Regisztráció
Hagymás rostélyos recept főfotó

Hagymás rostélyos recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!1789

Hozzávalók

1
adagra

A húshoz

A hagymához

A hagyma sütéséhez

Köretnek

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 6 perc a hús pirítása, 15 perc a hús "sütése"

Leírás

Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)


Videó

Elkészítés

1
Egy serpenyőben olajat hevítünk.
Hagymás rostélyos recept 15. fázisfotó
2
A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.
Hagymás rostélyos recept 16. fázisfotó
3
Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a rostélyosnak.
Hagymás rostélyos recept 17. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 18. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 19. fázisfotó
4
Mikor mindkét oldalát megsütöttük, meglocsoljuk a saját zsírjával, és 15 percre 80 C-os előmelegített, légkeverés nélküli sütőbe tesszük.
Hagymás rostélyos recept 20. fázisfotó
5
Közben a hagymát felkarikázzuk, a karikákat búzalisztbe forgatjuk.
Hagymás rostélyos recept 22. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 23. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 24. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 26. fázisfotó
6
Pár perc alatt forró olajban ízlésünknek megfelelő árnyalatúra sütjük 2-4 perc alatt.
Hagymás rostélyos recept 28. fázisfotó
Hagymás rostélyos recept 29. fázisfotó
7
A kisült hagymakarikákat papírtörlőre szedjük és ízlés szerint megsózzuk. Tálaláskor a hússzeletekre halmozva kínáljuk.
Hagymás rostélyos recept 30. fázisfotó
8
Ropogós sült burgonyával tálaljuk az elkészült hagymás rostélyost.
Hagymás rostélyos recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-24 12:13
Egy kicsit rágós de fini..!!
37737
2016-02-26 09:59
Kedves pityuci, Bőven elegendő. Írja is a recept, hogy a serpenyőben "magas hőfokon" sütjük. A hús kb.2 cm vastag. Így 3 perc oldalanként bőben elegendő, hogy 1 cm húst átsüssön, ha valóban nagy lángon készítjük, ahogyan kell. ;) Ha tovább sütöd, egyszerűen rommá sül a hús. A marhahúst ugye másképpen kell kezelni, mint a sertést, csirkét, stb..
29174
2016-02-26 08:01
Kedves Alajuli,ezeknek a vastag marhaszeleteknek elég az össz.18 perc sütés??
29170
2016-02-25 17:39
Na ez így igaz
29150
2016-02-25 06:23
Köszömöm ez így finom !
29131
2016-01-26 00:29
Kedves Alajuli! :) Ne foglalkozz az ilyen recept nélküli beszólásokkal. Mi is ropogósan szeretjük a hagymakarikát, mert akkor van igazán finom íze :) Akinek meg így nem tetszik, az csinálja meg úgy, ahogy neki tetszik és tegye is fel az oldalra, ne csak a szája (keze) járjon! :D
27905
2016-01-24 20:44
Kedves mura.tomi! Legközelebb is ilyenre fogom sütni, mert a családom így szereti. A feketéhez szerencsére nincs sok köze, csak kissé sültebb. Sajnos egy fotó sokszor nem adja vissza a valós színeket, de szerintem mindenki előtt ott a lehetőség, hogy a saját ízlése szerint készítse el. :)
27870
2016-01-24 18:52
Szia! Jó kis recept csak hagymát ne süsd feketére!
27863
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
made by zwoelf