Kandírozott narancshéj recept (ÚJ!)

Kandírozott narancshéj recept (ÚJ!)

Hozzávalók

gramm héjhoz430 gramm héjhoz:

A narancs:

  • 430 g narancshéj (fehér részétől megtisztított)

A cukorsziruphoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 1 nap áztatás
4.666665
Értékelés
4.6666656

Leírás

Karácsonykor gyakran készítünk kandírozott gyümölcsöket, lekvárokat. Az egyik leggyakrabban készített ilyen édesség a kandírozott narancshéj csokoládéban kimártva. Igazi finomság a téli estékre! Édes, és kellemes. Hosszan eláll, akár előre betárazhatunk belőle, de más süteményekbe aprítva, darálva is jól felhasználható.


Elkészítés

1
Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.
2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.
3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.
4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.
6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.
7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni.
8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.
9
Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.08 13:44
finom lehet
2013.04.05 14:17
Köszönöm! Közben az osanban találtam hálós citromot, amit Natural Wax-szel kezeltek. Ha ez nem egy ismert gombaölőszer fantázianeve, akkor azt hiszem, még egy kis viasz belefér...
2013.04.03 15:08
Bio narancsot (semmilyen vegyszerrel nem kezelt) a Csörsz utcai piacon szombat délelőttönként kapsz, Pesten a Cédrus piacon a gódoráknél, a herbaházban a hős utcában. A cikk írója elfelejti említeni, hogy mérgező gombaölővel van átitatva a "hagyományos" narancs héja, amit a zöldségesek ha sokat megfognak még kórházba is kerülhetnek. A mosogatás semmit nem ér...
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Köszönjük! ;)
Én eddig sosem főztem meg és nem is sikerült jól ezért nekem hasznos ez a recept! ;)
Köszönjük a receptet! :)
Felturbóztam füstölt szalonnával és pulykavirslivel amit a hagyma előtt megpirítottam...és nagyon finom lett, tudom ajánlani!
Üdv! Nagyon tettszenek a receptek. Igazán mutatósak is és biztosan nagyon finomak is! Olvastam hogy facebookon sok recept van még Tőled. Hogy tudom megtalálni? Előre is köszönöm a segítséget!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.