Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Ír krémlikőr recept, Baileys házilag

Hozzávalók

ml-hez650 ml-hez:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 hét érlelés
5
Értékelés
57

Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!


Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.21 16:25
Én rummal készítem. Teljesen fini vele! :)
2014.06.28 13:53
Szervusz,
Igen, ennek a whiskey az alapja. Nem elhagyható. :(
2014.06.28 09:45
Sziasztok! kezdő háziasszony vagyok! muszáj whiskey?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

elkészítettem és nagyon finom lett :3 párom nagyon szereti :3

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

Még nekem is sikerült, pedig csak 12 vagyok.
A tejport ki lehet valtani valami massal? Vagy ha a víz helyett ugyanannyi tejet teszek bele, jo lesz?
sima keserű kakao jo? vagy cukrozott kell?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.