Főmenü

Regisztráció

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

5
59
Kedvencek közé teszem!496

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő

+ érlelés

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-01-26 18:03
Nagyon finom.Csak ajanlani tudom.Ez 4 adag. 2,7liter.
16717
2015-01-18 19:33
Októberben csináltam nagyobb mennyiséggel és karácsonykor, szilveszterkor elfogyott. Egyszerűen tökéletes. Besűrűsödött nekem is, de sikerült jól felrázni. Régebben csináltam egyszerű vodkával, úgy is finom, nem érződik ki a whisky. (már aki nem szereti). :)
16467
2015-01-05 16:50
van szavatossàga?
16187
2014-12-25 16:45
nagyon jo lett, koszonom
15949
2014-12-25 13:23
Tökéletes lett. Köszönjük!
15946
2014-12-23 08:10
Hát növényi "tejszínnel" ne is csodálkoz.... :) A recept tökéletes, te használtál hozzá növényi zsiradékot. Nem meglepő az eredmény....
15868
2014-12-23 08:08
Sziasztok. nekem miután hűtőbe raktam teljesen megdermed és csak úgy lesz újra folyós, hogy forró víz alá teszem az üveget... így viszont nem leher hidegen enni max jégkockával. Én tej helyett vegimilket használtam, a surotett tejet vegimilk és cukorból csináltam a vajat így is kihagytam belőle hátha úgy majd nem áll össze a baileys. a tejszínem növényi habtejszin volt. Mit rontottam el?? vagy nektek is összeáll a hidegen?
15867
2014-12-19 12:16
koszi :)
15760
2014-12-17 13:23
SZia, Mi csak habtejszínt használunk, mert a főzőtejszínnek az igazihoz semmi köze. Olyan, mint a 0,1%-os tej. :) Ettől függetlenül persze, nyugodtan készítheted azzal is, maximum nem fog annyira besűrűsödni és később talán nem kell higítani annyira. ;)
15710
2014-12-17 07:45
Sziasztok :) nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy fozo tejszint kell-e hasznalni a likrhoz? vagy jo a sima tejszin is? koszi a valaszt :)
15707
614
4.833335
3
27
582
4.882355
13
35
925
4.916665
6
56
739
4.77778
15
109

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf