Hercegnő burgonya köret recept

Hercegnő burgonya köret recept

Hozzávalók

főre4 főre:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Nagyon gyors és egyszerű recept. Köretként adható bármilyen étel mellé. Igazi különlegesség, főként húsételek mellé!


Elkészítés

1
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük.
2
Ha megfőtt, leszűrjük és hozzákeverjük a vajat.
3
Amikor már csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojássárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
4
Nyomózsákba téve kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
5
220 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.20 22:13
Nem a főző vízbe, hanem az áttört krumpliba.
2014.07.19 01:11
Az ételízesítőt a főző vízbe kell tenni?
2012.12.19 19:32
Örülök neki,hogy tetszik a recept,nyugodtan kipróbálhatod a többit is!Köszönöm a hozzászólást!



Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom, de mi legkozelebb picit tobb cukorral fogjuk kesziteni. Mindenesetre igy is elfogyott nagyon hamar, koszonjuk a receptet! :)
Tehentejjel is lehet. Bar en nem helyettesitenem :)
Tehéntejjel is lehet?
Nagyon finom lett a csipetnyi sótól :)
Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.