Regisztráció
Kakaós kuglóf recept főfotó

Kakaós kuglóf recept

5 csillag / 20 szavazat
Kedvencek közé teszem!1430

Hozzávalók

1
darab kuglófhoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2859.96
kcal
Fehérje
79.226
gramm
Szénhidr.
498.646
gramm
Zsír
68.728
gramm

Leírás

Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt kuglóf recept nagyon ízletes, bátran ajánlom mindenkinek.


Videó

Elkészítés

1
Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
Kakaós kuglóf recept 1. fázisfotó
2
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
Kakaós kuglóf recept 2. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 3. fázisfotó
3
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
Kakaós kuglóf recept 4. fázisfotó
4
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
Kakaós kuglóf recept 5. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 6. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 7. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 8. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 9. fázisfotó
5
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
Kakaós kuglóf recept 10. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 11. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 12. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 13. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 14. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 15. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 16. fázisfotó
6
Takarjuk le a tésztákat, és szobahőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
Kakaós kuglóf recept 17. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 18. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 19. fázisfotó
7
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
Kakaós kuglóf recept 20. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 21. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 22. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 23. fázisfotó
8
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
Kakaós kuglóf recept 24. fázisfotó
9
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
Kakaós kuglóf recept 25. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 26. fázisfotó
10
Majd ha teljesen kihűlt a kuglóf, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.
Kakaós kuglóf recept 27. fázisfotó
Kakaós kuglóf recept 28. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-14 18:06
Nagyon egyszerű és jó recept , még kezdőként is könnyen elkészíthető :)
36274
2016-08-12 14:33
Finom,puha! :)
36182
2016-05-05 07:37
Itt még sütés előtti állapotban. Isteni finom lett! Köszönöm a receptet!
32239
2016-04-09 08:06
Nagyon finom lett! Köszönöm.
31271
2016-04-02 12:20
nagyon finom lett!
30988
2016-03-19 20:54
Első kuglófom. Ilyen lett. Köszönöm a kitünő receptet.
30257
2016-03-12 19:15
Ez nagyon jó recept,gratulálok!
29858
2016-03-06 08:10
Mi rumba áztatott mazsolával es dióval dobtuk fel! Isteni finom lett :) Köszi a receptet!
29542
2016-03-05 16:51
...én ezzel az apró változtatással készítettem el ezt a kuglófot és mennyei lett: - a citromot kihagytam (mert senkinek nem ízlett az átható citrom illata, túl savanykás/aromás volt még az előtt, hogy megkóstolták volna) - a 10 g vaníliás cukor helyett 20 g használtam - tejből csak 250 ml tettem és hozzáöntöttem még 30 ml ásványvizet - mazsolából kicsit kevesebbet tettem, mert az úgy is csak a fehér tésztába megy - a kakaós részhez 2 púpozott leveses kanál kakaót kevertem össze 1 púpozott leveses kanál porcukorral (az eredeti 80 g porcukor mellett), minden más hozzávalót az eredeti recept szerint alkalmaztam. Mivel a sütőm képes hydrosütésre (nem szárítja ki a tésztát), így ezen a fokozaton sütöttem a leírtak szerint.
29526
2016-03-01 14:08
Fincsi!
29387
4174
4.65517
61
88

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-30 22:12
Lenne egy kèrdèsem muszály tejfölt keni rá? Vagy lehet mást is?
36891
2016-08-30 22:00
Fincsi lett :)
36890
2016-08-30 21:32
Nagyon finom lett! Köszi a receptet:)
36889
2016-08-30 21:28
Mi mindig sima ecettel csináljuk és nagyon finom! Nem kell bele sokat tenni, akkor nem lesz durva íze..
36888
made by zwoelf