg az Egyesült államokban ugyanez igaz erre a habos citromos tortácskára.


Elkészítés

1
A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáöntjük a tejet is, és tésztává gyúrjuk. Dolgozzunk fürgén, mert a vaj gyorsan visszaolvad a kezünk melegétől. Ha összeállt a massza, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük hűvös helyen.
2
Ha ez letelt, vékonyra nyújtjuk a tésztánkat, és egy 20-22 cm-es piteformában szépen elegyengetjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
3
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet feltesszük forrni a cukor, és a vaníliás cukor társaságában. Ha már besűrűsödött egy kissé, hozzáöntjük a citromok levét és héját, beleszitáljuk a lisztet, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül a vaj is az edénybe kerül, amivel egy selymes krémet főzünk folytonosan kevergetve.
4
A citromos tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, ügyelve arra hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen.
5
A habhoz a tojásfehérjéket keményre, és fényesre verjük a cukorral, majd szépen a citromkrém tetejére tesszük. Úgy egyengessük, hogy a tetején kis csúcsok legyenek. (Akinek van habzsákja, azzal is dolgozhat.)
6
A pitét visszatoljuk a sütőbe kb. 6-7 percre, míg a hab egy pici aranyszínt kap. Ezután már csak meg kell várnunk hogy kihűljön a sütemény, és szeletelhetjük is!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-08 16:24
Kedves Krisztina! A receptben 60 ml tej szerepel ami 6 cl-nek felel meg. Szép napot: vándorsólyomkisasszony
43163
2017-01-08 15:46
üzenem a vándorsolyomkisaszonynak hogy a tésztájába ne 600ml tejet írjon hanem csak 6cl
43160
2016-12-18 13:10
Sziasztok, A tej mennyiségét a recept beküldője kérésére módosítottuk. Most már a helyes érték látható! ;)
41734
2016-12-18 12:59
Kedves Mindenki!:) Elnézést kérek,elírás történt az eredeti receptben,igy ide is ezt irtam ki sajnos...Tehát a szükséges mennyiség 0.6 dl tej.Már folyamatbsn van a javítás. Mégegyszer bocsi!
41730
2016-12-18 11:34
szia kicsit sok a tej a tèsztához
41722
2016-12-17 21:26
Szia Ferenc! Ez eléggé lisztfüggő is... Az eredeti recept ennyit ír,bár én is kicsit kevesebbet használtam.(nem mértem pontosan).Azt javaslom,szép fokozatosan adagold a tejet,ugyis érezni fogod mikor lesz belőle jól gyúrható tészta.:)
41708
2016-12-17 21:05
nem sok a 600 ml tej a tésztába?
41707
2016-12-17 20:36
Ez a habos citromos pite isteni finom lehet megcsinalom a köszönöm katalin
41706

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf