Házi, húzott rétes recept

Házi, húzott rétes recept

Hozzávalók

db rúdhoz1 db rúdhoz:

A tésztához:

A tészta belső, és külső kenéséhez:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666656

Leírás

A húzott rétes egy méltán közkedvelt rétesfajta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, bármilyen tölteléket alkalmazhatunk, és nagyon látványos is!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és géppel hólyagosra, arcpuhára dagasztjuk.
2
Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon.
3
A tésztát szilikonpapírra tesszük, felületére kevés olajat öntünk.
4
Az olajat egyenletesen elkenjük a tészta felületén, majd szilikonos sütőpapírral lefedjük a tésztát, préseljük, és 20 percen át pihentetjük.
5
Száraz, enyhén lisztezett textilre tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd keszünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát kb. 155x45 cm-es négyzetté.
6
A tésztára vékonyan, de alaposan olvasztott sertészsírt locsolunk. A tölteléket összetevőnként, egyenletesen elhintjük a tésztán.
7
Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket, végül a textil segítségével feltekerjük a rétest.
8
Feltekerés után sütőlemezre tesszük, olvasztott zsírral megkenjük.
9
Légkeveréses sütőben 210 C-on sütjük 7 percig, majd visszavesszük a sütőt 130 C-ra, és további 15-20 percig sütjük tölteléktől függően.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6130.5 kcal
Fehérje: 97.78 g
Szénhidrát: 734.83 g
Zsír: 304.05 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.24 15:13
Ma elkészítettem ezt a rétest. Még sosem csináltam ezelött ilyesmit, de valóban nem nehéz. Fantasztikus ez a tészta, nagyon jó vele dolgozni, könnyü volt kihúzogatni.
Én a felét csak meggyesre, felét túrósan töltöttem...:) Viszont amikor a tepsire emeltem (volna), a túrós nagyon szétment, szinte szétmállott, alig tudtam átegyensúlyozni és ezért jó ronda lapos is lett... :((( Gondolom elázhatott a tészta???
A meggyessel nem volt gond, az jó lett. A túrós is szuper finom, csak csúnyácska... Köszönöm a receptet!
Van esetleg valami tipped a túróshoz, hogy legközelebb ne járjak így?
Köszi elöre is.
Üdv. Betty
2014.02.11 14:11
Szia,

Még soha nem próbáltam vajjal. Elvileg működni fog, de én csak zsírral készítettem még, ahogyan tanultam. ;)
2014.02.10 17:46
Az én kerdesem csak annyi, hogy a zsír vajjal helyettesíthető-e???
Láttam, valaki már kérdezte, de egyértelmű választ nem tálaltam rá...
Köszi!
Betty
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.