Regisztráció
Hortobágyi húsos palacsinta recept főfotó

Hortobágyi húsos palacsinta recept

5 csillag / 7 szavazat
Kedvencek közé teszem!1208

Hozzávalók

8
adagra

A paprikás csirkéhez

A habaráshoz

A befejezéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hungarikum. A mennyei hortobágyi húsos palacsinta receptje. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni! Elkészíteni kötelező! :)


Elkészítés

1
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 1. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 2. fázisfotó
2
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 3. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 4. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 5. fázisfotó
3
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 6. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 7. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 8. fázisfotó
4
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 9. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 10. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 11. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 12. fázisfotó
5
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 13. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 14. fázisfotó
6
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 15. fázisfotó
7
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 16. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 17. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 18. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 19. fázisfotó
8
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 20. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 21. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 22. fázisfotó
9
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 23. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 24. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 25. fázisfotó
10
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 26. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 27. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 28. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 29. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 30. fázisfotó
11
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 31. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 32. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 33. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-13 20:25
Finom lett! Köszönjük!
27502
2015-10-01 19:26
a család imádta. köszönöm szépen nagyon jól sikerült!!!!
23366
2015-10-01 19:24
nagyon finom lett. köszönöm szépen. a család imádta
23365
2015-08-28 09:25
Köszönöm szépen a receptet, nagy sikert aratott! :)
22251
2015-08-25 14:20
sziasztok imádom és kőnyu
22171
2015-06-02 17:54
sziasztok! darált disznóhússal is nagyon finom, érdemes kipróbálni.
20181
2015-06-01 12:00
Köszi,fincsi nagyon! :-) Fincsi köszi :-)
20153
2015-02-24 09:12
Nagyon finom.
17501

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-07 20:43
Finom lett! Házilag készített csokiöntettel az igazi!
28490
2016-02-07 20:41
izesiteni is lehet a habot? mondjuk kókuszreszelékkel vagy valami aromával?
28489
2016-02-07 20:26
Szia! Nagyon köszönöm a receptet! Először sütöttem kacsacombot,és nagyon finom és omlós lett!!! Mindig így fogom...
28488
2016-02-07 19:57
Nagyon finom! Kisfiam nem birta kivárni hogy kihűljön. :)
28487
made by zwoelf