Regisztráció
Juhtúrós sztrapacska recept főfotó

Juhtúrós sztrapacska recept

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!1729

Hozzávalók

4
adaghoz

A galuskához

A juhtúrós részhez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Nálunk is kedvelt étel a szlovák eredetű túrós sztrapacska. A szlovák konyha egyik nagy remeke a juhtúróból készült tésztaétel. A szlovák köznyelvben csak juhtúrós galuskának nevezik.


Elkészítés

1
Felcsíkozzuk a szalonnát.
Juhtúrós sztrapacska recept 1. fázisfotó
2
Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
Juhtúrós sztrapacska recept 2. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 3. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 4. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 5. fázisfotó
3
Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál valamivel keményebb tésztát készítünk. A liszttel állítsuk be a massza keménységét.
Juhtúrós sztrapacska recept 6. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 7. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 8. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 9. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 10. fázisfotó
4
Egy nagy fazékban, amiben egyszerre meg tudjuk főzni az összes sztrapacskát, vizet forralunk. Mikor forr, beleszaggatjuk egy nokedliszaggatóval a masszát, és pár percig főzzük. Egész pontosan addig kell főznünk, míg kóstoláskor azt érezzük, hogy a burgonya megfőtt a galuskákban. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem mossuk át!
Juhtúrós sztrapacska recept 11. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 12. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 13. fázisfotó
5
Egy serpenyőben a kevés sertészsíron megpirítjuk a szalonnát. A szalonnacsíkokat, ha megpirultak, a zsír nagyobb részével kiszedjük a serpenyőből egy tálba.
Juhtúrós sztrapacska recept 14. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 15. fázisfotó
6
A serpenyőben hagyott zsírra rácsipkedjük a juhtúrót - figyeljünk, hogy ne legyen nagy hőfokon a serpenyő, csak közepesen, mert megéghet a túró! Egy fakanállal kevergetve elkeverjük a zsírral. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az enyhén sózott tejfölt, és közepes hőfokon összerottyantjuk.
Juhtúrós sztrapacska recept 16. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 17. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 18. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 19. fázisfotó
7
A juhtúrós-tejfölös keverékbe beleforgatjuk a galuskákat, összemelegítjük vele.
Juhtúrós sztrapacska recept 20. fázisfotó
8
A szalonnacsíkokkal díszítve, tejföllel csurgatva tálaljuk, a szalonnacsíkok alatt lévő zsírt a sztrapacskára csurgatjuk.
Juhtúrós sztrapacska recept 21. fázisfotó
Juhtúrós sztrapacska recept 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-18 11:00
Csodás! Köszönöm a receptet!
38781
2016-08-15 15:43
Ez egy nagyon jó kaja !
36307
2016-07-30 19:55
Jó étvágyat! Köszönöm szépen Apró Séf♥
35712
2016-05-13 19:36
Kicsit sok lett a fokhagyma,de amúgy nagyon finom lett. :)
32473
2016-03-14 20:33
Ezt az ételt a Nagyanyám ismertette meg velem, "Töviskes galuska" néven, kb. 50 évvel ezelőtt. Igaz, sokkal egyszerűbben készült - tehéntúróval és tejföllel és nagyjából úgy, mint a túróscsusza. Életem második elkészített étele lett... Abszolút "echte" az eredmény, a Nagyi biztosan megdícsérne érte! :) Köszönöm a segítséget! :)
29961
2016-02-09 16:08
Én tehéntúróval készítettem nagyon finom lett.
28531
2016-02-03 22:11
elfelejtettem,szlovákoknál inkább a juhtúrós a megszokott,eredetileg is !! Mi magyarok,már készítjük:pirított hagymával,káposztával,édes és savanyú versióban,simán tehén túróval..
28315
2016-02-03 22:04
eredetileg nem kell a fokhagyma,nem kell kinyomkodni,ez már másik változat.....
28314

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf