Főmenü

Regisztráció

Házi, húzott rétes recept

Házi, húzott rétes recept

Házi, húzott rétes recept

4.666665
4.6666656
Kedvencek közé teszem!121

Hozzávalók

db rúdhoz1 db rúdhoz:

A tésztához

A tészta belső, és külső kenéséhez

A töltelékhez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6130.5
kcal
Fehérje
97.78
gramm
Szénhidr.
734.83
gramm
Zsír
304.05
gramm

Leírás

A húzott rétes egy méltán közkedvelt rétesfajta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, bármilyen tölteléket alkalmazhatunk, és nagyon látványos is!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és géppel hólyagosra, arcpuhára dagasztjuk.
2
Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon.
3
A tésztát szilikonpapírra tesszük, felületére kevés olajat öntünk.
4
Az olajat egyenletesen elkenjük a tészta felületén, majd szilikonos sütőpapírral lefedjük a tésztát, préseljük, és 20 percen át pihentetjük.
5
Száraz, enyhén lisztezett textilre tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd kezünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát kb. 155x45 cm-es négyzetté.
6
A tésztára vékonyan, de alaposan olvasztott sertészsírt locsolunk. A tölteléket összetevőnként, egyenletesen elhintjük a tésztán.
7
Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket, végül a textil segítségével feltekerjük a rétest.
8
Feltekerés után sütőlemezre tesszük, olvasztott zsírral megkenjük.
9
Légkeveréses sütőben 210 C-on sütjük 7 percig, majd visszavesszük a sütőt 130 C-ra, és további 15-20 percig sütjük tölteléktől függően.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-04-24 15:13
Ma elkészítettem ezt a rétest. Még sosem csináltam ezelött ilyesmit, de valóban nem nehéz. Fantasztikus ez a tészta, nagyon jó vele dolgozni, könnyü volt kihúzogatni. Én a felét csak meggyesre, felét túrósan töltöttem...:) Viszont amikor a tepsire emeltem (volna), a túrós nagyon szétment, szinte szétmállott, alig tudtam átegyensúlyozni és ezért jó ronda lapos is lett... :((( Gondolom elázhatott a tészta??? A meggyessel nem volt gond, az jó lett. A túrós is szuper finom, csak csúnyácska... Köszönöm a receptet! Van esetleg valami tipped a túróshoz, hogy legközelebb ne járjak így? Köszi elöre is. Üdv. Betty
11903
2014-02-11 14:11
Szia, Még soha nem próbáltam vajjal. Elvileg működni fog, de én csak zsírral készítettem még, ahogyan tanultam. ;)
11384
2014-02-10 17:46
Az én kerdesem csak annyi, hogy a zsír vajjal helyettesíthető-e??? Láttam, valaki már kérdezte, de egyértelmű választ nem tálaltam rá... Köszi! Betty
11381
2014-01-24 19:44
Ez igenis jó recept mert mi is igy szoktuk csinàlni csak mi két felöl tekerjük fel ennyi.
11208
2013-06-03 15:54
Szia, gluténmentes lisztből szerinted meg lehet csinálni? :) köszi előre is
10451
Anonymous (nem ellenőrzött)
2012-09-16 22:52
Igen.
7603
2012-09-16 21:19
Szép napot! Olvasztott vajjal (sertészsír helyett) is tud müködni a rétes? Vagy elvesztené karakterisztikáját? Ne érts félre nem vagyok sertészsír ellenes, söt, csak kiváncsiságból kérdezem. Elöre is köszönöm válaszod
7602
2012-07-26 13:30
lili123 nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
7494
2012-05-20 10:48
SZia! Libazsírral is működni fog természetesen. A réteslisztnek nem azért rétesliszt a neve, mert csak abból készíthetünk rétest. Túl durva szemcséjű a húzott réteshez. És túl fogós is. Vannak receptek, amiben egy kevés rétesliszt is van, de ebbe nem kell. Ez így jó. ;)
7274
2012-05-19 22:43
Meg szeretném sütni de 2 kérdésem lenne: Sertészsír helyett jó a liba zsír is? És mivel rétes, miért nem rétesliszttel kell csinálni? Köszi a választ előre is :)
7273

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf