Regisztráció
Húsos-gombás fusilli recept főfotó

Húsos-gombás fusilli recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1195

Hozzávalók

3
adagra

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

15 perc az előkészület, 40 perc a főzés

Leírás

Ez a húsos-gombás fusilli recept a kislányom egyik nagy kedvence. Ő csak piros tésztának hívja. :) Kis kora ellenére (3 és fél éves) hatalmas mennyiséget képes megenni belőle, úgyhogy ha valaki a gyermekének készíti figyeljen oda, nehogy a gyerkőc túl egye magát! :)


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük.
350 g fusilli száraztészta
Húsos-gombás fusilli recept 1. fázisfotó
2
Az apró kockára vágott vöröshagymát, és fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon, picit sózzuk, borsozzuk.
2 evőkanál olívaolaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 db fehérbors (őrölt)
Húsos-gombás fusilli recept 4. fázisfotó
3
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
250 g sertés darált hús (sovány)
Húsos-gombás fusilli recept 6. fázisfotó
4
Megszórjuk oregánóval, és őrölt köménnyel, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, a sűrített paradicsomot, és felöntjük egy kevés vízzel.
1 teáskanál oregánó (morzsolt), 1 mokkáskanál köménymag (őrölt), 1 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 150 ml víz
Húsos-gombás fusilli recept 10. fázisfotó
5
Belekeverjük a passzírozott paradicsomot, megszórjuk ételízesítővel. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és a tejet, majd közepes lángon elkezdjük főzni.
250 g paszírozott paradicsom (passata), 1.5 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta), 150 g gomba - csiperke/sampion, 100 ml 2,8%-os tej
Húsos-gombás fusilli recept 14. fázisfotó
6
Amikor minden megpuhult, ízlés szerint megszórjuk cukorral.
1 evőkanál kristálycukor
Húsos-gombás fusilli recept 15. fázisfotó
7
Az elkészült raguhoz adjuk a főtt tésztát.
Húsos-gombás fusilli recept 17. fázisfotó
8
Majd az egészet alaposan összekeverjük.
Húsos-gombás fusilli recept 18. fázisfotó
9
Reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk az elkészült húsos-gombás fusillit.
Húsos-gombás fusilli recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-26 12:07
Finom lett. A makaróni és a bolognai között van valahol...
40707
2016-10-11 13:36
Még egy fotó
38474
2016-10-11 13:32
Nagyon finom Köszönöm
38472

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf