Házi, húzott rétes recept

Házi, húzott rétes recept

Hozzávalók

db rúdhoz1 db rúdhoz:

A tésztához:

A tészta belső, és külső kenéséhez:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666656

Leírás

A húzott rétes egy méltán közkedvelt rétesfajta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, bármilyen tölteléket alkalmazhatunk, és nagyon látványos is!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és géppel hólyagosra, arcpuhára dagasztjuk.
2
Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon.
3
A tésztát szilikonpapírra tesszük, felületére kevés olajat öntünk.
4
Az olajat egyenletesen elkenjük a tészta felületén, majd szilikonos sütőpapírral lefedjük a tésztát, préseljük, és 20 percen át pihentetjük.
5
Száraz, enyhén lisztezett textilre tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd keszünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát kb. 155x45 cm-es négyzetté.
6
A tésztára vékonyan, de alaposan olvasztott sertészsírt locsolunk. A tölteléket összetevőnként, egyenletesen elhintjük a tésztán.
7
Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket, végül a textil segítségével feltekerjük a rétest.
8
Feltekerés után sütőlemezre tesszük, olvasztott zsírral megkenjük.
9
Légkeveréses sütőben 210 C-on sütjük 7 percig, majd visszavesszük a sütőt 130 C-ra, és további 15-20 percig sütjük tölteléktől függően.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6130.5 kcal
Fehérje: 97.78 g
Szénhidrát: 734.83 g
Zsír: 304.05 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.11 14:11
Szia,

Még soha nem próbáltam vajjal. Elvileg működni fog, de én csak zsírral készítettem még, ahogyan tanultam. ;)
2014.02.10 17:46
Az én kerdesem csak annyi, hogy a zsír vajjal helyettesíthető-e???
Láttam, valaki már kérdezte, de egyértelmű választ nem tálaltam rá...
Köszi!
Betty
2014.01.24 19:44
Ez igenis jó recept mert mi is igy szoktuk csinàlni csak mi két felöl tekerjük fel ennyi.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.