Házi francia krémes recept

Házi francia krémes recept

Hozzávalók

darabhoz20 darabhoz:

A tésztához:

A vaníliás krémhez:

A habhoz:

A mázhoz:

Teljes elkészülési idő:

4.09091
Értékelés
4.0909111

Leírás

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert a süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be!


Elkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 165 C-ra.
2
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni.
3
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
4
A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük - melyre előzőleg sütőpapírt tettünk - és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
5
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a teljes tej mennyiség 1/10-ed részét, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
6
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
7
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
8
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
9
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
10
Most a tejszínhabréteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
11
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
12
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
13
Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.20 20:21
Próbáld meg azt, hogy a liszt egy részét helyettesíted főzős vaníliás pudingporral. Én általában fele-fele arányban szoktam csinálni, és még soha nem volt így lisztes ízű a krémem :)
Bár így látatlanban nem igazán tudom, hogy ez mennyire fog változtatni a krém sűrűségén, de nem hiszem, hogy gondok lennének vele :)
2013.08.03 21:40
a kremmel vannak gondok..eleg liszt izu..tobb tejet adtam hozza,ami n gond m a tojasfeherje jol osszefogja a dolgokat, d ugy latszik n jol foztem m cs felig lett suru(a krem alja, hiaba kevertem a teteje n akart foni) d ettol is eltekintve az ize a gond!miert maradt liszt izu? :(
2013.03.13 16:13
Én is elkészítettem a hétvégén...nagyon nagyon finom lett! Már azt kérdezték, mikor készül a következő adag! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Arra gondoltam, hogy most ebédszünetben hazaugrom és, ha kell tovább sütöm, aztán hűtőbe teszem...ez jó gondolat? Van benne rizikó így elfogyasztani?
Nos, sajnos ez teljesen sütő függő. Extrém esetben akár 30 perccel is tovább sülhet, de ez mondjuk tényleg extrém eset... Látatlanban nehéz megmondani mi legyen. Sütés után ha a sütőben hűlt ki azzal se...
Szia! Nekem sem állt össze 80 perc 105 fokos sütés után is teljesen híg maradt...aztán felvettem 150 fokra és épp hogy csak el kezdett pudingosodni széle a közepe még mindig teljesen folyós volt - ekkor el ...
:( Sajnos nehéz látatlanban megmondani az okát. Nagyon sok helyen el lehet hibázni.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.