Regisztráció
Ischler (Isler) recept képekkel főfotó

Ischler (Isler) recept képekkel

4.7 csillag / 20 szavazat
Kedvencek közé teszem!3125

Hozzávalók

5
darabhoz

A tésztához

A töltéshez

  • feketeribizli dzsem
  • málna dzsem

A bevonathoz

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap pihentetés + 30 perc az áthúzáshoz

Leírás

Csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong. I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischl-ben készítettek először számára, és amelyet mindig szívesen fogyasztott. Az ember azt gondolná, hogy az isler készítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság Magyarországon kapni... Ez pedig itt egy isteni finom házi isler recept! :)


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
2
Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Ischler (Isler) recept képekkel 23. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 24. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 25. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 26. fázisfotó
3
Ezután hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.
Ischler (Isler) recept képekkel 27. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 28. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 29. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 30. fázisfotó
4
Végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Ischler (Isler) recept képekkel 31. fázisfotó
5
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemmet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
Ischler (Isler) recept képekkel 33. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 34. fázisfotó
6
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
Ischler (Isler) recept képekkel 35. fázisfotó
7
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a szilikonos papírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
Ischler (Isler) recept képekkel 36. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 37. fázisfotó
8
A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
Ischler (Isler) recept képekkel 38. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-04 17:49
Fantasztikusan finom lett, érdemes kipróbálni!
42873
2016-12-31 20:17
Kedves Apróséf!Köszönöm ezt a remek receptet, már többedszer készítem el a két ünnep között, és a családom is elégedett az eredménnyel:-)Gratulálok az oldalhoz, Köszönöm a sok segítséget,receptet, ötletet.Nagy segítséget jelentene pl. egy tojás nélküli jó piskóta recept, mert mi nem fogyasztunk tojást.Sajnos még nem találtam olyan receptet,ami jó lenne pl.egy torta piskótájának.Nagyon boldog új esztendőt kívánok, Köszönettel: Zsuzsa
42671
2016-12-23 18:03
Mièrt kell egy napig àllni hagyni????? pár óràt nem elèg????
42113
2016-12-23 17:34
Rendben, köszönöm a gyors választ! :)
42110
2016-12-23 14:39
vilara: Nyugodtan készítheted vajjal, margarinnal, vagy vegyesen is. ;)
42088
2016-12-23 12:49
Sziasztok! Tudom, hogy a recept vajat ír, de márkázott vaj meg margarin van itthon. Félek, hogy a vajjal meg nem áll össze, szét fog esni. Mit javasoltok? Merjem belerakni a vajat?
42074
2016-12-21 18:10
Málnalekvárral csináltam, és én tejszinbe olvasztottam csokit. Isteni lett. :)
41932
2016-12-06 07:32
és mi történik ha csak pár órát pihentetem az 1 nap helyett?
41123
2016-12-04 16:12
Ez nyem finyom :-S
41062
2016-10-13 19:38
isteni :)
38577
1083
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
2017-01-16 20:35
43690
made by zwoelf