Főmenü

Regisztráció

Házi francia krémes recept

Házi francia krémes recept

Házi francia krémes recept

4.166665
4.16666512
Kedvencek közé teszem!230

Hozzávalók

darabhoz20 darabhoz:

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A mázhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert a süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be!


Elkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 165 C-ra.
2
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni.
3
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
4
A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük - melyre előzőleg sütőpapírt tettünk - és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
5
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a teljes tej mennyiség 1/10-ed részét, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
6
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
7
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
8
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
9
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
10
Most a tejszínhabréteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
11
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
12
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
13
Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-15 14:46
Azt szeretnem kerdezni, hogy a kisult lapokra ezeket a retegeket ugy teszed ra, hogy a lap csak egy talcan van? Vagy ezt egy peremes tepsiben, talban akármiben kell végrehajtani? Ha a peremesben, akkor hogy lehet majd kiszedni hogy ilyen szep kocka maradjon, ha pedig perem nélkül, akkor meg h nem folyik le a krém?
15663
2014-12-14 16:00
Elso kremesem. Hihetetlenul finom lett. A kave a cukormazban rendkivul kellemes izt kolcsonoz az egesznek.
15646
2014-10-30 15:57
Nagyon jó a recept.Finom lett és elsőre nem is néz ki rosszul.Köszönöm a receptet.
14418
2014-10-27 13:17
Nagyon finom lett!
14334
2014-10-18 18:39
Ha lisztes ízű, akkor sajnos biztos, hogy nem főzted elég ideig a krémet... :(
14049
2014-10-18 18:34
Nekem sajnos egy csalódás ez a recept. A krém liszt izu es nem bírom benne felfedezni az ältalam ismert ízt.
14047
2014-08-09 10:02
köszönöm :) remélem sikerülni fog minden :)
12739
2014-08-09 02:32
Csak simán. Olvasd el a 9.fázis leírást. 9. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük...
12738
2014-08-09 00:23
Sziasztok! a tojásfehérjét gőz fölött kell felverni vagy csak simán? :)
12736
2013-08-20 20:21
Próbáld meg azt, hogy a liszt egy részét helyettesíted főzős vaníliás pudingporral. Én általában fele-fele arányban szoktam csinálni, és még soha nem volt így lisztes ízű a krémem :) Bár így látatlanban nem igazán tudom, hogy ez mennyire fog változtatni a krém sűrűségén, de nem hiszem, hogy gondok lennének vele :)
10610

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf