Regisztráció
Házi burgonyás pogácsa recept főfotó

Házi burgonyás pogácsa recept

5 csillag / 11 szavazat
Kedvencek közé teszem!853

Hozzávalók

1
kg pogácsához

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
5738.64
kcal
Fehérje
113.163
gramm
Szénhidr.
599.452
gramm
Zsír
340.105
gramm

Leírás

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát.


Elkészítés

1
Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük a burgonyákat. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Házi burgonyás pogácsa recept 1. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 2. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 3. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 4. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 5. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 6. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 7. fázisfotó
2
Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, mikor teljesen egynemű lesz, még dagasszuk teljesen simára a tésztát!
Házi burgonyás pogácsa recept 8. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 9. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 10. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 11. fázisfotó
3
A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.
Házi burgonyás pogácsa recept 12. fázisfotó
4
A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.
Házi burgonyás pogácsa recept 13. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 14. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 15. fázisfotó
5
Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.
Házi burgonyás pogácsa recept 16. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 17. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 18. fázisfotó
6
Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.
Házi burgonyás pogácsa recept 19. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 20. fázisfotó
7
Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.
Házi burgonyás pogácsa recept 21. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 22. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 23. fázisfotó
8
Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.
Házi burgonyás pogácsa recept 24. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 25. fázisfotó
Házi burgonyás pogácsa recept 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-08-11 17:03
Én is elkészítem majd,köszönöm a receptet! :-)
12767
2014-02-09 12:22
Kedves Gábor, már többször elkészítettem ezt a pogácsát, rossz visszajelzést még soha sem kaptam! Köszönöm ezt a kiváló receptet. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e neked Sajtos pogácsára egy jó, hasonló recepted? Már többfélét kipróbáltam, de egyik sem lett olyan, mint amilyet vártam tőlük.. Ha van, kérlek leírnád ide, vagy esetleg e-mailben elküldenéd kérlek? Kellemes 7végét. Üdv, Ariel
11372
2013-03-29 17:07
Már többször elkészítettem, mindig finomra sikerült.
10265
2012-07-09 14:31
Szerintem a pagácsa csakis frissen jó. Aznap sütni es aznap megenni! :) Ha nincs idö reggel, én azt szoktam csinálni, hogy este begyúrom és reggel sütöm ki. Egyáltalán nem árt neki, ha egész éjszaka letakarva áll. Amit még ajánlok: evés elött (ha 1-2 napos) tedd be nagyon rövid ideig sütöbe, csak felmelegiteni. Ez is egy jó megoldás. Persze akkor is rögtön utána meg kell enni! Sok sikert!
7447
2012-07-07 21:02
Hűtés nélkül, melegben mennyire marad "friss" a pogácsa? Csütörtökön sütném meg, és kb. a hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) lenne elfogyasztva. Valószínűleg addig is melegben lesz majd (autó) Köszönöm a választ Coralin
7442
Anonymous (nem ellenőrzött)
2012-06-16 10:08
Kedeves Judit. Hozzavalok: " 40 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)" Biztos lehet helyettesiteni. Ha beirta zarojelbe akkor biztos. Szerintem. 7 gr szaritott eleszto = biztos igy van csomagolva.
7401
2012-06-16 08:56
kedves Gábor! friss eleszto helyett lehet porelesztot hasznalni? nagyon koszonom!!:) Judit
7400
2012-05-26 14:00
Szia! Sajnos ezt nem tudom. Én csak friss burgonyával dolgozom... :(
7309
2012-05-26 10:42
Kedves Gábor! Kaptam olyan burgonya pelyhet, amit a pékségekben használnak kenyerekhez adalékként.Kérdésem, hogyan, milyen arányban használhatom fel,pl. pogácsa, lángos, kenyér...... készítéséhez.Válaszod köszönöm, Hajni
7305
2012-04-13 14:14
Szia Panka! Köszönöm a válaszodat, megnéztem az ajánlott oldalt, és tényleg nagyszerű ötletek vannak a tojásfehérje felhasználására. Hétvégén ki is próbálom valamelyiket.
7106
2323
4.826085
18
33

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-30 22:06
fini lett, jó recept! Mentve a kedvencekhez.
38005
2016-09-30 22:02
finiii
38004
2016-09-30 20:57
Isteni recept , az állaga nagyon jó és az íze is nagyon finom!
38002
2016-09-30 19:58
hat nem is tudom mit mondjak....valami fantasztikus lett...ez a recept tokeletes...orok halam erte....❤❤❤❤❤
38001
made by zwoelf