Főmenü

Regisztráció

Ischler (Isler) recept fotókkal

Ischler (Isler) recept fotókkal

Ischler (Isler) recept fotókkal

4.5
4.510
Kedvencek közé teszem!1002

Hozzávalók

darabhoz5 darabhoz:

A tésztához

A töltéshez

  • feketeribizli dzsem
  • málna dzsem

A bevonathoz

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap pihentetés + 30 perc az áthúzáshoz

Leírás

Csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong. I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischl-ben készítettek először számára, és amelyet mindig szívesen fogyasztott. Az ember azt gondolná, hogy az isler készítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság Magyarországon kapni...


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
2
Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
3
Ezután hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.
4
Végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
5
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemmet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
6
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
7
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a szilikonos papírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
8
A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-07-18 20:14
Ez jó ötlet, de islernél ki ne próbáljátok! Kiszakad belőle a fogpiszkáló, nem bírja el! Csokit pedig (otthon) étolajjal a legjobb higítani.
21356
2015-07-18 19:58
Egy másik ischler receptnél olvastam, hogy hogyan lehet egyszerűen a csokiba mártani a süteményeket. Fontos, hogy egy napig álljon a sütemény, aztán egy fogpiszkálót beleszúrva (kicsit ferdén) belemártom a csokiba, majd kiemelem, egy villával alányúlók, kihúzom a fogpiszkálót, és vigyázva a villáról a sütőpapírra, vagy zsírpapírra, illetve rácsra csúsztatom. Próbáljátok ki, működik. Én egyébként vajjal, vagy margarinnal hígítom a csokit, attól függően, hogy a süteményben vaj vagy margarin van. 10 dkg csokihoz általában 5 dkg margarint adok.
21355
2015-07-06 18:13
A legjobb Ischler recept! Dupla adagnál kevesebbnek nem érdemes nekiállni. :)
21086
2015-06-19 14:39
Eltűnt a múltkori hozzászólásom... Végül is finom volt, bár a csoki sem lett rajta olyan egyenletes,mint a képen. De azért még próbálkozom majd :)
20660
2015-03-03 10:35
Éééééééééés elkészült! Már alig várom, hogy megkóstolhassam! :)
17705
2015-02-28 17:01
Tejcsokival bevonva! Nagyon jo recept! Köszönöm.
17614
2015-02-23 13:10
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet
17475
2015-02-12 21:37
Nagyon szuper recept! A képen látható adag az alap, ennél kevesebbnek neki sem érdemes állnom, akkora igény van rá:)
17205
2015-01-26 14:21
Kedves Gábor! Azt szeretném megtudni, hogy a sütés milyen fokozaton menjen? Alul-felül? vagy légkeveréses? Előre is köszönöm!
16709
2015-01-08 19:27
Ma dupla adagot készítettem,nagyon jól sikerült el is fogyott.Család már meg is rendelte hétvégére a következő adagot.Ilyen finom isler tésztát még soha nem ettem!
16235
1223
5
18
47
1109
4.576925
26
52

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf