Regisztráció
Habos isler recept főfotó

Habos isler recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!769

Hozzávalók

4
adagra

A tésztához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A habos isler egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető desszert, ha érzel kedvet egy kis otthoni cukrászkodáshoz. Ha vendégeket vársz, vagy csak nassolnátok valami igazán finomat, készítsd el bátran ezt a habos isler receptet!


Elkészítés

1
A lisztből, vajból, és porcukorból tésztát gyúrunk, és ha elkészült 20 percre hűtőbe tesszük.
300 g búzaliszt (BL55), 200 g vaj, 300 g porcukor
2
A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle.
3
A korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 C fokon 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
4
A cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, szálpróbáig. "Cukorból egy cseppet a mutató, és hüvelykujjközé téve összeérintgetem, amikor szálasodik, jó a szirup".
200 g kristálycukor, víz
5
A szirupot 2-3 percig hűtjük. A tojás fehérjét lassan kemény habbá verjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukorszirupot.
5 db tojásfehérje
6
Ha a hab már elég kemény, egy habzsákból a sült tésztakorongra nyomunk egy adagot, amit lefedünk egy másik tésztakoronggal. Díszíthetjük a tetejét, csokoládé mázzal, tehetünk rá még a habból, és megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy díszítő cukorral.
7
El is készült ez az isteni habos isler!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Ide még nem küldtek be hozzászólást/képet. Legyél Te az első!

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 16:21
holnap megcsinalom ebedre majdnem en is igy csinalom de nem keverem ossze de ugy csinalom ahogy le van irva koszike...
44208
2017-01-23 16:11
Kedves Katika ! Köszönöm és viszont kívánom ! Jó reggelit , uzsonnára , akár vacsorára is ! Minden alkalomra fini ! Üdv...
44204
2017-01-23 15:48
fincsi kis csemege ennivaloan edes en is elkeszitem szuper kis desszert koszike katalin
44203
2017-01-23 15:38
Nekem igy sikerult.Nem lett tul szep de finom volt.
44202
made by zwoelf