Főmenü

Regisztráció

Halászlé recept I.

Halászlé recept I.

Halászlé recept I.

4.5
4.52
Kedvencek közé teszem!87

Hozzávalók

adagra4 adagra:

Az alapléhez

A befejezéshez

  • 0.5 L víz
  • 400 g halfilé - ponty

Teljes elkészülési idő

Leírás

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
2
A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
3
Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
4
A befejezéshez való halfilét csíkikra szeleteljük.
5
Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
6
A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-09 17:33
...elkészült! Finom lett! :) Szerintem holnap lesz az igazi, mert még a filét egy kicsit sótlannak éreztem. Szitán paszíroztam át és a fennmaradt halhúst még összeturmixoltam egy kis lével és azt is visszaöntöttem! Ez be is sűrítette, ahogy szeretjük! :) Gyufatésztával tálalva! :)
15534
2014-12-09 11:53
Köszönöm a gyors választ! :) Délután reflektálok, hogy milyen lett! (életem első halászleve, próba, hogy merjek e karácsonykor is belevágni?!)
15520
2014-12-09 11:27
Szervusz! Kicsit munkásabb, de természetesen igen! ;)
15519
2014-12-09 11:25
...ha nincs paradicsompaszírozóm akkor egy szita is megteszi? Köszönöm
15518
2014-09-20 15:53
Akkor jó helyen jársz! :D
13417
2014-09-20 12:38
Nem zacskós halászlevet szeretnénk enni hanem igazi halászlevet!
13416
2009-09-13 19:08
Tudta, hogy nem szereti a hal a harmadik vizet! Mondták a vizi emberek - emlékszik? - olyan Matula bácsi félék. ( Lehet, hogy már a másodikat sem? - teszem hozzá - hiszen abban fő! ) Részemre a tanulságos tanács ebből fakadóan az, hogy csak borral kell terítenem a halászléhez, legyen az bármilyen (hit)tétel alapján főzött – szegedi, bajai, tiszai, balatoni, vagy csak úgy. És ha bor, akkor az vörös legyen, legfeljebb rozé. Szerintem! Míg a paprika, a hagyma a hal húsát - az Excellent Rose, amely cabarnet sauvignon és kékfrankos szőlőből nyerte bájosan piruló megjelenését, friss, üde illataival - az egyszerűségében is nagyszerű ételt, amit Halászlének nevezünk ( bármely részén is teszik elénk az országnak ), nemesíti meg. Ludányi József borát, a Mátra lankáiról a www.borteka.hu ajánlatában is megtalálja. Keresse a Bográcsolni fogunk összeállításban! Barátsággal Trostel 'Vigasz' Péter
2800

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
583
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf