Regisztráció

piros ribizli

piros ribizli

piros ribizli

A piros ribizli kiváló antioxidáns forrás, hiszen magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, négyszer több van benne, mint a narancsban. 100 grammjában 30-40 mg található. Nem véletlenül alkalmazták már korábban is skorbut ellen eme fanyar ízű bogyós gyümölcsöt. 

Flavonoid tartalma hatékony segítséget nyújt a szabadgyökök elleni védekezésben, segíti a C-vitamin felvételét a májban, vesében és mellékvesében, a gyümölcsben található béta-karotinnal együtt - több kutatás is kimutatta - daganatmegelőző hatása is van.

Érdemes megemlíteni, hogy a C-vitamin mellett tartalmaz B1-vitamint, mely a sejtek, különösen az idegsejtek működéséhez elengedhetetlen, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrálóképességet és az anyagcsere folyamatokat; B2-vitamint, mely segíti a zsírsavak lebontását, fontos szerepet tölt be a szöveti légzésben, az oxidatív funkciókban és a méregtelenítésben;  B6-vitamint, mely ajánlott szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére, álmatlanság enyhítésére, premenstruációs tünetek csökkentésére és E-vitamint, amely az immunrendszer erősítésére, szívbetegségek ellen, szennyező anyagok ellen ajánlott. Sejtszinten fejti ki hatását, ezért az öregedés folyamatát is lassítja. 

Kategória

Átlagos tápérték

Energia
56
kcal
Fehérje
1.4
gramm
Szénhidr.
13.8
gramm
Zsír
0.2
gramm
grammra számítva
made by zwoelf