Regisztráció

citrom

citrom

citrom

Négy evőkanál citromlé a napi C-vitamin-szükséglet csaknem felét fedezi. Fontos, hogy a C-vitamin és a többi antioxidáns hatására a koleszterin kevésbé rakódik le az érfalakon. 100 g citrom körülbelül 40-50 mg C-vitamint tartalmaz.

A citrom húsa tartalmaz alma- és citromsavat, kálium és réz sóit, fitoncidokat, pektin anyagokat, C-, P-, B-vitaminokat, valamint karotint.  

Kiváló meghűléses, fertőzéses betegségek kezelésére, vírus- és baktériumölő hatása miatt is nagyon fontos. A szervezetbe jutva lúgos hatást vált ki. Cukorral fogyasztva éppen az ellenkező hatást váltja ki, mivel a cukor savasít, visszaveti az immunrendszer munkáját és elősegíti a kórokozók szaporádást. 

Elősegíti az emésztést. Zsíros ételek fogyasztása után egy pohár citromos vízzel megkönnyethíthetjük azt.

Gyulladásgátló hatása is ismert. Segít a megelőzésben, de a már kialakult ízleti betegséggel járó fájdalmakat is enyhíti, sőt rákellenes hatása is ismert.

Nagyon jó vértisztító, a gyomorban puffadásgátló hatást fejt ki és pusztítja a bélférgeket.Tisztítja a gyomrot és a beleket. Citrin tartalma erősíti a hajhagymákat.

Méregtelenítéshez vagy fogyókúrához ajánlott napi egy pohár citromlé vagy citromos víz elfogyasztása éhgyomorra, illetve étkezések után egy-egy pohár limonádé cukor nélkül fogyasztása.

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
31
kcal
Fehérje
0.4
gramm
Szénhidr.
2.3
gramm
Zsír
0.6
gramm
grammra számítva
made by zwoelf