Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból

Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

A bundához:

A húshoz:

  • 160 g csirkemell (filé)

A sütéshez:

A tálaláshoz:

A körethez:

Teljes elkészülési idő:

+ köret
4.75
Értékelés
4.758

Leírás

Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!


Elkészítés

1
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
2
Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört fokhagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
3
A csirkemellet kiklopfoljuk.
4
Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
5
Bekenjük a húsokat a bundával.
6
Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
7
A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.29 15:54
alles gute
2014.03.09 21:33
isteni lett:-)
2014.02.12 10:08
Jól megpakoltad! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

isteni ez a leg finomabb kaja a világon
Csak azért regisztráltam ide, hogy megköszönjem ezt az isteni receptet. nagyon sok lett és nagyon finom. Fele fahéjas fele csokis csokireszelékkel. nyammmmi :)
jo nagyon nagyinak is jó
jo lett
Sziasztok! Tényleg mindent úgy csináltam ahogy le van írva, mégsem sikerült. Pedig jó kis recept. A sütőben még minden rendben volt, aztán a sütési idő vége felé kezdett összeesni, a sütőből kivéve p...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.