Kardinális recept

Kardinális recept

Hozzávalók

szelethez12 szelethez:

A piskótához:

A krémhez:

  • 500 g tejszínhab

A kenéshez:

  • 350 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ezt a finom, osztrák süteményt először egy cukrászdában ettem. Mikor hazaértünk, egyszerre rákerestem az interneten a receptre, és meg is találtam. Az eredeti recept nem említ lekvárt, és a tejszínhabba kávét kever, de én ezt a változatot jobban szeretem. Könnyű sütemény, és semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.Ezt a finom, osztrák süteményt először egy cukrászdában ettem. Mikor hazaértünk, egyszerre rákerestem az interneten a receptre, és meg is találtam. Az eredeti recept nem említ lekvárt, és a tejszínhabba kávét kever, de én ezt a változatot jobban szeretem. Könnyű sütemény, és semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
2
Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.
3
A másikhoz az egész tojásokat a tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.
4
Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.
5
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (150 C) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.
6
Végül a tejszínt kemény habbá verjük. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.05.09 13:10
Nagyon finom lett!
Igaz,nekem kicsit sok lett a tészta,így duplán csíkoztam!Nagyon könnyű elkészíteni!
2012.11.30 20:21
Ez az egyik kedvenc sütim! :)
2012.10.26 15:35
családunk kedvence !!! És nagyon finom házi üstös szilvalekvárral!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Hasonló receptek

Legfrissebb hozzászólások

csirkemellel vakaki probalta mar? azzal is van olyan jo mint a comb-bal? :) Parom szinte csak csirkemelles igy abbol szeretnem kiprobalni... :) koszi elore is :)
Nagyon finom :-)
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
És a vízbe só?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.