Főmenü

Regisztráció

Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa recept

5
59
Kedvencek közé teszem!220

Hozzávalók

kg pogácsához1 kg pogácsához:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
5738.64
kcal
Fehérje
113.163
gramm
Szénhidr.
599.452
gramm
Zsír
340.105
gramm

Leírás

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát.


Elkészítés

1
Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük a burgonyákat. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2
Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, mikor teljesen egynemű lesz, még dagasszuk teljesen simára a tésztát!
3
A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.
4
A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.
5
Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.
6
Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.
7
Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.
8
Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-08-11 17:03
Én is elkészítem majd,köszönöm a receptet! :-)
12767
2014-02-09 12:22
Kedves Gábor, már többször elkészítettem ezt a pogácsát, rossz visszajelzést még soha sem kaptam! Köszönöm ezt a kiváló receptet. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e neked Sajtos pogácsára egy jó, hasonló recepted? Már többfélét kipróbáltam, de egyik sem lett olyan, mint amilyet vártam tőlük.. Ha van, kérlek leírnád ide, vagy esetleg e-mailben elküldenéd kérlek? Kellemes 7végét. Üdv, Ariel
11372
2013-03-29 17:07
Már többször elkészítettem, mindig finomra sikerült.
10265
2012-07-09 14:31
Szerintem a pagácsa csakis frissen jó. Aznap sütni es aznap megenni! :) Ha nincs idö reggel, én azt szoktam csinálni, hogy este begyúrom és reggel sütöm ki. Egyáltalán nem árt neki, ha egész éjszaka letakarva áll. Amit még ajánlok: evés elött (ha 1-2 napos) tedd be nagyon rövid ideig sütöbe, csak felmelegiteni. Ez is egy jó megoldás. Persze akkor is rögtön utána meg kell enni! Sok sikert!
7447
2012-07-07 21:02
Hűtés nélkül, melegben mennyire marad "friss" a pogácsa? Csütörtökön sütném meg, és kb. a hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) lenne elfogyasztva. Valószínűleg addig is melegben lesz majd (autó) Köszönöm a választ Coralin
7442
Anonymous (nem ellenőrzött)
2012-06-16 10:08
Kedeves Judit. Hozzavalok: " 40 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)" Biztos lehet helyettesiteni. Ha beirta zarojelbe akkor biztos. Szerintem. 7 gr szaritott eleszto = biztos igy van csomagolva.
7401
2012-06-16 08:56
kedves Gábor! friss eleszto helyett lehet porelesztot hasznalni? nagyon koszonom!!:) Judit
7400
2012-05-26 14:00
Szia! Sajnos ezt nem tudom. Én csak friss burgonyával dolgozom... :(
7309
2012-05-26 10:42
Kedves Gábor! Kaptam olyan burgonya pelyhet, amit a pékségekben használnak kenyerekhez adalékként.Kérdésem, hogyan, milyen arányban használhatom fel,pl. pogácsa, lángos, kenyér...... készítéséhez.Válaszod köszönöm, Hajni
7305
2012-04-13 14:14
Szia Panka! Köszönöm a válaszodat, megnéztem az ajánlott oldalt, és tényleg nagyszerű ötletek vannak a tojásfehérje felhasználására. Hétvégén ki is próbálom valamelyiket.
7106

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf