Regisztráció

kókuszzsír (kókuszolaj)

kókuszzsír (kókuszolaj)

kókuszzsír (kókuszolaj)

A kókuszzsírt olajnak, vajnak is nevezik. Ez a megnevezés a termőhelyén használt nevéből és állagából adódik, mert ott folyékony állapotú. Te is hívhatod, ahogy neked tetszik de érdemes tudnod kókuszzsír a helyes megnevezés. A kókuszzsír 24 C fokon olvad, ezért nyáron, folyékony télen szilárd. Természetesen SEMMILYEN kókusz íze nincs, ez a kókusz barna rostos részéből kipréselt zsiradék.

A kókuszolaj energiává alakul és nem zsírpárnává! A kókuszolaj zsírsavjai szerkezetüket tekintve alapvetően különböznek a többi étkezési olaj zsírsavjaitól. Az étkezési olajak általában hosszú szénláncú zsírsavakból tevődnek össze. A kókuszolajat ezzel ellentétben főként közepes szénláncú zsírsavak alkotják. Ezek a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így nem vesznek részt a zsíranyagcserében. Ehelyett közvetlenül felhasználódnak a a mozgást végző vázizmokban. Nem okoznak ugrásszerű emelkedést a vércukor szintjében. Így ez az energiaforrás akár cukorbetegek számára is teljesen biztonságos.

A kókuszzsír ellentétben a növényi olajokkal stabil szerkezetű tehát sütésnél nem oxidálódik nem keletkezik benne méreganyag és az egészségvédő hatása nem csökken.

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
878
kcal
Fehérje
0
gramm
Szénhidr.
0
gramm
Zsír
99
gramm
grammra számítva
2405
4.958335
3
14
3620
4.79487
43
112
made by zwoelf