Regisztráció
Kapros-túrós lepény recept főfotó

Kapros-túrós lepény recept

5 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!616

Hozzávalók

12
szeletre

A tésztához

A töltelékhez

A léhez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
3203.38
kcal
Fehérje
167.939
gramm
Szénhidr.
418.216
gramm
Zsír
105.261
gramm

Leírás

Igazi magyaros sütemény. Azoknak ajánlom főként, akik a hazai ízvilág szerelmesei. Garantáltan nem fognak csalódni! Kiváló recept!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.
Kapros-túrós lepény recept 1. fázisfotó
2
A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.
Kapros-túrós lepény recept 2. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 3. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 4. fázisfotó
3
A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.
Kapros-túrós lepény recept 5. fázisfotó
4
A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.
Kapros-túrós lepény recept 6. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 7. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 8. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 9. fázisfotó
5
A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.
Kapros-túrós lepény recept 10. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 11. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 12. fázisfotó
6
190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.
Kapros-túrós lepény recept 13. fázisfotó
Kapros-túrós lepény recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-02 10:54
Mennyit kerestem ezt a receptet...utoljára nagynéném csinált ilyet gyerek koromban,még szinte érzem az ízét .Köszi a leírást!
39436
2016-09-06 07:57
Nem. Mert akkor már nem kapros -túrós .... : ((((((((
37135
2016-06-07 19:24
Sziasztok! Nagyon jó a tésztája és a tölteléke is, de nekem valahogy nagyon mások lettek az arányok (tészta/túró). Lehet azért, mert csak fehér lisztet használtam?
33337
2015-10-27 18:54
Finom lett. Koszi a receptet.
24395
2015-04-26 10:57
Kapor nélkül is el lehet készíteni?
19231
2014-12-07 22:43
Sziasztok! Nekem 25 perc alatt átsült és a tészta mintha megette volna a túrót :P Próbálta már valaki több töltelékkel? És másnak is felfújódott sütés végén a teteje, aztán kivételkor rálapult?
15499
2014-11-08 16:52
Köszönöm a receptet, finom lett, a család kér még máskor is!
14692
2013-06-15 11:50
Nagyon jó recept! A tészta finom ropogós,a töltelék bőséges,ízletes.Én annyit változtattam,hogy a töltelékbe picit több cukrot tettem,valamint egy kis reszelt citromhéjjal megbolondítottam,és a lé az dupla adagban került a sütire.Miután kihűlt,porcukorral elkevert tejfölt kentünk vékonyan a tetejére.
10479
2013-04-19 18:28
ezt kipróbálom!
10355
2013-02-05 21:28
Nem haragszom. :) Az az egy egész tojásnál kevesebb, a fél tojásnál több.
9906

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 14:48
Isteni finom lett! :) Nekem nem volt áfonyám, így apróra vágott eperrel csináltam.
40997
2016-12-03 14:21
Puha lesz, csak vigyázni kell ne süssük túl, mert akkor megkeményedik. 1 hétig szerintem biztosan eláll.
40996
2016-12-03 14:05
Mennyi ideig tárolható? Omlos vagy kemény a süti ? Köszönöm elöre is a választ!
40995
2016-12-03 14:03
Nagyon finom lett ☺ ( liszt mennyiségét én is emeltem )
40994
made by zwoelf