Regisztráció
Házi nutella recept főfotó

Házi nutella recept

5 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!3729

Hozzávalók

500
grammra

Teljes elkészülési idő

pirítás 5 perc, aprítás 5 perc, csokoládé olvasztás 5 perc + hűtés

Leírás

Egy igen népszerű finomság házi receptje. Íze jóval felül múlja a boltit. Nálunk nagy népszerűségnek örvend, csak ajánlani tudom! ;) Az elkészült Nutella a csokoládé és a vaj miatt megkeményedik a hűtőben. Így szobahőmérsékleten, maximum a hűvös kamrában ajánlott tárolni.


Elkészítés

1
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
Házi nutella recept 1. fázisfotó
Házi nutella recept 2. fázisfotó
2
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
Házi nutella recept 3. fázisfotó
3
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
Házi nutella recept 4. fázisfotó
Házi nutella recept 5. fázisfotó
Házi nutella recept 6. fázisfotó
Házi nutella recept 7. fázisfotó
4
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
Házi nutella recept 8. fázisfotó
Házi nutella recept 9. fázisfotó
5
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Házi nutella recept 10. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-07 14:40
Szia! az lenne a kérdésem, hogy nekem egy nagy összeállt tömeg lett, és kis állásidő után a vaj a felszínére jön... neked hogy lett ugyanolyan "folyós", krémes, mint az igazi?
43073
2017-01-04 19:23
Szia! Engem is az érdekel, hogy meddig áll el hűtés nélkül? Köszönöm!
42877
2016-12-06 09:27
Mogyoró nélkül, nem mogyorókrém...(vaj csokival és cukorral, inkább máz lesz belőle akkor). Tehát, nem hagyható ki a mogyoró! ;)
41131
2016-11-04 12:47
Engem is ez érdekelne hogy nem lehet kihagyni a mogyorót?
39575
2016-10-04 10:39
Engem is érdekelne hogy mennyi ideig áll el? :)
38115
2016-09-27 19:58
A turmix gép és az aprító gép ugyan az?
37889
2016-09-01 18:04
mennyi ideig all el?
36948
2016-07-14 21:08
Szia Apróséf! :) Azt szeretném kérdezni. hogy aprító gépem nincs csak botmixerem, azzal megoldható valahogy vagy inkább várjak ezzel amíg szerzek aprítót?. Válaszod előre is köszönöm! :)
34978
2016-07-12 13:54
kell hozza mogyoro mindenkepp vagy azt ki lehet hagyni???
34887
2016-05-26 20:48
Bence Mann: Ha kihagyod, akkor is szuper lesz. ;) A recept lelke a masszív aprítógép, ami simára dolgozza.
32991
4278
4.864865
201
279
6417
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
made by zwoelf