Házi francia krémes recept

Házi francia krémes recept

Hozzávalók

darabhoz20 darabhoz:

A tésztához:

A vaníliás krémhez:

A habhoz:

A mázhoz:

Teljes elkészülési idő:

4.09091
Értékelés
4.0909111

Leírás

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert a süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be!


Elkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 165 C-ra.
2
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni.
3
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
4
A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük - melyre előzőleg sütőpapírt tettünk - és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
5
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a teljes tej mennyiség 1/10-ed részét, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
6
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
7
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
8
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
9
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
10
Most a tejszínhabréteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
11
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
12
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
13
Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.18 18:39
Ha lisztes ízű, akkor sajnos biztos, hogy nem főzted elég ideig a krémet... :(
2014.10.18 18:34
Nekem sajnos egy csalódás ez a recept. A krém liszt izu es nem bírom benne felfedezni az ältalam ismert ízt.
2014.08.09 10:02
köszönöm :) remélem sikerülni fog minden :)
2014.08.09 02:32
Csak simán. Olvasd el a 9.fázis leírást.

9. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük...
2014.08.09 00:23
Sziasztok! a tojásfehérjét gőz fölött kell felverni vagy csak simán? :)
2013.08.20 20:21
Próbáld meg azt, hogy a liszt egy részét helyettesíted főzős vaníliás pudingporral. Én általában fele-fele arányban szoktam csinálni, és még soha nem volt így lisztes ízű a krémem :)
Bár így látatlanban nem igazán tudom, hogy ez mennyire fog változtatni a krém sűrűségén, de nem hiszem, hogy gondok lennének vele :)
2013.08.03 21:40
a kremmel vannak gondok..eleg liszt izu..tobb tejet adtam hozza,ami n gond m a tojasfeherje jol osszefogja a dolgokat, d ugy latszik n jol foztem m cs felig lett suru(a krem alja, hiaba kevertem a teteje n akart foni) d ettol is eltekintve az ize a gond!miert maradt liszt izu? :(
2013.03.13 16:13
Én is elkészítettem a hétvégén...nagyon nagyon finom lett! Már azt kérdezték, mikor készül a következő adag! :)
2013.02.22 23:14
nagy desszert.eu rajongo vagyok es eddig szerintem nem volt olyan recept ami ne sikerult volna. Sajnos a kremes nem ezek koze tartozik. Pont emiatt nem alltam neki soha. maga a krem izre finom lett es allagra sem tunt rossznak az edenyben, egeszen addig amig a tesztara nem kerult. Sajnos kremesnek nem lett eleg suru. erre meg ratettem a felvert tejszinhabot es a masik fele is elfolyt, ha a tetejet is rateszem akkor az asztalrol nyaljuk a kremet... :) nekem azt hiszem marad a cukraszda...
2012.09.27 13:24
Isteni ez a recept! Tegnap meg is sütöttem ezt a csodát! A vaníliakrém nekem még így is kicsit darabos és a Bourbon vaníliás cukortól nem is olyan szép sárga, de ennek ellenére finom! :P
Így néz ki a végeredmény:
2012.09.20 11:38
Érdeklődni szeretnék,hogy a 20 szelet franciakrémeshez való anyagok mennyisége,elegendő-e egy 28cm-es tortaformába.Ugyanis a kisfiamnak ez a kedvenc süteménye és ezt kért a születésnapjára torta alakúban.Gondolom mindent ugyan úgy kell csinálnom,csak a mennyiségekkel nem vagyok tisztában.Köszönöm előre is a gyors választ,28.-án meg kell sütnöm a tortát.
2012.04.23 20:56
Sajnos most folyosabb lett a kremem mint elozo alkalommal volt, semmikepp sem olyan mint a kepen. Lehetne esetleg a krembe gelatint keverni? Probalta mar valaki?
2012.04.21 17:17
Ma keszitettem masodjara, elsore is nagyon izlett. Ami nekem problemat okozott, hogy a teszta suteskor felpuposodott, ezert a masodik lapot sutes elott villaval megszurkaltam, ez jol bevalt.
2012.04.16 15:32
Kezdo haziasszony vagyok, marmint a szakacskodast illeti, ez volt kb a 6. fajta sutim, amit elkeszitettem. A maz folyos lett, de betettem a hutobe, vegul megkotott. A tejszinhabba ket fixalot tettem, ettol tul kemeny lett a habja, de amugy nagyon finom es mutatos lett. Kep csatolva :)
2011.10.02 15:25
Megcsináltam,finom lett :) Ezt a :vakon sütést" legközelebb kipróbálom!
2011.05.07 15:14
Kicsit félve, de nekiálltam.
Egyszerűen isteni finom lett. A gyerekek már azt kérdezték mikor sütök még, mert ez finomabb mint amit a cukrászdából hoztunk.
Köszönöm a receptet!!!!
2011.05.01 17:58
Gratulálok a recepthez, finom sütemény készíthető ez alapján!
Nekem kicsit túl édesnek tűnt a vaníliás krém, de a többiek szerint pont jó.
Többen írták, hogy nagyon felhólyagosodott a tészta sütéskor. Én ezt "vakon sütéssel" oldottam meg. (Talán helyes a kifejezés.) Tehát a tésztalapra sütőpapírt tettem, és arra szórtam lencsét. Természetesen működik más hüvelyessel is. Sütés után csak óvatosan le kell emelni a papírt a tetején a lencsével.
A vaníliakrém nekem is folyós. Az is igaz, hogy nem robotgéppel kevertem a krémet, hanem habverővel, így meg is változtattam a sorrendet: nem a forró tejbe öntöttem a tojásos masszát, hanem fordítva, és gőz felett főztem.
További jó sütögetést!
2011.04.03 22:46
Ma megcsináltuk és pompás lett :) Egyet rontottam, nem vártam meg, míg eléggé kihűl a puding, így kissé elfolyt a tejszínhab, de legközelebb már ez sem lesz gond :) Sok idő, de rengeteg dicséretet hoz :) Köszönöm a jó receptet! (Még az anyósom is elkérte... azt hiszem, ezt nem kell tovább magyarázni :)
2011.03.04 20:40
Pontosan hangoljuk össze a puding besűrítésének és a tojásfehérje felverésének idejét!
A pudingnak forrónak kell lennie, a tojásfehérje nem állhat!
Ha a puding nem elég forró, nem főzi meg a tojásfehérjéket, tehát nem tud megszilárdulni a kész krém, szét fog folyni. Ezt találtam. Sok sikert!
2011.02.14 11:50
Én cukrászként végeztem (3éve abba hagytam, jött a trónörökös) Imádom a recepjeiteket! És a képek hozzá..:D Eddig amit innen készitettem egytöl egyig sikerült és sikert arattam vele.
Nagyon szeretném megszerezni a vajas és blundeltészta receptjét
Nem szeretem a mirelit tésztáket
Csak a legjobbat a családnak:))
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.