Regisztráció

marcipán

marcipán

marcipán

A marcipán cukrászipari alapanyag, általában egy rész pirított, hámozott édes mandulából és egy rész őrölt cukorból vízzel sziruposra főzött massza. Pár szem keserűmandula hozzáadásával pedig létrejön a marcipán sajátos íze. A marcipán massza lehet egyszeres, kétszeres, háromszoros, ahol ez a jelző a mandula és a cukor arányát jelenti. Az egyszeres marcipánban fele-fele a mandula és a cukor aránya. Minél nagyobb a szám, annál több benne a cukor. 

Marcipán fajták:

- Félszeres marcipán: A félszeres marcipán, illetve a félszeres marcipánjellegű termék egy tömegrész légszáraz olajosmagbél és fél tömegrész cukor (a glükózszirup szárazanyagot is számításba véve) felhasználásával készül.

- Egyszeres marcipán: Az egyszeres marcipán egy tömegrész légszáraz olajosmagbél és egy tömegrész cukor felhasználásával készül.

- Másfélszeres marcipán: A másfélszeres marcipán egy tömegrész légszáraz olajosmagbél és másfél tömegrész cukor felhasználásával készül.

- Kétszeres marcipán: A kétszeres marcipán egy tömegrész légszáraz olajosmagbél és két tömegrész cukor felhasználásával készül.

- Háromszoros marcipán: A háromszoros marcipán egy tömegrész légszáraz olajosmagbél és három tömegrész cukor felhasználásával készül.

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
488
kcal
Fehérje
8
gramm
Szénhidr.
57.4
gramm
Zsír
24.9
gramm
grammra számítva
3628
4.79487
43
112
2423
4.958335
3
14
made by zwoelf