Főmenü

Regisztráció

Ischler (Isler) recept fotókkal

Ischler (Isler) recept fotókkal

Ischler (Isler) recept fotókkal

4.375
4.3758
Kedvencek közé teszem!879

Hozzávalók

darabhoz5 darabhoz:

A tésztához

A töltéshez

  • feketeribizli dzsem
  • málna dzsem

A bevonathoz

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap pihentetés + 30 perc az áthúzáshoz

Leírás

Csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong. I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischl-ben készítettek először számára, és amelyet mindig szívesen fogyasztott. Az ember azt gondolná, hogy az isler készítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság Magyarországon kapni...


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
2
Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
3
Ezután hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
4
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemmet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
5
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
6
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a szilikonos papírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
7
A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-03-03 10:35
Éééééééééés elkészült! Már alig várom, hogy megkóstolhassam! :)
17705
2015-02-28 17:01
Tejcsokival bevonva! Nagyon jo recept! Köszönöm.
17614
2015-02-23 13:10
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet
17475
2015-02-12 21:37
Nagyon szuper recept! A képen látható adag az alap, ennél kevesebbnek neki sem érdemes állnom, akkora igény van rá:)
17205
2015-01-26 14:21
Kedves Gábor! Azt szeretném megtudni, hogy a sütés milyen fokozaton menjen? Alul-felül? vagy légkeveréses? Előre is köszönöm!
16709
2015-01-08 19:27
Ma dupla adagot készítettem,nagyon jól sikerült el is fogyott.Család már meg is rendelte hétvégére a következő adagot.Ilyen finom isler tésztát még soha nem ettem!
16235
2014-11-23 14:10
"Meses" Islerem:)
15041
2014-11-03 12:59
Nagyon jó, hogy ilyen részletes a recept, ezért (is) sikerült olyan jóra! Ügyeltem a sütési időre, így pont jó állagú lett, nem lett kemény! Köszönöm a receptet!
14562
2014-09-21 19:47
Az egyik legtutibb recept. Rengetegszer megcsináltam már és valami mennyei, főleg dióval. Saját készítésű meggylekvárral töltöm, így egyszerre érezni a savanyú meggyet, édes tésztát és keserű csokit. ízek orgiái :)
13454
2014-04-07 23:17
Nagyon finom!És szépek is!
11784
1243
4.92857
9
62
890
4.727275
24
50

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf