Kardinális recept

Kardinális recept

Hozzávalók

szelethez12 szelethez:

A piskótához:

A krémhez:

  • 500 g tejszínhab

A kenéshez:

  • 350 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ezt a finom, osztrák süteményt először egy cukrászdában ettem. Mikor hazaértünk, egyszerre rákerestem az interneten a receptre, és meg is találtam. Az eredeti recept nem említ lekvárt, és a tejszínhabba kávét kever, de én ezt a változatot jobban szeretem. Könnyű sütemény, és semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.Ezt a finom, osztrák süteményt először egy cukrászdában ettem. Mikor hazaértünk, egyszerre rákerestem az interneten a receptre, és meg is találtam. Az eredeti recept nem említ lekvárt, és a tejszínhabba kávét kever, de én ezt a változatot jobban szeretem. Könnyű sütemény, és semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
2
Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.
3
A másikhoz az egész tojásokat a tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.
4
Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.
5
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (150 C) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.
6
Végül a tejszínt kemény habbá verjük. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.05.09 13:10
Nagyon finom lett!
Igaz,nekem kicsit sok lett a tészta,így duplán csíkoztam!Nagyon könnyű elkészíteni!
2012.11.30 20:21
Ez az egyik kedvenc sütim! :)
2012.10.26 15:35
családunk kedvence !!! És nagyon finom házi üstös szilvalekvárral!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Hasonló receptek

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.