Regisztráció
Hortobágyi húsos palacsinta recept főfotó

Hortobágyi húsos palacsinta recept

4.9 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!2968

Hozzávalók

8
adagra

A paprikás csirkéhez

A habaráshoz

A befejezéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hungarikum. A mennyei hortobágyi húsos palacsinta receptje. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni! Elkészíteni kötelező! :)


Elkészítés

1
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 1. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 2. fázisfotó
2
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 3. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 4. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 5. fázisfotó
3
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 6. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 7. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 8. fázisfotó
4
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 9. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 10. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 11. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 12. fázisfotó
5
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 13. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 14. fázisfotó
6
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 15. fázisfotó
7
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 16. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 17. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 18. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 19. fázisfotó
8
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 20. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 21. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 22. fázisfotó
9
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 23. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 24. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 25. fázisfotó
10
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 26. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 27. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 28. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 29. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 30. fázisfotó
11
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hortobágyi húsos palacsinta recept 31. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 32. fázisfotó
Hortobágyi húsos palacsinta recept 33. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-18 22:27
Ùjra elkèszìtettük, egyszerűen isteni finom! Èn a csirkepaprikásba egyèb csirkefűszereketbis szoktam tenni, vagy pörköltkockát, ès pici majorannát -)
41780
2016-11-05 18:55
Isteni finom lett. :)
39645
2016-10-17 14:22
Isteni lett! :-)
38748
2016-09-09 20:46
Nagggyon szeretjük :-)
37286
2016-08-31 11:48
Tökéletes recept bàr én sertésbôl kèszitettem
36898
2016-08-28 10:36
Tokeletes recept. Koszonom a feltoltonek :):)
36790
2016-06-14 10:18
én is megcsináltam :) bár 2x annyi vízzel, de jó lett :)
33664
2016-06-13 11:01
Gyermekkoromban ezt csak hétfőn ettük, mert a vasárnapról megmaradt paprikás csirkéből így lett egy komplett ebéd!
33612
2016-06-11 20:15
Nagyon finom lett :) a paromnak is nagyon izlett. Koszonjuk a receptet :)
33533

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 15:09
Telleg egyszerű és jó az összeállítása igaz sok a szénhidrát benne majd keveset eszünk belőle különben jó megállja...
43671
2017-01-16 14:58
Javítva piskótás és szuper Kati
43670
2017-01-16 14:56
Fincsi íz világ megcsinalom egyszerű és olyan piskótát szép köszi kati
43669
2017-01-16 14:39
aprora vágott petrezselymet szorok rá.o
43668
made by zwoelf