Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács recept

Hozzávalók

kalácsra1 kalácsra:

A tésztához:

A kenéshez:

A szóráshoz:

  • jégcukor

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

Kiváló kalács recept húsvétra! Egyszerű, és finom! ;)


Elkészítés

1
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük.
2
Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a tésztát. A lisztet, sót, tojássárgát, vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, sima tésztát dagasztunk.
3
A kész tésztát két egyenlő részre szedjük. A tészta egyik felébe kakaóport gyúrunk, a másikba pár szem mazsolát.
4
Kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
5
Ha megkeltek két, kb. 55 cm hosszú rudat sodrunk mindkét tésztából, és megfonjuk a kalácsot.
6
Egész tojással megkenjük, és ismét 30 percen át kelesztjük.
7
Kelesztés után másodszor is megkenjük, jégcukorral megszórjuk, majd 30 percen át sütjük, előmelegített 170-180 C-os sütőben.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1426.13 kcal
Fehérje: 39.613 g
Szénhidrát: 247.218 g
Zsír: 35.324 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.23 18:37
Attila Szőnyi a facebookon: "nna most oszt holnapig csak nézhettyük! :)"
2014.04.21 15:43
Ez egy nagyon finom húsvéti kalács! Mennyei lett! Bevonul a nagy könyvbe! :) Rafinált a módszer, hogy kétszer kell megkenni tojással. Èn mazsola helyett szárított cranberryt tettem bele! Köszönöm a receptet!
2013.04.06 21:04
Kisült életem első fonott kalácsa! Köszönöm a tökéletes receptet! :)
2013.04.01 01:09
így néz(ett) ki a kalács, már sajnos nincs belőle. Most sütöttem először kalácsot, de az biztos, hogy nem utoljára.
2013.03.31 05:01
Életem első kalácsa. Nagyon finom lett, már majdnem elfogyott.
2013.03.30 21:17
Nagyon finom lett a kalács! A videó sokat segített! Ezt máskor is megcsinálom a családnak!
Elég gyorsan el is készül, na persze a kelesztésekkel tart tovább a főzőcskézés! :)
2013.03.29 08:55
Sikerült elsőre /nagyböjti reggelire elfogyott/ köszönet a recept.
2013.03.29 08:48
Na latod a videot nem neztem meg :) akkor elnezest, az en tudatlansagom volt ;)
Koszi!
2013.03.28 23:14
Szervusz!

Ha lejátszod a videót, meglátod, hogyan kell két szállal négyes fonást készíteni! ;)
2013.03.28 22:11
Sziasztok! Szeretnem ezt a kalacsot megcsinalni husvetra de egy vmit nem ertek: hogy lehet fonni ket szallal?! Marmint en csak harmas fonast ismerek, de lehet en vagyok lemaradva... Segitsen vki legy szives.
Illetve azt kerdeznem meg, hogy meddig marad friss es puha? Koszi elore is
2013.03.28 21:19
Az első kalácsom! Köszönöm a receptet!
2013.03.10 19:08
... nem lett olyan szép mint Gáboré, de az íze kárpótolt! :)
Nekem a hosszú sodrás ment nehezen...
2013.03.04 19:11
A legfinomabb kalács :)
2013.03.04 17:38
Sziasztok, remek lett a kalács, én a videót követtem, egyedül a kakaó belegyúrása a már kigyúrt tésztába okozott némi nehézséget, de ezt leszámítva egyszerű és nagyon finom recept :) köszi
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszönöm szépen a receptet...... nagyon fincsi és egyszerű!!
nagyon jóó !! :) Ezt muszály ki próbálni!!
Nagyon finom lett! Olyannyira, hogy időm sem maradt lefotózni, hamar elfogyott! ;) Köszönjük a receptet!
Ez a profi receptek ismérve. Akinek problémás a mérleg, az jobb is ha nen fog neki.
Mióta dekázzuk a tojást??? Miért nem lehet azt írni x db tojás?? Inkább mást keresek bár lehet, hogy nagyon finom.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.