Regisztráció
Hamis marcipán főfotó

Hamis marcipán

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!949

Hozzávalók

8
adagra

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Vigyázat, a gyerekek megvesznek ezért a nagyon hamis marcipánért! Elég tömény, sütés nélküli édesség, pár falat is elég belőle, készítettem már szaloncukornak is. Érdemes kipróbálni más ízekkel is, nálunk bejött a kókuszos és a diós is.


Elkészítés

1
Magas falú lábasba öntjük a tejet, majd felolvasztjuk benne a margarint.
Hamis marcipán 1. fázisfotó
2
Beleöntjük a kristálycukrot (nem írtam el, valóban 80 dkg kell bele). Kis lángon gyakori kevergetés mellett teljesen fel kell oldódnia a cukornak, nem szabad ropognia (kb. 15-20 perc). Ezt legjobban úgy ellenőrizhetjük, ha a kanalat belemártjuk, hűlni hagyjuk rajta a szirupot és végigsimítunk rajta, ekkor érezni, hogy a cukor feloldódott-e vagy sem.
Hamis marcipán 2. fázisfotó
3
Készítsünk elő mindent a befejezéshez, mert a liszt belekeverése után a massza nagyon gyorsan szilárdul. Egy kb 20x30 centis, kb. 2 centi magas falú tálcát béleljünk ki sütőpapírral. Legyen kezünk ügyében a zöld mandulaaroma és a keserű kakaópor.
Hamis marcipán 3. fázisfotó
4
A továbbiaktól kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mert a massza nagyon hamar megszilárdul, nem lehet majd folyatni, kenni! Ha a szirupban tényleg feloldódott a cukor, húzzuk le a lábast a tűzről és csomómentesen keverjük el benne a lisztet.
Hamis marcipán 4. fázisfotó
5
Válasszuk szét a masszát, az egyik edénybe a kakaóport, a másikba a mandulaaromát öntsük (nem feltétlen kell az egész üvegcse, mi a 3/4-ével szeretjük).
Hamis marcipán 5. fázisfotó
6
Gyors mozdulatokkal keverjük el a kakaóport a masszában és öntsük a sütőpapíros tálcára, igyekezzünk a tálca teljes méretében szétkenni.
Hamis marcipán 6. fázisfotó
7
Szintén gyorsan a mandulaaromát is keverjük el a másik tálban, azt is igyekezzünk a kakaós masszára önteni, szétkenni.
Hamis marcipán 7. fázisfotó
8
A kész édességet hagyjuk 1 napig pihenni, ezalatt megszilárdul, pihentetés nélkül nem lehet szeletelni.
Hamis marcipán 8. fázisfotó
9
Egy nap pihentetés után rombusz alakúra szeleteljük.
Hamis marcipán 9. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-03 21:26
hmmmmm de jól néz ki!
39558
2016-11-03 19:26
Kedves Janka, örülök, hogy máris elkészítetted a marcipánt, semmit nem rontottál el, az eredeti recept 1 üvegcse mandulaaromát ír, nekünk elég a 3/4-e is, ezt bele is írtam a leírásba, ezért halványabb az enyém. Mónika, igen, a liszt nyers marad benne, innentől már nem szabad és nem is lehet főzni.
39554
2016-11-03 18:45
A liszt nyersen marad benne?
39553
2016-11-03 18:18
Nekem sötétzöld lett , mit ronthattam el?
39552

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:18
Nagyon finom lett, pirított tökmaggal isteni!! :)
41021
2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
2016-12-03 18:49
Ezt elkészítettem és elsőre sikerült. Szuper receptnek tartom, nem macerás, belátható időn belül megvan. Én elsőre...
41019
2016-12-03 18:49
Ó, azt nem mondtátok, hogy miután hozzáadom a tejszínt és párolom fedővel, le fog égni ezerrel... Dobhattam ki...
41018
made by zwoelf