Főmenü

Regisztráció

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

5
59
Kedvencek közé teszem!392

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő

+ érlelés

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-17 13:23
SZia, Mi csak habtejszínt használunk, mert a főzőtejszínnek az igazihoz semmi köze. Olyan, mint a 0,1%-os tej. :) Ettől függetlenül persze, nyugodtan készítheted azzal is, maximum nem fog annyira besűrűsödni és később talán nem kell higítani annyira. ;)
15710
2014-12-17 07:45
Sziasztok :) nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy fozo tejszint kell-e hasznalni a likrhoz? vagy jo a sima tejszin is? koszi a valaszt :)
15707
2014-12-14 22:17
Koszonom!
15657
2014-12-14 19:29
Igen. Mi a kérdésed? :) Ha előbb az üvegben hagyod kihűlni, és utána teszed hűtőbe, az is jó. ;)
15652
2014-12-14 19:07
melegen LEZARVA tegyem a hutobe?
15651
2014-12-13 10:20
Megcsináltam házi pálinkával,isteni finom lett!!! Imádom!:)))
15603
2014-12-10 19:26
Szervusz, Valóban ilyen kevés kell bele. Ha később besűrűsödik állás közben, még higíthatod utólag. De az szemre működik. Látni fogod, ha kell hozzá több. ;)
15558
2014-12-10 10:39
Valóban csak 20 ml tej kell hozzá? Az nagyon kevés, nem?
15541
2014-11-17 11:56
Szervusz, A tubosos, vagy a konzerves, sűrű fajta. ;)
14892
2014-11-17 01:04
A sűrített tej tubusos vagy üveges?
14884

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf