Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból

Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

A bundához:

A húshoz:

  • 160 g csirkemell (filé)

A sütéshez:

A tálaláshoz:

A körethez:

Teljes elkészülési idő:

+ köret
4.75
Értékelés
4.758

Leírás

Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!


Elkészítés

1
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
2
Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört fokhagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
3
A csirkemellet kiklopfoljuk.
4
Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
5
Bekenjük a húsokat a bundával.
6
Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
7
A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.18 19:32
Fina
2014.09.13 17:20
fincsi
2014.09.04 02:26
isteni finom, új kedvenc! Igaz, picit változtattam itt, ott. A köretet is lecsereltem krumplipurere és isteni jó lett!
2014.09.04 02:25
2014.09.03 17:41
Nagyon finom és könnyen elkészìthető recept
2014.03.29 15:54
alles gute
2014.03.09 21:33
isteni lett:-)
2014.02.12 10:08
Jól megpakoltad! ;)
2014.02.12 09:51
2014.02.09 20:42
Valóban nagyon finom lett! :) Viszont mi a reszelt krumplis keverékbe raktunk reszelt sajtot így amikor kisült még ízletesebb lett
2013.03.11 08:18
Én is így készítem, nagyon kiadós és finom étel, mi párolt zöldségekkel esszük, és a gyermekeim még tejföl plusz reszelt sajttal.
2012.09.18 23:35
Évek óta rendszeresen főzök (minden nap). Unalmassá és megszokottá vált a számomra. Mivel igen elfoglalt vagyok, de a fiúk igényelik a napi egyszeri meleg ételt, vadásztam a gyorsan elkészíthető menükre. Ez egy ilyen recept. Ma debütáltam vele. Osztatlan a sikere. Belekerült a repertoáromba. Köszi szépen! Holnap is a ti receptetek alapján főzök. Most keresem a potenciális ebédünket!
2012.07.11 21:34
VÉGRE!!! Már oly régóta keresem eme nagyszerű étek titkát! Köszönet érte, és a többi receptért is! A szakácstudományom alakulgat nektek hála :-)
2012.02.25 19:14
Naggggyon finom lett! Köszönöm a receptet!
Utálok panírozni, olajban sütni, de ez megérte a pepecselést! :)
2012.02.06 21:07
Nagyon tetszik ez a recept. Milyen italt tudnátok ajánlani ehhez az ételhez, valamint a képen szereplő rizst, hogyan lehet így megcsinálni? :)
2011.05.15 18:44
Helló!

Most csináltam meg ezt a hétvégén a családnak, de idő sem volt lefényképezni, még morzsa sem maradt.
Nagyon jó a recept, köszi!
2011.02.06 12:17
Sziasztok,köszönöm :)
2011.01.29 11:06
Szia judy!

Nyersen kell belereszelni a burgonyát. ;-)

Üdv!
G
2011.01.28 13:15
Balazs04-a krumplit nyersen reszeld le :)
2011.01.28 12:32
Üdv, Olyan kérdésem lenne hogy,megkel főzni a krumplit vagy nyersen kell le reszelni?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Én úgy tudom hogy mikor kész a bejgli hogy betennéd sütni ki kell vinni hideg helyre (nálunk erkély) le kell takarni és fél órát várni. GONDOLOM mivel a tésztát gyúrás után ha pihentetjük akkor le ke...
Jól hangzik biztos kipróbálom!!!
Egyébként a legutóbb készített, konkrétan 4 óra múlva egyben maradt, mikor kiborítottam a formából, de minél tovább főzöd, annál tömörebb lesz. Ám a cukor belerakása és a pürésítés után max. 25-...
köszi a receptet(egy apuka)
Szia, A recept azt írja, egy éjszaka alatt szilárdul meg. ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.