Regisztráció
Intelligens krémes recept főfotó

Intelligens krémes recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1516

Hozzávalók

16
szeletre

Teljes elkészülési idő

Leírás

Sokan félelemmel telve, tanácstalanul kuporognak a sütő előtt, amikor a készülő finomság már odabent pirul. (Vajon elkészült teljesen, nem maradt nyers a közepe, mikor kell kivenni, mi lesz ha nem sült át..?) Ám ennél a desszertnél semmi ok az aggodalomra, hisz mesés ízét pont lágy belsejének köszönheti. Sületlenség és intelligencia együtt ebben a mennyei krémesben! :)


Elkészítés

1
A pudingport simára keverjük a tejjel. A tojások sárgáját jó alaposan kikavarjuk a cukor felével, a vaníliás cukorral, míg habosodni nem kezd. Végül a pudingos tejet is beleöntjük.
2
Ha a tojás már szépen fehéredik, hozzáadjuk a lágy vajat, a sót, és fokozatosan a lisztet is. Homogén masszát kell kapnunk.
3
Most a tojások félretett fehérjéből fényes habot verünk a maradék cukor segítségével, és finoman a vaníliás keverékhez forgatjuk.
4
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe öntjük, és HIDEG, 200 C fokos sütőbe tesszük. Fontos, hogy ne melegítsük elő a sütőt.
5
30 perc elteltével a hőfokot 150 C fokra mérsékeljük, és további fél óráig hagyjuk a sütőt dolgozni.
6
Ha jól dolgoztunk, a kész sütemény középen még egészen lágy, mintha vaníliás tölteléket tettünk volna bele. Porcukorral meghintjük a krémest, és már készen is áll a tálalásra.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-05 19:59
Ne haragudj Viktória,pontosítok: Ha a cukorral kikevert tojás habosodni, majd fehéredni kezd,akkor kell hozzáadni a tejet.
42943
2017-01-05 19:50
ha az 1. lépésben belekevertem a tejet utána a 2. lépésben hogy kezd a tojás fehéredni?
42942
2017-01-05 18:17
Szia! biztos hogy a tej az egy liter? vagy én nézem rosszul? köszönöm a választ
42933
2017-01-04 14:46
Kedves Rita!:)köszi az ötletet,ki fogom próbálni.Szilvi: én főzős pudingport használtam,de főzés nélkülivel is meg lehet próbálni.Kriszta:az összes tojás minden porcikájára szükséged lesz,tehát 8 sárgájára,és fehérjére.Ezekkel dolgozz a leírt módon.
42863
2017-01-04 11:53
Ezt a intelligens krémes én is megcsinalom biztos isteni finom lehet hisz benne van a nevében csodálatos köszike katalin
42857
2017-01-04 11:40
Sziasztok! mikor melyik tojás, melyik része, darab... nem egyértelmű 1, 2, 3-s pontoknál. kerlek pontosítsd. köszi. üdv: Kriszta
42854
2017-01-04 10:43
Szia! A pudingpornak milyennek kell lennie? Főzés nélkülinek? ☺
42852
2017-01-04 09:47
Nagyon szeretem az intelligens kremest, sokszor sutom. De ugyanez a recept kivaloan mukodik a pudingpor nelkul is (en mindig puding nelkul sutom). Igy legalabb annyival kevesebb adalekanyagot, izfokozot, mesterseges aromat viszek a csaladom szervezetebe. :-)
42849
1085
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 06:49
Finomnak tunik.
43698
2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
made by zwoelf