Regisztráció

kókuszliszt

kókuszliszt

kókuszliszt

A friss kókuszdióból készült kókuszreszelék kíméletesen préselésre kerül, a hátramaradó szárazanyagot finoman megőrlik, így keletkezik a kókuszliszt. A kókuszlisztnek tehát alacsonyabb a zsírtartalma, mint a kókuszgyümölcsnek. Állaga hasonlít a búzaliszthez, illata kellemes aromájú.

A kókuszlisztnek alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a búzalisztnek (76 g szénhidrát / 100 g), ugyanakkor az élelmi rosttartalma jóval magasabb, körülbelül 34 g található 100 g kókuszlisztben. Az élelmi rostok csökkentik az éhség, növelik a jóllakottság, teltség érzetét, a jó bélműködést elősegítik, kedvezően befolyásolják a szervezet lipidprofilját és hozzájárulnak az adott étkezést követően a vér glükózszintjének csökkentéséhez. Szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a székrekedés – megfelelő vízfogyasztás mellett – megelőzésében és diétás kezelésében.
Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A lisztek feljavíthatók 80% búzaliszt 20% kókuszliszt arányban. Egyes süteményreceptben akár teljes mértékben helyettesíthetjük vele a búzalisztet, más esetekben keverve alkalmazzuk másfajta lisztekkel, például szőlőmag- vagy lenmagból készült liszttel. A kókusz édes ízének köszönhetően a kókuszlisztből készült süteményekbe kevesebb cukrot vagy édesítőt kell adnunk.

A kókuszliszt felhasználható:

  • süteményekhez
  • desszertekhez
  • müzlihez
  • halhoz és zöldséghez (panírozás, szószok)

Ide klikkelve meg is rendelheted a kókuszlisztet: cukorbeteg.eu

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
246
kcal
Fehérje
19.3
gramm
Szénhidr.
23.6
gramm
Zsír
8.4
gramm
grammra számítva
made by zwoelf