Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók

kg pogácsához1 kg pogácsához:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
59

Leírás

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát.


Elkészítés

1
Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük a burgonyákat. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2
Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, mikor teljesen egynemű lesz, még dagasszuk teljesen simára a tésztát!
3
A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.
4
A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.
5
Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.
6
Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.
7
Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.
8
Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.09 12:22
Kedves Gábor,
már többször elkészítettem ezt a pogácsát, rossz visszajelzést még soha sem kaptam! Köszönöm ezt a kiváló receptet. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e neked Sajtos pogácsára egy jó, hasonló recepted?
Már többfélét kipróbáltam, de egyik sem lett olyan, mint amilyet vártam tőlük.. Ha van, kérlek leírnád ide, vagy esetleg e-mailben elküldenéd kérlek?
Kellemes 7végét.
Üdv, Ariel
2013.03.29 17:07
Már többször elkészítettem, mindig finomra sikerült.
2012.07.09 14:31
Szerintem a pagácsa csakis frissen jó. Aznap sütni es aznap megenni! :) Ha nincs idö reggel, én azt szoktam csinálni, hogy este begyúrom és reggel sütöm ki. Egyáltalán nem árt neki, ha egész éjszaka letakarva áll. Amit még ajánlok: evés elött (ha 1-2 napos) tedd be nagyon rövid ideig sütöbe, csak felmelegiteni. Ez is egy jó megoldás. Persze akkor is rögtön utána meg kell enni! Sok sikert!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.