Kakaós kuglóf recept

Kakaós kuglóf recept

Hozzávalók

darab kuglófhoz1 darab kuglófhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek.


Elkészítés

1
Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
2
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
3
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
4
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
5
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
6
Takarjuk le a tésztákat, és szobahőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
7
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
8
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
9
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
10
Majd ha teljesen kihűlt, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2859.96 kcal
Fehérje: 79.226 g
Szénhidrát: 498.646 g
Zsír: 68.728 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.25 09:26
Nagyon finom, még másnapra is puha marad, ha marad belőle :)
2014.03.21 07:11
Annyiban korrigállak, hogy ha jól van elkészítve, a sütő is jó, meg minden, akkor ez egy hihetetlen puha, nagyon foszlós isteni tészta. AZ tény, hogy ez nem omlós. Ahhoz kevert élesztős tésztára lesz szükséged és ez nem olyan. :(
De ez a tészta nagyon finom puha. Én évek óta készítem. :)
2014.03.21 05:03
sajnos nalunk nem valt be. Az en gyermekeim nem eszik meg a kalacsot, ezert gondoltam hogy a kuglof majd jobban bejon. Ez a teszta tulajdonkeppen egy kuglof formaban sult kalacs. Nem olyan finom puha, omlos amit en kuglofkent ismerek.
2014.02.02 20:07
SZia, Kelesztő gép alatt pontosan mit értesz? A kenyérsütő gépet?
2014.02.02 06:50
sziasztok ! 12 éves vagyok és a húgom szereti a kuglofot és szeretném neki megcsinálni ! Szerintetek lehel kelesztőgeppel csinálni ! Előre is köszi a választ ! :D
2014.01.28 19:36
Hát ez valami csodálatos!!! Fél délután gyúrogattam, kelesztettem, a végeredmény pedig az, hogy kb 15 perc alatt úgy elpusztítottuk a langyos kuglófot, hogy csak 2 szeletke maradt belőle!!!
Isteni!!!
2013.11.23 09:58
Nagyon finom! Tökéletes recept!!
2013.06.28 19:54
Sziasztok!
Épp most kel a kuglófom, és azt szeretném kérdezni, hogy nem kell megkenni semmivel? :)
2013.03.15 07:39
Tegnap megsütöttem.
Én kandírozott gyümölccsel készítettem el és nagyon finom lett :) Az anyagok pontos bemérése után egy nagyon jó állagú tésztát kaptam. Szépen megkelt és a leírt sütési idő betartásával egy nagyon puha, ízletes kuglóf lett az eredmény :)
Köszönöm szépen.
2013.02.24 18:55
Köszönöm a receptet, tökéletes kuglóf lett!
2013.02.20 19:45
Én is megsütöttem ezt a tésztát, jó sok citromhéjjal, vaníliával. Nagyon finom lett a tésztája! A kakaós ágba süthető csokirudakat tettem, hadd legyen kis meglepetés :) A kalácsokat felvágom kb. 5 cm vastag szeletekre, és lefagyasztom. Akkor is nagyon finom marad, ha a mélyhűtőből veszem ki!
2013.02.20 14:40
Nekem nem sikerült valami jól elég kemény lett és száraz valószínű én hibám mert nem vártam meg míg rendessen meg kel :/
2013.02.09 14:00
Isteni finom, de legközelebb a vaníliást még vaníliásabbra kell csinálnom, és azt hiszem nem kakaós lesz, hanem fahéjas!
2013.02.07 12:32
Én is megsütöttem!Annyit változtattam,hogy mindkét tésztát téglalap alakúra kinyújtottam,egymásra helyeztem és feltekertem mint a kakaós csigát.Nincs kuglóf formám,így kisebb tortakarikába sütöttem meg.Ez a recept után biztos venni fogog egy kuglóf formát!Nagyon finom lett!
2013.01.28 20:38
:( Pedig a recept jó...
2013.01.28 18:24
mindent úgy csináltam ahogy le volt írva és valami borzalom lett ez a "tészta"... :(
2013.01.15 13:43
Köszönöm ezt a finom receptet :)
Első alkalommal véletlenül rétesliszttel készítettem el, de úgy is nagyon finom lett. Másodszor meg (ld. a képen) jó lisztet vettem, viszont mazsola már nem maradt. A kolléganőimnek mindkét változat (azzal együtt, hogy elrontottam mindkettőt) is ízlett :)
2013.01.10 17:42
Igen, pont jó lesz! ;)
2013.01.10 09:09
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a kuglóf elég édes lesz a 8 dkg cukortól? Köszi!
2012.12.22 22:53
Isteni lett a kuglófom! :-)
Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, már kipróbáltam egy pár receptet és mindig sikerélményem volt!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszönöm a receptet...
de mit csináljak ha gyerekek is vannak a családba?
nagyon finom lett!!!!
nagyón finóm volt mèg a kis unoka öcsèm is meg kostolta !
istenifinom!!!! életem legfinomabb sutije!!! köszönöm hogy megosztottad :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.