Házi francia krémes recept

Házi francia krémes recept

Hozzávalók

darabhoz20 darabhoz:

A tésztához:

A vaníliás krémhez:

A habhoz:

A mázhoz:

Teljes elkészülési idő:

4.09091
Értékelés
4.0909111

Leírás

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert a süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be!


Elkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 165 C-ra.
2
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni.
3
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
4
A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük - melyre előzőleg sütőpapírt tettünk - és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
5
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a teljes tej mennyiség 1/10-ed részét, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
6
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
7
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
8
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
9
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
10
Most a tejszínhabréteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
11
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
12
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
13
Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.20 20:21
Próbáld meg azt, hogy a liszt egy részét helyettesíted főzős vaníliás pudingporral. Én általában fele-fele arányban szoktam csinálni, és még soha nem volt így lisztes ízű a krémem :)
Bár így látatlanban nem igazán tudom, hogy ez mennyire fog változtatni a krém sűrűségén, de nem hiszem, hogy gondok lennének vele :)
2013.08.03 21:40
a kremmel vannak gondok..eleg liszt izu..tobb tejet adtam hozza,ami n gond m a tojasfeherje jol osszefogja a dolgokat, d ugy latszik n jol foztem m cs felig lett suru(a krem alja, hiaba kevertem a teteje n akart foni) d ettol is eltekintve az ize a gond!miert maradt liszt izu? :(
2013.03.13 16:13
Én is elkészítettem a hétvégén...nagyon nagyon finom lett! Már azt kérdezték, mikor készül a következő adag! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?
Fú, ezt a hetvegen meg fogom csinálni :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.