Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács recept

Hozzávalók

kalácsra1 kalácsra:

A tésztához:

A kenéshez:

A szóráshoz:

  • jégcukor

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

Kiváló kalács recept húsvétra! Egyszerű, és finom! ;)


Elkészítés

1
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük.
2
Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a tésztát. A lisztet, sót, tojássárgát, vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, sima tésztát dagasztunk.
3
A kész tésztát két egyenlő részre szedjük. A tészta egyik felébe kakaóport gyúrunk, a másikba pár szem mazsolát.
4
Kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
5
Ha megkeltek két, kb. 55 cm hosszú rudat sodrunk mindkét tésztából, és megfonjuk a kalácsot.
6
Egész tojással megkenjük, és ismét 30 percen át kelesztjük.
7
Kelesztés után másodszor is megkenjük, jégcukorral megszórjuk, majd 30 percen át sütjük, előmelegített 170-180 C-os sütőben.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1426.13 kcal
Fehérje: 39.613 g
Szénhidrát: 247.218 g
Zsír: 35.324 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.23 18:37
Attila Szőnyi a facebookon: "nna most oszt holnapig csak nézhettyük! :)"
2014.04.21 15:43
Ez egy nagyon finom húsvéti kalács! Mennyei lett! Bevonul a nagy könyvbe! :) Rafinált a módszer, hogy kétszer kell megkenni tojással. Èn mazsola helyett szárított cranberryt tettem bele! Köszönöm a receptet!
2013.04.06 21:04
Kisült életem első fonott kalácsa! Köszönöm a tökéletes receptet! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Köszönöm a receptet! Nagyon jó lett!!! :-) Nem akarták az ismerőseim elhinni, hogy házi készítésű! Nagyon finom, habár nem tudok sokat inni egyszerre, mert kicsit "csípős". :-D Abszulút kedvenc...
Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.