Regisztráció
Házi pillecukor recept főfotó

Házi pillecukor recept

4.3 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!2314

Hozzávalók

30
darabra

A pillecukorhoz

A hempergetéshez

Teljes elkészülési idő

30 perc elkészítés, 90 perc pihentetés

Leírás

Otthon is lehet pillecukrot készíteni, mindenféle különleges hozzávaló nélkül, ráadásul gyorsan elkészül és legalább olyan jó, mint a bolti. Ez egy alaprecept, amihez lehet kevés színezéket adni, ha mondjuk rózsaszín, vagy kék pillecukrot szeretnénk és akár ízesíteni is lehet. Ha csak formában hagyjuk megszilárdulni, akkor ollóval a legegyszerűbb feldarabolni. Ám rakhatjuk habzsákba is és nyomhatunk vele csíkokat a sütőpapírra.


Elkészítés

1
Kibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémesdobozt folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészítünk egy habzsákot és sütőpapírra szórunk egy kevés keményítővel elkevert porcukrot.
Házi pillecukor recept 1. fázisfotó
2
A zselatint egy tálba tesszük és hozzáadunk 3 evőkanál vizet.
Házi pillecukor recept 2. fázisfotó
Házi pillecukor recept 3. fázisfotó
3
Egy edénybe mérjük porcukrot, hozzáadunk 50 ml vizet, 1 evőkanál mézet és feltesszük "főni". Hagyjuk, hogy jól felforrjon, majd levesszük a lángot alatta a legalacsonyabb fokozatra és kevergetve hagyjuk, hogy tiszta, közel méz sűrűségű szirupot kapjunk (kb. 8 perc).
Házi pillecukor recept 4. fázisfotó
Házi pillecukor recept 5. fázisfotó
Házi pillecukor recept 6. fázisfotó
Házi pillecukor recept 7. fázisfotó
4
A szirupból egy keveset a zselatinos masszához adunk, és robotgép alacsony fokozatával elkezdjük keverni, hogy feloldódjon a zselatin (1 perc), majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a maradék szirupot. Folytonos keverés mellett fogjuk látni, hogy egyre fehérebb masszát kapunk. Kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még 2-3 percig keverjük. Amikor hófehér ragacsos, nyúlós masszát kapunk, ami elkezd "felkúszni" a habverőre, akkor lesz jó az állaga.
Házi pillecukor recept 8. fázisfotó
Házi pillecukor recept 9. fázisfotó
Házi pillecukor recept 10. fázisfotó
Házi pillecukor recept 11. fázisfotó
5
A habos masszát a formába simítjuk, vagy nyomózsákba téve, a porcukros-keményítővel megszórt sütőpapírra csíkokat nyomunk.
Házi pillecukor recept 12. fázisfotó
Házi pillecukor recept 13. fázisfotó
6
Kb. 1,5 óra elteltével ollóval feldaraboljuk a pillecukrot, és megforgatjuk őket a keményítős-porcukros keverékben :)
Házi pillecukor recept 14. fázisfotó
Házi pillecukor recept 15. fázisfotó
Házi pillecukor recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-13 11:12
Nagy baj hogyha a zselatint Expressz Zselatin fix-el helyettesítem?
40046
2016-11-01 09:04
Szia! érdekelne hogy ezt is meglehet tűzöm pirítani mint az eredetit?
39375
2016-10-29 20:49
Nagyon finom de csak más naposan az igazi!☺
39272
2016-10-06 14:46
Nagyon jó a recept! Már kétszer megcsináltam és isteni finom! :P Mindenkinek csak ajánlani tudom! :) :3
38212
2015-12-22 19:41
a masodik adag ami vanilias lett meg a 3. is kesz ami mogyoròs.
26700
2015-12-05 17:33
Szervusz Pen! Igen, sajnos tény, hogy gyengébb kivitelő habverők ezt nem bírják. : Erősnek, gumiszerűnek kell lennie. Használhatatlanul kemény azonban két dologtól lehet. Vagy "erősebb" a zselatinod, és kevesebb kell belőle, vagy túl sűrűre főzted a szirupot, és kevés volt a víz a kész masszában. Ettől lehetett nagyon sűrű.
25962
pen
2015-12-05 10:55
nem tudom mit ronthattam el de nekem már a keveréskor nagyon kemény volt és ragadós, szétesett tőle a mixerem. alig bírtam kikaparni és szétlapogatni, pedig ki akartam nyomni habzsákból, de olyan volt mint a gumi, végül olajos késsel kapartam ki és lapítottam valamennyire. pedig tetszik, megcsinálnám még egyszer.
25947
2015-10-28 15:07
nagyon könnyű és finom bár minden nyúlik és ragad de már kétszer is elkészítettem
24431
2015-10-17 14:15
én cukorsziruppal elyettesítettem a mézet és teljesen jó lett
23938
2015-08-22 07:33
Kedves Zsófia, Igen, a méz elengedhetetlen alkotóeleme ennek a receptnek! ;)
22109
6399
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 19:26
Ez lett a nagy kedvenc :-D
44156
2017-01-22 19:26
Úgy meg még jobb lehet, biztos vagyok benne!!! Nagyon szép lett, köszönöm a képet, örülök hogy ízlett :)
44155
2017-01-22 19:25
Na ezt a szeletet úgy ahogy van meg is enném :) Köszönöm én is a képet!!!
44154
2017-01-22 19:23
44153
made by zwoelf