Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény recept

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

A tésztához:

A töltelékhez:

A léhez:

Teljes elkészülési idő:

4.333335
Értékelés
4.3333353

Leírás

Igazi magyaros sütemény. Azoknak ajánlom főként, akik a hazai ízvilág szerelmesei. Garantáltan nem fognak csalódni! Kiváló recept!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.
2
A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.
3
A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.
4
A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.
5
A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.
6
190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.06.15 11:50
Nagyon jó recept! A tészta finom ropogós,a töltelék bőséges,ízletes.Én annyit változtattam,hogy a töltelékbe picit több cukrot tettem,valamint egy kis reszelt citromhéjjal megbolondítottam,és a lé az dupla adagban került a sütire.Miután kihűlt,porcukorral elkevert tejfölt kentünk vékonyan a tetejére.
2013.04.19 18:28
ezt kipróbálom!
2013.02.05 21:28
Nem haragszom. :) Az az egy egész tojásnál kevesebb, a fél tojásnál több.
2013.02.05 19:54
NE HARAGUDJ,MENNYI AZ A 0.75 TOJAS?NEM TUDOK RAJONNI.
2012.09.07 13:16
Fantasztikusan finom. Nekem érdekes módom hamarabb kisült, kb. 40 perc. Ajánlom mindenkinek. Gyors, egyszerü és finom!
2012.09.06 14:18
Sül a sütöben! Már nagyon kiváncsi vagyok! Volt otthon rengeteg túróm. Többek között azért szeretem ezt az oldalt, mert beütöm, hogy mi van otthon a hütöben (túró, tejföl, tojás, zucchini stb) és máris jönnek a jobbnál jobb ötletek!
2012.05.27 21:37
Köszönöm, az a helyzet, hogy ma megcsináltam a hagyományos élesztő-felfuttatással, de nagyon finom lett, így viszont még egyszerűbb. Köszönöm a választ.
2012.05.26 23:21
SZia!

Így van! :D
2012.05.26 20:17
Remélem jól értem, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni langyos tejben, hanem csak hozzákeverni a lisztes, vajas keverékhez?
2010.08.29 22:19
sziasztok!! na ezt a tölteléket tegyétek palacsintába,nincs finomabb annál!4
2010.01.22 21:42
Sziasztok!
nagyon szeretem ezt a finomságot. Anyukám és nagymamám úgy csinálták, hogy a kihűlt szeleteket langyos vaníliás tejben picit megáztatták. Vigyázni kell, hogy ne málljon szét, de isteni úgy, főleg, ha esetleg egy-két napos már. nagyon igényes ez az oldal, gratulálok!
2009.10.24 14:29
egyszerű,de nagyszerű, nagyon-nagyon finom,bátran süssétek meg,nem fogjátok megbánni.
2007.08.01 20:41
Ezt próbáljátok ki! Annyira finom, hogy nagyon! :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szio, en csak kenyerkent probaltam eddig es nekem a folia magasabban volt a kenyertol igy nem ert bele :( nem tudom mi lehet a baj, lehet zsominel masok az aranyok mert azert az egy nagyobb mennyiseg :(
nem a legjobb mert nem volt teflon sûtöm :-(
Életem első levese. 4 lànyt sikerült elkápráztatnom főzőtudományommal.

Üdv,
Nagyon tetszik az oldal,
de receptet nem tudok fel tölteni,hogy tudok?
Előre is köszönöm :)

Guszta nagyon! És jó laktató kajának tűnik :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.