Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók

kg pogácsához1 kg pogácsához:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
59

Leírás

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát.


Elkészítés

1
Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük a burgonyákat. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2
Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, mikor teljesen egynemű lesz, még dagasszuk teljesen simára a tésztát!
3
A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.
4
A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.
5
Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.
6
Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.
7
Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.
8
Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.11 17:03
Én is elkészítem majd,köszönöm a receptet! :-)
2014.02.09 12:22
Kedves Gábor,
már többször elkészítettem ezt a pogácsát, rossz visszajelzést még soha sem kaptam! Köszönöm ezt a kiváló receptet. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e neked Sajtos pogácsára egy jó, hasonló recepted?
Már többfélét kipróbáltam, de egyik sem lett olyan, mint amilyet vártam tőlük.. Ha van, kérlek leírnád ide, vagy esetleg e-mailben elküldenéd kérlek?
Kellemes 7végét.
Üdv, Ariel
2013.03.29 17:07
Már többször elkészítettem, mindig finomra sikerült.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

az első adag :)
Elkeszult!! finom nagyon!!
nekem nem.sikerült, nagy sz...lett, de a többieknek grat.
Jah, es a lenyeg le maradt! :D

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.