Kakaós kuglóf recept

Kakaós kuglóf recept

Hozzávalók

darab kuglófhoz1 darab kuglófhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek.


Elkészítés

1
Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
2
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
3
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
4
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
5
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
6
Takarjuk le a tésztákat, és szobahőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
7
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
8
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
9
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
10
Majd ha teljesen kihűlt, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2859.96 kcal
Fehérje: 79.226 g
Szénhidrát: 498.646 g
Zsír: 68.728 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.21 07:11
Annyiban korrigállak, hogy ha jól van elkészítve, a sütő is jó, meg minden, akkor ez egy hihetetlen puha, nagyon foszlós isteni tészta. AZ tény, hogy ez nem omlós. Ahhoz kevert élesztős tésztára lesz szükséged és ez nem olyan. :(
De ez a tészta nagyon finom puha. Én évek óta készítem. :)
2014.03.21 05:03
sajnos nalunk nem valt be. Az en gyermekeim nem eszik meg a kalacsot, ezert gondoltam hogy a kuglof majd jobban bejon. Ez a teszta tulajdonkeppen egy kuglof formaban sult kalacs. Nem olyan finom puha, omlos amit en kuglofkent ismerek.
2014.02.02 20:07
SZia, Kelesztő gép alatt pontosan mit értesz? A kenyérsütő gépet?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Fantasztikusan néz ki! Ki fogom próbálni! A sütés elején nem kell fólia alatt párolni? Előre is köszi a választ!Szép napot!
nagyon jo
Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.