Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók

adagra8 adagra:

A paprikás csirkéhez:

A habaráshoz:

A befejezéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

Ismét egy hungarikum. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni!


Elkészítés

1
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
2
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
3
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
4
Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
5
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
6
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
7
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
8
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
9
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
10
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
11
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.24 22:31
Tökéletes recept! :)
2014.07.25 12:01
köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
2014.05.17 17:38
nagyon finom lett
2014.01.19 14:42
Köszönöm a receptet. Finom lett :)
2013.04.25 21:30
Barátaimnak készítettem el! Szuper lett!
2013.02.10 19:19
Életemben először csináltam Hortobágyi palacsintát, de nagyon jó lett. Sajnos kép nincs, de biztos elkészítem máskor is és akkor pótolom!
2012.12.03 15:20
Nagyon szeretem. És ez a recept, telitalálat. Többször készítettem már, és még többször el fogom készíteni. Páromnak is nagyon ízlik.
Köszönet a finomságért.
2012.11.13 17:04
sziasztok
látom mindenkinek ízlik az étel, nekem ez a kedvencem...
ha ajánlhatom, hogy próbáljátok meg bepanírozni és süssétek meg olajban... higgyétek el nagyon finom úgy is...
:)
2012.06.07 15:32
Sziasztok!
Ugyan jártas vagyok a konyhában bár hortobágyi húsos palacsintát még nem csináltam, de tegnap elkészítettem, nagyon finom lett. :)) Húsdaráló hiányában nagyon apró kockákra vágtam a husit, a palacsintát pedig graham lisztből csináltam és almaecetes salátával tálaltam.
2012.02.15 15:07
Sziasztok! Életemben először csináltam hortobágyi húsos palacsintát és a fenti recept alapján......ISTENI volt :) A vendégsereg mind befalta...és én is :)
2011.11.23 22:56
szia Blanka!! Köszi szépen, figyelembe veszem címem: netty_xy@vipmail.hu
és még egyszer köszi!! :)
2011.11.23 18:11
Kedves Anett!

Szívesen elküldöm, de előre figyelmeztetlek, hogy ez egy laikus fordítás!(mind konyhai, mind angol tekintetben) Csak adj valami címet, hová elküldjem. Blanka
2011.11.23 12:29
Kedves Blanka! Tudnál esetleg segíteni abban hogy elküldöd nekem a lefordított verziót..?Szeretnénk megcsinálni itt Dániában nyilván a szakács Dán és angolul kéne a recept "gyorsan".. Nagyonnagyon megköszönném ha segítenél ebben!! köszönettel: Anett
2011.04.05 13:41
Kedves Blanka!

Csak tessék! ;)

Üdv!
GÁbor
2011.04.04 19:20
Tisztelt Séf úr!

Az lenne a kérdésem, hogy nem lenne-e probléma, ha a Hortobágyi palacsinta receptjét lefordítanám angolra és a képekkel elküldeném egy taiwani barátnőmnek. Mikor itt járt Magyarországon nagyon ízlett neki és elkérte tőlem a receptet. Nem szeretnék szerzői jogokat sérteni, csak egy baráti kérést teljesíteni. Ha szükséges elküldöm majd a fordításaimat. (Meglehetősen amatőrök lesznek valószínűleg.)

Remélem beleegyezik.
Tisztelettel:
Blanka
2011.03.24 11:32
Nem rég bukantam, erre az oldalra és nagyon beleszerettem:P
Most végzek egy szakacstanfolyamot mivel imádok főzni,és megcsináltam a palacsintaát nagyon szép lett és ugyanolyan fekete tányéron tálalltam mint a képen, nagyon sokat számitt az esztétika, erre hamar reájöttem!
nagyon jók a receptek!

2010.10.28 13:53
Ilyen lett! :)
2010.10.28 13:50
Én is megcsináltam tegnap a férjemnek, szüleimenk, testévreimnek! Nagyon jóóó lett. Megdícsértek. (Finom volt, nagyon ügyes voltál...)

Ez az oldal szupi! Itt, aki tényleg nem tud főzni, még az is megtanulhat. Mindenhol képek, leírások és nem csak hogy csináljunk habarást, rántást ... azt is leírják hogy hogyan! Nem kérnek lehetetlent a receptek! :)

Köszönöm a lehetőséget, hogy használhatom az oldalt, az oldal adta lehetőségeket.
2010.10.07 07:57
Sziasztok!

Tegnap tévedtem erre az oldalra és egyből 3 ételt meg is csináltam vacsorára a páromnak :) Ebből az egyik a Hortobágyi húsos őrület volt. Nagyon-nagyon finom lett, köszönet a receptért!

Üdv:
Kinga
2010.09.25 17:23
Én először csináltam, de megérte! Legközelebb én egy picivel több szósszal fogom csinálni, de így is nagyon finom volt!
Köszönöm a receptet!

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon jól sikerült és köszönöm a receptet
Mi megcsináltuk barátnőmmel és nagyon finom lett :) (bár elég édes, de tejbe mártogatva pont jó)
Énis elkészítettem,barack-és áfonya lekvárral.Valami Isteni volt a tészta.Csak ajánlani tudom.! :)
Én leturmixoltam!Fini lett!
mi minden vasárnap ezt esszü

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.