Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 hét érlelés
5
Értékelés
57

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.21 16:25
Én rummal készítem. Teljesen fini vele! :)
2014.06.28 13:53
Szervusz,
Igen, ennek a whiskey az alapja. Nem elhagyható. :(
2014.06.28 09:45
Sziasztok! kezdő háziasszony vagyok! muszáj whiskey?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kicsit bizarrul néz ki, de nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :)
Nagyon finom, de mi legkozelebb picit tobb cukorral fogjuk kesziteni. Mindenesetre igy is elfogyott nagyon hamar, koszonjuk a receptet! :)
Tehentejjel is lehet. Bar en nem helyettesitenem :)
Tehéntejjel is lehet?
Nagyon finom lett a csipetnyi sótól :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.