Regisztráció
Halászlé recept I. főfotó

Halászlé recept I.

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!760

Hozzávalók

4
adagra

Az alapléhez

A befejezéshez

  • 0.5 L víz
  • 400 g halfilé - ponty

Teljes elkészülési idő

Leírás

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
Halászlé recept I. 1. fázisfotó
Halászlé recept I. 2. fázisfotó
Halászlé recept I. 3. fázisfotó
Halászlé recept I. 4. fázisfotó
2
A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Halászlé recept I. 5. fázisfotó
Halászlé recept I. 6. fázisfotó
Halászlé recept I. 7. fázisfotó
Halászlé recept I. 8. fázisfotó
Halászlé recept I. 9. fázisfotó
3
Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
Halászlé recept I. 10. fázisfotó
Halászlé recept I. 11. fázisfotó
Halászlé recept I. 12. fázisfotó
Halászlé recept I. 13. fázisfotó
4
A befejezéshez való halfilét csíkikra szeleteljük.
Halászlé recept I. 14. fázisfotó
Halászlé recept I. 15. fázisfotó
5
Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
Halászlé recept I. 16. fázisfotó
Halászlé recept I. 17. fázisfotó
6
A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!
Halászlé recept I. 18. fázisfotó
Halászlé recept I. 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-23 12:23
Most készült el életem első, isteni finom halászleve e recept alapján :) Köszönöm szépen, eddig mindig féltem tőle, de ez a recept mennyei.
42071
2016-10-07 11:44
Kárászt is rakhatok bele?
38244
2016-08-18 09:16
Jo lenne egy video
36392
2014-12-29 15:23
16014
2014-12-24 09:52
Ha a szeleteket külön lesózod főzés előtt, akkor lesz igazán finom és nem lesz sótlan. Ezt mindig kifelejtik a receptből, pedig a legfontosabb dolog.
15918
2014-12-09 17:33
...elkészült! Finom lett! :) Szerintem holnap lesz az igazi, mert még a filét egy kicsit sótlannak éreztem. Szitán paszíroztam át és a fennmaradt halhúst még összeturmixoltam egy kis lével és azt is visszaöntöttem! Ez be is sűrítette, ahogy szeretjük! :) Gyufatésztával tálalva! :)
15534
2014-12-09 11:53
Köszönöm a gyors választ! :) Délután reflektálok, hogy milyen lett! (életem első halászleve, próba, hogy merjek e karácsonykor is belevágni?!)
15520
2014-12-09 11:27
Szervusz! Kicsit munkásabb, de természetesen igen! ;)
15519
2014-12-09 11:25
...ha nincs paradicsompaszírozóm akkor egy szita is megteszi? Köszönöm
15518
2014-09-20 15:53
Akkor jó helyen jársz! :D
13417
3584
4.958335
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 15:09
Telleg egyszerű és jó az összeállítása igaz sok a szénhidrát benne majd keveset eszünk belőle különben jó megállja...
43671
2017-01-16 14:58
Javítva piskótás és szuper Kati
43670
2017-01-16 14:56
Fincsi íz világ megcsinalom egyszerű és olyan piskótát szép köszi kati
43669
2017-01-16 14:39
aprora vágott petrezselymet szorok rá.o
43668
made by zwoelf