Házi, húzott rétes recept

Házi, húzott rétes recept

Hozzávalók

db rúdhoz1 db rúdhoz:

A tésztához:

A tészta belső, és külső kenéséhez:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666656

Leírás

A húzott rétes egy méltán közkedvelt rétesfajta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, bármilyen tölteléket alkalmazhatunk, és nagyon látványos is!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és géppel hólyagosra, arcpuhára dagasztjuk.
2
Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon.
3
A tésztát szilikonpapírra tesszük, felületére kevés olajat öntünk.
4
Az olajat egyenletesen elkenjük a tészta felületén, majd szilikonos sütőpapírral lefedjük a tésztát, préseljük, és 20 percen át pihentetjük.
5
Száraz, enyhén lisztezett textilre tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd keszünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát kb. 155x45 cm-es négyzetté.
6
A tésztára vékonyan, de alaposan olvasztott sertészsírt locsolunk. A tölteléket összetevőnként, egyenletesen elhintjük a tésztán.
7
Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket, végül a textil segítségével feltekerjük a rétest.
8
Feltekerés után sütőlemezre tesszük, olvasztott zsírral megkenjük.
9
Légkeveréses sütőben 210 C-on sütjük 7 percig, majd visszavesszük a sütőt 130 C-ra, és további 15-20 percig sütjük tölteléktől függően.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6130.5 kcal
Fehérje: 97.78 g
Szénhidrát: 734.83 g
Zsír: 304.05 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.24 15:13
Ma elkészítettem ezt a rétest. Még sosem csináltam ezelött ilyesmit, de valóban nem nehéz. Fantasztikus ez a tészta, nagyon jó vele dolgozni, könnyü volt kihúzogatni.
Én a felét csak meggyesre, felét túrósan töltöttem...:) Viszont amikor a tepsire emeltem (volna), a túrós nagyon szétment, szinte szétmállott, alig tudtam átegyensúlyozni és ezért jó ronda lapos is lett... :((( Gondolom elázhatott a tészta???
A meggyessel nem volt gond, az jó lett. A túrós is szuper finom, csak csúnyácska... Köszönöm a receptet!
Van esetleg valami tipped a túróshoz, hogy legközelebb ne járjak így?
Köszi elöre is.
Üdv. Betty
2014.02.11 14:11
Szia,

Még soha nem próbáltam vajjal. Elvileg működni fog, de én csak zsírral készítettem még, ahogyan tanultam. ;)
2014.02.10 17:46
Az én kerdesem csak annyi, hogy a zsír vajjal helyettesíthető-e???
Láttam, valaki már kérdezte, de egyértelmű választ nem tálaltam rá...
Köszi!
Betty
2014.01.24 19:44
Ez igenis jó recept mert mi is igy szoktuk csinàlni csak mi két felöl tekerjük fel ennyi.
2013.06.03 15:54
Szia,

gluténmentes lisztből szerinted meg lehet csinálni? :)

köszi előre is
2012.09.16 22:52
Igen.
2012.09.16 21:19
Szép napot!
Olvasztott vajjal (sertészsír helyett) is tud müködni a rétes?
Vagy elvesztené karakterisztikáját?
Ne érts félre nem vagyok sertészsír ellenes, söt, csak kiváncsiságból kérdezem.
Elöre is köszönöm válaszod
2012.07.26 13:30
lili123 nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
2012.05.20 10:48
SZia!

Libazsírral is működni fog természetesen. A réteslisztnek nem azért rétesliszt a neve, mert csak abból készíthetünk rétest. Túl durva szemcséjű a húzott réteshez. És túl fogós is. Vannak receptek, amiben egy kevés rétesliszt is van, de ebbe nem kell. Ez így jó. ;)
2012.05.19 22:43
Meg szeretném sütni de 2 kérdésem lenne: Sertészsír helyett jó a liba zsír is? És mivel rétes, miért nem rétesliszttel kell csinálni?
Köszi a választ előre is :)
2012.03.05 17:47
Köszönjük! ;)
2012.03.05 17:33
Csillagoztam :-)
2012.03.05 17:13
Ez remek! Köszönjük a fotót! Kérünk szépen csillagos értékelést is! ;)
2012.02.13 18:23
Nekem ez a recept tokeletesen bejott! Koszonet erte...
2011.12.22 14:09
Mát itt is a recept! ;) Kellemes ünnepeket! ;)
2011.12.21 14:46
Kedves Gábor!

Köszönöm a gyors választ. Igazán kedves ajándék lenne Tőled ez így szombatra. :-)
Kellemes adventi készülődést, üdv:
Implildi
2011.12.21 14:30
Háááttt.... :D Mondjuk szombaton. :)
Egyébként jogos volt a kérdés! ;)
G
2011.12.21 11:47
A hamarosan alatt mit kell értenünk? (A hozzávalók megadására értem.) Szívesen elkészíteném.
Köszönettel:
Implildi
2011.12.06 18:56
Epres túrós rétes

Hozzávalók : 1 csomag rétes tészta, 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg babapiskóta, csipet só, 1 citrom, 1 kg eper, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg vaj.

A rétestésztát előkészítjük.

A krémhez a túrót a tojássárgájával, 5 dkg cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd a levét is, a csomag vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. A végén belekeverjük a maradék cukrot, a tojásfehérje keményre vert habját, a durvára vágott mandulát, és az összetört apró babapiskótát is.

A tésztát megkenjük, a krémmel majd kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, és óvatosan feltekerjük.

Olvasztott vajjal kikenjük a tepsit, beletesszük a rétestésztát, a tetejét megkenjük vajjal vagy tojássárgájával és közepes hőfokon szép aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, felszeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk.
2011.11.17 13:03
A retes tesztara lehet szorni prezlit,mielott rarakjuk a tolteleket,mert kulonben "elazik..."
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Én leturmixoltam!Fini lett!
mi minden vasárnap ezt esszü
végeredmény :)
most készül szerintem jó lesz! :)
Új kedvenc! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.