Regisztráció

2:1-es befőzőcukor

2:1-es befőzőcukor

2:1-es befőzőcukor

A legújabb generációs házi lekvárok készítése már különbözik a hosszadalmas főzéssel járó technikáktól. A befőzőcukrok használta nem csak a költséghatékony, és természetes lekvár elkészítésének lehetőségét nyújtja, hanem egészségesebb lekvárt is eredményez. A több óráról mindössze pár tíz percre rövidíti az elkészítési időt, visszahozva a lekvárfőzés élményét a felgyorsult, modern hétköznapokba.

Ennek oka, hogy a választott gyümölcs mellé sima cukor helyett adagolt befőzőcukor természetes pektint, és citromsavat tartalmaz. A lekvárban a megnövelt pektin és citromsav tartalom 10-15 perc főzés után a megszokott "lekvár-zselésséget" eredményezi. Így nem csak időt spórolunk, de a gyümölcs rostjait sem kell teljesen szétfőznünk a klasszikus, órákon át tartó hagyományos módszerrel szemben. Így puhább gyümölcsökből is darabos, vitaminokban, és zamatanyagokban gazdag lekvárt készíthetünk. Ezzel a lekvár beltartalmi értékeit növelve mesterséges adalékanyagok nélkül.

500 g befőzőcukorhoz a 2:1-es befőzőcukor esetén 1 kg, a 3:1-es befőzőcukor esetén pedig 1,5 kg gyümölcs szükséges. Ez biztosítja a mértékletes cukortartalmat, és a gyors elkészítést, és az ízletes, magas beltartalmi értékekkel rendelkező lekvárt. Hogy melyik gyümölcshöz melyik befőzőcukrot választjuk, ez csak ízlés kérdése. Édesebb gyümölcsökhöz a 3:1-es Befőzőcukor javasolt, a túlzott cukrozást elkerülendő. Míg savanykásabb gyümölcsökhöz a 2:1-es befőzőcukor is alkalmazható, a kész lekvár kellő édességét biztosítva.

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
392.5
kcal
Fehérje
0
gramm
Szénhidr.
97.3
gramm
Zsír
0
gramm
100
grammra számítva

Receptek ezzel a hozzávalóval

made by zwoelf