Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 hét érlelés
5
Értékelés
57

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.12 07:41
Már másodszor fogom elkészíteni az italt, a leírás alapján!
Most is dupla adag jön majd le a tűzhelyről, a hölgy ismerősök nagy örömére!
Mindenkinek bátram ajánlom, még ha nem is ír whiskey-t választ alapanyagnak...! :-)
2013.12.22 13:41
Szia!

Házilag is tudsz csinálni, és szerintem azzal sokkal finomabb is.
5 dl tejhez teszel 65 dkg cukrot és 50 g vajat (nem margarint!). Ezt lassú tűzön felforralod, közben kevergesd néha. Forrástól folyamatosan keverd kb. 20 percig. Utána tedd a lábast hideg vízfürdőbe, akkor besűrűsödik és kész is a sűrített tejed. :)
Ez a mennyiség 2 adag Baileys-hez tuti elegendő, és kevés még nyalakodásra is marad. :)
2013.12.21 21:27
Elkészítettem, nagyon finom lett. Tényleg ráfér az érlelés, sokkal finomabb néhány hét elteltével :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.