Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók

adagra8 adagra:

A paprikás csirkéhez:

A habaráshoz:

A befejezéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

Ismét egy hungarikum. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni!


Elkészítés

1
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
2
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
3
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
4
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
5
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
6
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
7
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
8
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
9
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
10
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
11
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.25 12:01
köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
2014.05.17 17:38
nagyon finom lett
2014.01.19 14:42
Köszönöm a receptet. Finom lett :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?
Fú, ezt a hetvegen meg fogom csinálni :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.