Regisztráció
Halászlé recept I. főfotó

Halászlé recept I.

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!386

Hozzávalók

4
adagra

Az alapléhez

A befejezéshez

  • 0.5 L víz
  • 400 g halfilé - ponty

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
Halászlé recept I. 1. fázisfotó
Halászlé recept I. 2. fázisfotó
Halászlé recept I. 3. fázisfotó
Halászlé recept I. 4. fázisfotó
2
A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Halászlé recept I. 5. fázisfotó
Halászlé recept I. 6. fázisfotó
Halászlé recept I. 7. fázisfotó
Halászlé recept I. 8. fázisfotó
Halászlé recept I. 9. fázisfotó
3
Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
Halászlé recept I. 10. fázisfotó
Halászlé recept I. 11. fázisfotó
Halászlé recept I. 12. fázisfotó
Halászlé recept I. 13. fázisfotó
4
A befejezéshez való halfilét csíkikra szeleteljük.
Halászlé recept I. 14. fázisfotó
Halászlé recept I. 15. fázisfotó
5
Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
Halászlé recept I. 16. fázisfotó
Halászlé recept I. 17. fázisfotó
6
A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!
Halászlé recept I. 18. fázisfotó
Halászlé recept I. 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-29 15:23
16014
2014-12-24 09:52
Ha a szeleteket külön lesózod főzés előtt, akkor lesz igazán finom és nem lesz sótlan. Ezt mindig kifelejtik a receptből, pedig a legfontosabb dolog.
15918
2014-12-09 17:33
...elkészült! Finom lett! :) Szerintem holnap lesz az igazi, mert még a filét egy kicsit sótlannak éreztem. Szitán paszíroztam át és a fennmaradt halhúst még összeturmixoltam egy kis lével és azt is visszaöntöttem! Ez be is sűrítette, ahogy szeretjük! :) Gyufatésztával tálalva! :)
15534
2014-12-09 11:53
Köszönöm a gyors választ! :) Délután reflektálok, hogy milyen lett! (életem első halászleve, próba, hogy merjek e karácsonykor is belevágni?!)
15520
2014-12-09 11:27
Szervusz! Kicsit munkásabb, de természetesen igen! ;)
15519
2014-12-09 11:25
...ha nincs paradicsompaszírozóm akkor egy szita is megteszi? Köszönöm
15518
2014-09-20 15:53
Akkor jó helyen jársz! :D
13417
2014-09-20 12:38
Nem zacskós halászlevet szeretnénk enni hanem igazi halászlevet!
13416
2009-09-13 19:08
Tudta, hogy nem szereti a hal a harmadik vizet! Mondták a vizi emberek - emlékszik? - olyan Matula bácsi félék. ( Lehet, hogy már a másodikat sem? - teszem hozzá - hiszen abban fő! ) Részemre a tanulságos tanács ebből fakadóan az, hogy csak borral kell terítenem a halászléhez, legyen az bármilyen (hit)tétel alapján főzött – szegedi, bajai, tiszai, balatoni, vagy csak úgy. És ha bor, akkor az vörös legyen, legfeljebb rozé. Szerintem! Míg a paprika, a hagyma a hal húsát - az Excellent Rose, amely cabarnet sauvignon és kékfrankos szőlőből nyerte bájosan piruló megjelenését, friss, üde illataival - az egyszerűségében is nagyszerű ételt, amit Halászlének nevezünk ( bármely részén is teszik elénk az országnak ), nemesíti meg. Ludányi József borát, a Mátra lankáiról a www.borteka.hu ajánlatában is megtalálja. Keresse a Bográcsolni fogunk összeállításban! Barátsággal Trostel 'Vigasz' Péter
2800

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-30 12:09
szúperúl nézki.
33098
2016-05-30 12:06
Nagyon finomnak néz ki! A videóban kakukkfű van írva, a receptnél pedig rozmaring. Melyik kell hát? És csak friss jó...
33097
2016-05-30 11:47
érdekesnek tűnik. :)
33096
2016-05-30 09:28
Én is próbáltam már többször de sosem olyan szép mint az üzletben vásárolt! Azért elfogyott!
33094
made by zwoelf