Regisztráció

kristálycukor

kristálycukor

kristálycukor

A kristálycukor cukorrépából, mindenféle tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül készült kristálycukor. Ételek és italok édesítésére, ízesítésére egyaránt használható.

A  hétköznapi szóhasználatban cukor, kémiai nevén szacharóz, ami a cukorrépából készül. A legédesebb cukorféleség a gyümölcscukor vagy fruktóz (gyümölcsökben és a mézben található), utána a répacukor vagy szacharóz következik (a nádcukorban és a cukorrépában van belőle a legtöbb), majd a szőlőcukor vagy glükóz (mézben, gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő), malátacukor vagy maltóz (csírázó gabonaszemekben található) és a tejcukor vagy laktóz (egyetlen forrása a tej).

A répacukor vízben jól oldódik, a szervezet igen könnyen megemészti. A cukor már a szájban feloldódik, a gyomorban sósav hatására két összetevőjére, szőlőcukorra (glükóz) és gyümölcscukorra (fruktóz) bomlik, majd a bélfalon át felszívódva jut a bélbe. 

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
395
kcal
Fehérje
0
gramm
Szénhidr.
99.9
gramm
Zsír
0
gramm
grammra számítva

Receptek ezzel a hozzávalóval

made by zwoelf