Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény recept

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

A tésztához:

A töltelékhez:

A léhez:

Teljes elkészülési idő:

4.333335
Értékelés
4.3333353

Leírás

Igazi magyaros sütemény. Azoknak ajánlom főként, akik a hazai ízvilág szerelmesei. Garantáltan nem fognak csalódni! Kiváló recept!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.
2
A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.
3
A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.
4
A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.
5
A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.
6
190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.06.15 11:50
Nagyon jó recept! A tészta finom ropogós,a töltelék bőséges,ízletes.Én annyit változtattam,hogy a töltelékbe picit több cukrot tettem,valamint egy kis reszelt citromhéjjal megbolondítottam,és a lé az dupla adagban került a sütire.Miután kihűlt,porcukorral elkevert tejfölt kentünk vékonyan a tetejére.
2013.04.19 18:28
ezt kipróbálom!
2013.02.05 21:28
Nem haragszom. :) Az az egy egész tojásnál kevesebb, a fél tojásnál több.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom :-)
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
És a vízbe só?
Èn a krumplit nyersen készitem.Ugyan annyi idő alatt sül meg viszont finomabb lesz az étel.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.