Főmenü

Regisztráció

Kakaós kuglóf recept

Kakaós kuglóf recept

Kakaós kuglóf recept

5
58
Kedvencek közé teszem!259

Hozzávalók

darab kuglófhoz1 darab kuglófhoz:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2859.96
kcal
Fehérje
79.226
gramm
Szénhidr.
498.646
gramm
Zsír
68.728
gramm

Leírás

Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek.


Elkészítés

1
Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
2
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
3
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
4
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
5
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
6
Takarjuk le a tésztákat, és szobahőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
7
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
8
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
9
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
10
Majd ha teljesen kihűlt, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-01 17:34
15337
2014-12-01 17:33
Még cukrooot? Minek?! :)
15336
2014-12-01 17:31
Nagyon finom, de tényleg elbírna még egy kis cukrot.
15335
2014-11-24 10:57
Legjobb :) !!!
15056
2014-11-22 21:15
Nagyon finom! :)
15014
2014-11-10 11:25
Isteni finom!
14724
2014-10-05 19:31
Nagyon fincsi lett, bár egy pici cukor szerintem kellene még bele. :)
13799
2014-08-25 09:26
Nagyon finom, még másnapra is puha marad, ha marad belőle :)
12904
2014-03-21 07:11
Annyiban korrigállak, hogy ha jól van elkészítve, a sütő is jó, meg minden, akkor ez egy hihetetlen puha, nagyon foszlós isteni tészta. AZ tény, hogy ez nem omlós. Ahhoz kevert élesztős tésztára lesz szükséged és ez nem olyan. :( De ez a tészta nagyon finom puha. Én évek óta készítem. :)
11658

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf