Regisztráció
Ischler (Isler) recept képekkel főfotó

Ischler (Isler) recept képekkel

4.7 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!2304

Hozzávalók

5
darabhoz

A tésztához

A töltéshez

  • feketeribizli dzsem
  • málna dzsem

A bevonathoz

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap pihentetés + 30 perc az áthúzáshoz

Leírás

Csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong. I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischl-ben készítettek először számára, és amelyet mindig szívesen fogyasztott. Az ember azt gondolná, hogy az isler készítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság Magyarországon kapni... Ez pedig itt egy isteni finom házi isler recept! :)


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
2
Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Ischler (Isler) recept képekkel 23. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 24. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 25. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 26. fázisfotó
3
Ezután hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.
Ischler (Isler) recept képekkel 27. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 28. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 29. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 30. fázisfotó
4
Végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Ischler (Isler) recept képekkel 31. fázisfotó
5
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemmet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
Ischler (Isler) recept képekkel 33. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 34. fázisfotó
6
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
Ischler (Isler) recept képekkel 35. fázisfotó
7
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a szilikonos papírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
Ischler (Isler) recept képekkel 36. fázisfotó
Ischler (Isler) recept képekkel 37. fázisfotó
8
A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
Ischler (Isler) recept képekkel 38. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-20 09:25
Hogy lehet kibírni az egy nap pihentetést :)? Ember a talpán az, aki kivárja. Hétvégén én is kipróbálom.
35219
2016-07-09 09:07
A legjobb recept. :-)
34760
2016-04-18 16:31
A legfinomabb isler recept!! Mindig nagy sikere van.A legelső islerem kb 1 éve sütöttem meg,ami ilyen lett. Ezen még kicsit vastag lett a csoki,újabban kókuszzsírral szoktam hígítani a csokit. :)
31650
2016-03-19 18:48
Nos anyum egyszer csinált islert és össze vissza repült az isler (mert olyan volt rajta a csoki hogy az valami gyenge volt) ajtóknak meg mindennek.Azóta azzal szívatom hogy mondom Mikor csinálsz islert? és mindig azt mondta hogy soha.De most már megcsinálhatom az islert és így jobban megszívathatom
30240
2016-03-08 20:48
29691
2016-01-17 23:55
Az enyém ilyen lett, tényleg nagyon finom!
27676
2015-12-19 17:21
én már töbször csináltam islert de ezel a receptel elöször
26497
2015-12-16 20:52
Tavaly kipróbáltam darált dióval, teljesen megváltozott a tészta. Borzasztó zsíros lett és csak tejföl és több liszt hozzáadásával lehetett megmenteni. Úgy sem volt rossz, de finomabb a diódarabos ischler.
26407
2015-12-16 12:09
A diót lehet darálni is? Vagy attól már lesz az állaga?
26387
2015-12-16 09:02
Lehet hozzá használni házi lekvárt, vagy az kifolyik belőle?
26384
4603
4.64706
59
124
2000
4.764705
15
26
3420
4.857145
29
127
828
4.81818
3
16

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-26 07:18
Egy kockacukor kb. egy mokkáskanál kristálycukornak felel meg. Szerintem ugyanannyit tehetsz a kristálycukorból is,...
36709
2016-08-25 22:57
Egy kerdesem lenne: lehet a kockacukrot kivaltani kristalycukorral? Ahol elek, nem hasznalnak kockacukrot. Nehez...
36708
2016-08-25 21:50
az enyém így sikerűlt el is fogyot :D
36707
2016-08-25 21:11
Nem lett olyan szep barna de nagyon finom. Ez az uj kedvenc! Koszi a receptet!
36705
made by zwoelf