Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 hét érlelés
5
Értékelés
57

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.21 16:25
Én rummal készítem. Teljesen fini vele! :)
2014.06.28 13:53
Szervusz,
Igen, ennek a whiskey az alapja. Nem elhagyható. :(
2014.06.28 09:45
Sziasztok! kezdő háziasszony vagyok! muszáj whiskey?
2014.03.12 07:41
Már másodszor fogom elkészíteni az italt, a leírás alapján!
Most is dupla adag jön majd le a tűzhelyről, a hölgy ismerősök nagy örömére!
Mindenkinek bátram ajánlom, még ha nem is ír whiskey-t választ alapanyagnak...! :-)
2013.12.22 13:41
Szia!

Házilag is tudsz csinálni, és szerintem azzal sokkal finomabb is.
5 dl tejhez teszel 65 dkg cukrot és 50 g vajat (nem margarint!). Ezt lassú tűzön felforralod, közben kevergesd néha. Forrástól folyamatosan keverd kb. 20 percig. Utána tedd a lábast hideg vízfürdőbe, akkor besűrűsödik és kész is a sűrített tejed. :)
Ez a mennyiség 2 adag Baileys-hez tuti elegendő, és kevés még nyalakodásra is marad. :)
2013.12.21 21:27
Elkészítettem, nagyon finom lett. Tényleg ráfér az érlelés, sokkal finomabb néhány hét elteltével :-)
2013.12.08 17:06
Tudooom. :)Ez a kedvenc helyem a konyhában. :)
2013.12.08 16:20
Szia, igen ez ennyi. Itt jó receptek vannak! ;)
2013.12.08 15:46
Elkészítettem 20ml tejjel, úgy tűnik valóban elég annyi. :)Nekem nem lett túlzottan sűrű.
2013.12.08 08:08
Kedves Gábor!
Ez valóban csak 20ml tej? El sem tudom képzelni annyi tejnek mi értelme van? Üdv. Nati
2013.12.07 10:31
Sziasztok! Szeretném kipróbálni a receptet, de már a hozzávalóknál megakadtam. Németországban élünk, ezért nálunk nincs cukrozott sűrített tej, csak dobozos ún. Kondensmilch. Ez teljesen más állagú, mint Magyarországon a sűrített tej és sajnos nem is cukrozott. Tudnátok segíteni nekem, hogy mennyi cukrot tegyek hozzá? Köszönöm előre is!
2013.12.04 22:33
EZ tejszín függő... Felhívnám a figyelmet, hogy a növényi tejszín (Hulala és társai) nem számítanak sem tejszínnek, sem élelmiszernek! Aki azt használja, az inkább hagyja az egészet...! ;)
2013.12.04 22:31
Nekem is nagyon besűrűsödött, pedig mindent kimértem. De olyan szinten, hogy alig jött ki az üvegből. Kb. 1,5 dl tejet kellett hozzá pluszba forralnom, hogy megfelelő állagú legyen
2013.12.04 19:22
Whiskey-vel forralni? Hm. Én idáig minden kilőrömbe az alkoholtartalmú italt a már szobahőmérsékletre lehűlt készítménybe öntöttem bele és kevertem el.

Amúgy besűrűsödik az eredeti is. Főleg a tejszíntől. Akár olyan mértékben is képes bekocsonyásodni, hogy ki sem jön az üvegből.
2013.12.03 14:15
Megcsináltam hétvégén és elkövettük azt a hibát, hogy másnap megkóstoltuk. Így már nincs belőle :-)NAGYON FINOM!
2013.11.30 21:36
SZia,

Jameson volt az alany ha jól emlékszem :)
2013.11.28 12:02
Ti milyen whiskeyt használtatok?
2013.11.07 10:18
Sziasztok! Kb. mekkora mennyiség lesz egy ilyen adagból? Úgy tippelek, hogy olyan 0,5 l körül, jól gondolom?
Köszi
2012.12.21 21:18
Én egy picivel több kávét tettem, mert a főzéskor párolog.A végeredmény tökéletes.Nem fog 2 hétig érlelődni. :)
2012.12.18 16:13
... három adag elkészítve!
Be is csíptem a kostolgatástól! :)
Bomba!!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagy sikere volt! :)
Elkészült,és nagy sikere volt! :)
Naggggyon finom lett, köszi a receptet! (Igaz, én kicsit módosítottam rajta, mert az almákat reszelés helyett apró kockákra vágtam és a diót szórás helyett a tésztába kevertem...) Mindenkinek csak ajánlan...
Ha nem grillen sütjük, akkor serpenyőben? És a worchester szósztól milyen ìze lesz? Köszönöm, ha válaszol!
finom lett!köszönöm a receptet!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.