Halászlé recept I.

Halászlé recept I.

Hozzávalók

adagra4 adagra:

Az alapléhez:

A befejezéshez:

  • 0.5 L víz
  • 400 g halfilé - ponty

Teljes elkészülési idő:

4.5
Értékelés
4.52

Leírás

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
2
A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
3
Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
4
A halfilét csíkikra szeleteljük.
5
Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
6
A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2009.09.13 19:08
Tudta, hogy nem szereti a hal a harmadik vizet!
Mondták a vizi emberek - emlékszik? - olyan Matula bácsi félék.
( Lehet, hogy már a másodikat sem? - teszem hozzá - hiszen abban fő! )
Részemre a tanulságos tanács ebből fakadóan az, hogy csak borral kell terítenem a halászléhez, legyen az bármilyen (hit)tétel alapján főzött – szegedi, bajai, tiszai, balatoni, vagy csak úgy.
És ha bor, akkor az vörös legyen, legfeljebb rozé. Szerintem!
Míg a paprika, a hagyma a hal húsát - az Excellent Rose, amely cabarnet sauvignon és kékfrankos szőlőből nyerte bájosan piruló megjelenését, friss, üde illataival - az egyszerűségében is nagyszerű ételt, amit Halászlének nevezünk ( bármely részén is teszik elénk az országnak ), nemesíti meg. Ludányi József borát, a Mátra lankáiról a www.borteka.hu ajánlatában is megtalálja. Keresse a Bográcsolni fogunk összeállításban!
Barátsággal
Trostel 'Vigasz' Péter
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

2 gyúrás volt 26 fahéjas 26 kakaós. Isteni finom volt!!! :-)
Szia, A mandulatej romlandó ígysajnos én nem adnék neki sokat, de persze a sima tejnél tovább jó. Holland kakaó kell bele, hiszen a datolyàtól édes lesz. Persze ki lehet próbàlni instanat kakaóval is, de s...
nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :)
:-D Ezt mindenkinek ki kell próbálni!
A három lányom és a párom pusztította el az 5 adagos verziót ;-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.