Regisztráció
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag főfotó

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

4.9 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!1107

Hozzávalók

650
ml-hez

Teljes elkészülési idő

+ érlelés

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 1. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 2. fázisfotó
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 3. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 4. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 5. fázisfotó
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 6. fázisfotó
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-16 21:48
Kóstolás után számoltam ki. ;)
27620
2016-01-16 09:09
Az meglehet, de ízre, alkoholérzetre az összes boltit veri. ;)
27577
2016-01-16 01:41
Tisztelt Apróséf! Az arányok nem stimmelnek. Ebből nem lesz 17 V/V %-os ital, mint amilyen az eredeti. Ahhoz majdnem 2x ennyi whisky kellene. Üdv.: Tom
27574
2015-12-28 16:54
A vanília eszenciát mikor kell beletenni? Amikor az alkoholt és a kávét?
26887
2015-12-24 16:26
Nagyon finom! Jobb mint a bolti )
26788
2015-12-22 18:29
Nike91, és sűrített tejet hol találtál laktózmentes formában? És milyen márkát? Mentes tejszínt és tejet vettem, de a sűrített tejben ott a laktóz, nem találok menteset...
26689
2015-12-22 11:11
Ja és én laktózmentes tejet használtam, mert bnőm érzékeny a tejre, és ugyanolyan isteni finom lett. Most tervezem a második adagot :)
26660
2015-12-22 11:09
Én a 20ml tej helyett 200 ml tejet használtam, és úgy pont jó lett az állaga, mint az eredeti baileys :)
26658
2015-12-22 08:07
Szerintem jó helyen puhatolóztok! Vagy a tejszín, vagy a sűrített tej lesz a kulcs! Én is a Mizo-val készítettem a receptet, és azzal tökéletes lett. Lehet, hogy más márkák készülnek másként...
26649
2015-12-22 07:47
Nem kötekedni szeretnék, nehogy félreérts, csak megosztom a tapasztalataimat sűrűsödésügyben: a piros-fehér foltos tubusos sűrített tejjel csináltam, és pont jó lett az állaga, nem sűrűsödött be. Ha a tiéd nem ilyen volt, lehet, hogy bizonyos gyártmányok másképp működnek. Ha ilyen volt, akkor lehet, hogy a csillagok állása... :)
26648

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-08 20:52
Szia Apróséf. Azt szeretném kérdezni hogy ennek a tésztája össze tud esni a sütőben? Előre is köszi.
28522
2016-02-08 20:27
Szuper recept es egyszeru )
28521
2016-02-08 19:45
Finom lett, köszi a receptet!
28520
2016-02-08 19:15
Nagyon finom lett.:)
28519
1912
4.8
41
114
made by zwoelf