Regisztráció
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag főfotó

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

4.9 csillag / 18 szavazat
Kedvencek közé teszem!1408

Hozzávalók

650
ml-hez

Teljes elkészülési idő

+ érlelés

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 1. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 2. fázisfotó
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 3. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 4. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 5. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 6. fázisfotó
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-12 14:07
Én is hozzá tettem a 200 ml tejet, mert elnéztem. De épp olyan finom lett és nagyobb adag. Nagy sikere lett!
31433
2016-03-12 10:28
Én külön megittam a tejet.
29829
2016-03-05 16:45
Lehet mással is nem csak wiskyvel?
29524
2016-02-22 18:37
Szia, akkor nem értem, minek bele a tej...? Ilyen kicsi mennyiség...Hmmm... Nem oszt/nem szoroz..., csak bonyolít...:o))
29036
2016-02-22 14:40
Szia babesz! Nincs elírás a receptben! Bele ne tegye senki a 200 ml-t!! Az valóban 20 ml
29026
2016-02-22 11:11
Kedves ApróSéf, a receptben érdemes lenne javítani a 20 ml tejet 200 ml-re. Gyakorlott szakácsok biztosan azonnal látják a téves adatot, de sokakat megtéveszthet...:o)
29018
2016-01-16 21:48
Kóstolás után számoltam ki. ;)
27620
2016-01-16 09:09
Az meglehet, de ízre, alkoholérzetre az összes boltit veri. ;)
27577
2016-01-16 01:41
Tisztelt Apróséf! Az arányok nem stimmelnek. Ebből nem lesz 17 V/V %-os ital, mint amilyen az eredeti. Ahhoz majdnem 2x ennyi whisky kellene. Üdv.: Tom
27574
2015-12-28 16:54
A vanília eszenciát mikor kell beletenni? Amikor az alkoholt és a kávét?
26887

Legfrissebb hozzászólások

2016-04-29 20:39
Finom, de a biztonság kedvért csináltam "húsos" kivitelt is! :)
32066
2016-04-29 20:05
elkeszitettem, nekem olyan mintha nyers lenne *.* visszatettem meg sulni de nem lett jobb
32065
2016-04-29 19:56
Először csináltam, de nem utoljára!!! -) Finom lett!!! :-)
32063
made by zwoelf